Praia D'El Rey

Praia D'El Rey

nu med två kanonbanor

Norr om Lissabon ligger Praia D'El Rey Golf & Beach Resort som i 10 år räknats som en av Portugals allra bästa. Nu med nya banan West Cliffs blir en redan fantastisk resort ännu bättre! Båda banorna sträcker ut sig utmed Atlantkusten och vyerna är otroligt vackra. Resorten kryddas med ett 5-stjärnigt lyxhotell samt exklusiva lägenheter och villor som gör att man aldrig vill åka härifrån!

När man inte spelar golf rekommenderar vi att utforska Óbidos. En mycket mysig medeltida by av många ansedd att vara den vackraste historiska byn i hela Portugal. Óbidos kantas av en medeltida mur som slingrar sig runt staden och inne i byn kan man strosa runt bland smala kullerstensgränder och vita byggnader. Inne i byn är det förbjudet att köra bil.

För middagar utanför Praia D’El Rey’s område rekommenderar vi att man tar sig ner till hamnen i Peniche. Här kan man få sitt lystmäte bland färska fisk- och skaldjursrätter! Óbidos lagun, vilken är den största i Portugal, är en ideal plats för segling, windsurfing och bad. Lissabon är drygt en timmas bilfärd från Praia D’El Rey.

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 90 km
Sevärdhet Obidos, Sintra
Nära stad Peniche, Obidos

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Lissabon t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter på Marriott Praia D'El Rey
Frukostpension
5x 27 hålsgreenfee på Praia D'El Rey GC och West Cliffs GC
Förbokade starttider

Väder just nu

14.6℃

Praia D'El Rey Golf Course

”Det här landskapet är sådant som vi banarkitekter alltid försöker skapa. På Praia D’El Rey finns allting naturligt”. Så uttalar sig den kända arkitekten Cabell B. Robinson om en av Portugals absolut mest exklusiva och natursköna golfanläggningar. Praia D’El Rey öppnade i juni 1997 har rankats som den 13:e bästa golfbanan på Europas fastland. Banan är verkligen en bildskön skapelse då flertalet av hålen ligger utmed Atlantkusten.  Pinjeskog och naturligt ondulerade sanddyner är andra inslag som gör banan mycket attraktiv. Banan är utmanande och spännande att spela för alla typer av golfare. Vare sig du har singelhandikapp eller är nybörjare så kommer du att uppskatta Praia D’El Reys välklippta fairways och snabba greener. De första hålen letar sig fram bland pinjeskog medan de sista 9 sträcker ut sig i det mer öppna landskapet strax intill Atlanten. Vinden är ofta en faktor att räkna med och är du inte fokuserad på några av de sista 9 hålen, så kan du mycket väl få hämta din boll nere på ”beachen”, och då menar vi inte i bunkern. Lycka till!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Skogs- och seasidebana
Banfakta Par 72,  6112 5666 5232 4783
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Cabell B. Robinson (1997)

West Cliffs Golf

Den helt nya West Cliffs är byggd direkt intill Praia D’El Rey Golf Resort och erbjuder en underbar golfupplevelse. Naturen runt West Cliffs Golf Course är storslagen och från varje hål har man en fantastisk utsikt över Atlanten. Precis som Praia D’El Reys bana slingrar sig även West Cliffs fram genom böljande sanddyner och lundar med pinjeträd. West Cliffs öppnade för spel i juni 2017 och är verkligen en anledning att åka tillbaka till Praia D’El Rey om man redan varit där. Har man inte varit där är det ett givet val av resmål. Det är en av Europas mest spektakulära golfanläggningar vilket gör det till en ynnest att få tillbringa en vecka eller så här.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 72,  63825935 5564 5091 4533
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Hcp-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Dye Design Group (2017)

Royal Óbidos Golf

Golfbanan Royal Óbidos har fått sin egen ”kungliga” behandling tack vare en av de allra största golfarna genom tiderna – Seve Ballesteros. Han låg bakom designen på ett antal riktigt fina golfbanor och hans sista skapelse blev Royal Óbidos. Banan har en verkligt spännande layout och ligger längs natursköna Silver Coast intill Lagoa de Óbidos, Portugal största lagun, och Atlanten. Självklart bjuds man på mycket fina vyer från flera av hålen. Ballesteros var noga med att inte bara bygga en bana som är en tuff utmaning för den duktiga spelaren utan också ett nöje för medelgolfaren. Därför kan man exempelvis hitta par 3 hål omgärdat av vatten som ser skräckinjagande ut från back tee, men är klart spelbart från rött.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside, hedland
Banfakta Par 72,  6416 5968 5450 5024
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Seve Ballesteros (2012)

Praia D'El Rey Marriott Resort

Praia D’El Rey Marriott Golf & Spa Resort är ett 5-stjärnigt lyxhotell med knappt 200 rum. Alla rum har terrass eller balkong med fantastisk utsikt över antingen golfbanan eller havet. På rummen finns luftkonditionering, hårfön, värdeskåp, minibar och vattenkokare. Resorten erbjuder flera olika barer och restauranger beroende på vad man önskar att avnjuta. Givetvis finns det ett stort spa med både inomhus- och utomhuspool, jacuzzi, bastu, gym och massage av alla de sorter. Övriga aktiviteter som erbjuds är tennis, surfing, snorkling, dykning, hästridning, mountainbike m.m.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Invid havet bara en knapp timme från Lissabon
Rum 177 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, gratis WiFi, balkong
Rumstyper Golf View, Oceanside, Oceanfront, Premium Oceanfront, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, trädgård, spa, gym
Internet Gratis WiFi på rummen
Karta Hitta på ett enkelt sätt runt på resorten. Se kartan över Praia D'El Rey här.

Praia D'El Rey Apartments - Beachfront

Området kring golfbanan Praia D’El Rey har formligen exploderat under de senare åren och här finns numera både lägenheter och villor där man bor med självhushåll i komplement till det stora Marriotthotellet. Givetvis har man tillgång till Praia D’el Rey Marriott Resorts alla faciliteter.

The Beachfront

Detta boende ligger en liten bit från golfbanan men med ett fantastiskt läge direkt vid havet. Lägenheterna/villorna består av 2 till 3 sovrum med tillhörande dusch/wc, vardagsrum/allrum, fullt utrustade kök och möblerade terrasser varifrån havsutsikten är magisk. Vissa villor har egen pool. På området finns en trevlig restaurang, ett litet snabbköp och parkeringsplatser. Shuttlebuss till golfbanan tillhandahålls.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Karta Hitta på ett enkelt sätt runt på resorten. Se kartan över Praia D'El Rey här.

Praia D'El Rey Apartments - The Village

Området kring golfbanan Praia D’El Rey har formligen exploderat under de senare åren och här finns numera både lägenheter och villor där man bor med självhushåll i komplement till det stora Marriotthotellet. Givetvis har man tillgång till Praia D’el Rey Marriott Resorts alla faciliteter.

The Village

Dessa lägenheter ligger lite närmare banan och Marriotthotellet och inte direkt vid havet. Lägenheterna har 1 till 3 sovrum med tillhörande dusch/wc, vardagsrum, fullt utrustat kök, möblerad balkong eller terras. Gemensam pool samt parkeringsplatser finns på området. Det finns en mataffär och transfer till golfbanan ingår.

 

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Karta Hitta på ett enkelt sätt runt på resorten. Se kartan över Praia D'El Rey här.

Golf norr om Lissabon

Anders och Johan har besök av deras chef Peter Browall. Anders gillar Praia och West Cliffs, men är som vanligt minst lika intresserad av Obidos slott och ringmur eller fiskrestaurangerna i Peniche. Johan försöker vrida och vända på statistik och ranking från Golf Plaisirs senaste studieresa till området. Peter visar sig kunna minst lika mycket om surfing som golf, om det är mycket eller lite låter vi lyssnarna avgöra…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället