Golf i Egypten

Egyptens historia är i det närmaste oslagbar med sina pyramider, sfinxer, museer och enorma moskéer. Allt detta finns tillgängligt för dig när du reser på en golfresa till Egypten med Out Of Bounds. Självfallet så spelar du mycket golf på banor som kan jämföras med de allra bästa. Efter golfen kan det vara skönt med lite kultur, sol och bad. I Egypten finns det mesta för de flesta.

Egypten har strax över 20 golfklubbar som geografiskt är ganska koncentrerade till några få områden. Landets huvudstad Kairo har nära hälften av golfbanorna och flera av de som ligger i Kairos förorter är av förvånansvärt bra standard. Vad sägs om följande designers och Kairo golfbanor; Katameya Dunes – Nick Faldo, Hilton Pyramides – Carl Litton och Allegria – Jack Nicklaus. Flera av golfbanorna har boende direkt på golfbanan vilket gör Kairo till en mycket intressant golfdestination. Här kan du bo på en lugn resort och spela golf på dagarna och samtidigt ha den spännande storstaden med alla sevärdheter i närheten. Vill man kombinera detta med bad så finns det två bra golfresorter bara 90 minuter från flygplatsen. Stella di Mare och Al Sokhna Golf Club är båda strandnära golfresorter.

Golf i Hurghada

För den som verkligen vill kombinera golf och bad så finns det ett kluster av golfbanor i Hurghada. Det är egentligen hit eller till Sharm El Sheikh som de flesta skandinaviska turister åker när de ska spela golf i Egypten. Vidare har Hurghada ett perfekt klimat som vinterresmål men här finns bara fyra resorter. Det är kanske inte riktigt lika kända golfbanedesigners som har ritat golfbanorna här som i Kairo, men alla banorna är riktigt bra. Skillnaden är ofta att de är byggda som en helhet. Det är inte bara golf utan boende, stranden, service, allt i ett som gör att det är lätt att trivas. De fyra golfresorterna längs denna fina kust är Makadi Bay, El Gouna, Steigenberger och Soma Bay.