Le Golf National

Le Golf National

i världens mest besökta stad

Le Golf National är den kommande skådeplatsen för Ryder Cup 2018. Man har vässat tänderna till tusen med nyrenoverat hotell och de fenomenala banorna L’Albatros och L’Aigle ligger direkt utanför dörren. Nu går det direktflyg till Paris Orly så finns det inget att tveka på – den perfekta weekendresan går till Golf National!

Paris är världens mest besökta stad och är i det närmaste magisk med kanske flest kända landmärken i världen. Alla känner vi till Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Som gäst på Le Golf National har man dock mycket nära till det kungliga slottet Château de Versailles i Versailles. Från 1682 när kung Ludvig XIV flyttade från Paris till att kungafamiljen tvingades att återvända till huvudstaden 1789 var hovet i Versailles maktens centrum under l’ancien régime. Versailles hade en stor påverkan inte bara på fransk arkitektur och konst utan även på europeisk. Ända från början var Versailles lika mycket en kunglig bostad som ett galleri för fransk konst och hantverk.

Fakta

Avstånd flygplats Paris Orly ca 30 km
Närmsta stad Versaille ca 10 km

Väder just nu

-0.7℃

Le Golf National

Le Golf National ligger i utkanten av historiska Versailles nära den franska huvudstaden Paris och har två 18-hålsbanor.

L’Albatros (Albatros Course)

Den berömda banan L’Albatros, ritad av arkitekterna Hubert Chesneau och Robert Von Hagge, har sedan den öppnade 1990 varit värd för alla utom två av de senaste 24 upplagorna av Open de France. Man förbättrade sitt redan blomstrande rykte genom att bli en destination i ”European Tour Properties” och kronan på verket är naturligtvis att detta blir skådeplatsen för Ryder Cup 2018. Föga förvånande rankas det 18:e hålet som det svåraste. När Europatouren för ett par år sedan var på besök mätte par 4:an hela 470 yards och snittscoren bland proffsen landade på 4,58, efter att endast ha gett 22 birdies på hela veckan! Det enklaste hålet var då det långa tredje, som gav upp sju eagles och 193 birdies. Tur att det finns fler tees att spela ifrån!

L’Aigle (Eagle Course)

Med allt fokus som just nu ligger på L’Albatros är det lätt att den andra banan, L’Aigle, kommer i skymundan. Det bör därför understrykas att det verkligen är en bana som i sig ensam skulle bära en riktigt bra golfdestination. Den är lite lättare med sina böljande fairways och stora greener och bör inte strykas från “to-play-listan” om du besöker Le Golf National. Antingen är det en bra uppvärmning för att sedan anta L’Albatros eller så avslutar du där för att återfå känslan i ditt spel efter att du tagit dig an L’Albatros.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Albatros Course; Stadium Course
Eagle Course; Hedbana
Banfakta Albatros, par 72, 6625 6300 5845 5305 5092
Eagle, par 71,  5961 5742 5088 4877
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 28
Bandesign Albatros; Hubert Chesneau & Robert Von Hagge (1990)
Eagle; Hubert Chesneau (1991)

Novotel Saint Quentin Golf National Hotel

Även hotellet har rustats för kommande Ryder Cup och slog upp sina portar i feb 2016 efter full renovering. Rymlig och modern design där rummen är tysta och ljusa. Uppgraderar man till något av deras 18 Executive Room får man njuta av en fantastisk vy över Golf National. WiFi, minibar och luftkonditionering finns i alla rum.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Alldeles intill Le Golf National
Rum 131 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi
Rumstyper Standard, Executive, Family
Faciliteter Restauranger, bar, pool, terrass, trädgård, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället