Court Yard Hotel

Court Yard Hotel

riktigt härligt Irländskt gemyt

Vi vill tipsa om mysiga Leixlip strax väster om Dublin. Här hittar vi Court Yard Hotel som är den ursprungliga platsen där Arthur Guinness skapade sitt bryggeriimperium och den perfekta utgångspunkten för en riktigt bra golfresa! Förutom en av landets bästa pubar har man här nära till riktigt fina golfbanor.

 

 

Fakta

Avstånd flygplats Dublin ca 25 km
Avstånd Dublin Ca 20 km
Avstånd Leixlip 0 meter

Paketförslag

Lägsta pris: 9.995:-

Privat flygplatstransfer t/r
Privat transfer till/från golfbanorna t/r
3 nätter, del i dubbelrum på Court Yard Hotel
Full Irländsk frukost
18 hål på Palmerstown House GC
18 hål på Kilkock GC
18 hål på Moyvalley GC
Förbokade starttider

Kommentarer
Priset är ett frånpris som indikerar kostnad per person när man är ett sällskap på 4 personer där flyg tillkommer!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg. Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Möjliga tillägg/avdrag
Extra greenfee på ankomst och/eller avresedag. Byte av banor inklusive transfer.

Väder just nu

11.3℃

Portmarnock Links

Familjen Jameson såg till att få en golfbana på plats redan 1858, vilken var en av Irlands första. En del av denna ligger som grund till dagens bana som Bernhard Langer fick sätta tänderna i under början av 90-talet. Banan ligger på en halvö vid havet vilket borgar för vackra vyer och en del utmaningar. Det är inte vattnet eller träden som främst ställer till det här utan svårigheterna ligger i den typiska linksvegetationen, flera doglegs och det faktum att flera greener är upphöjda. Naturliga sanddyner, onduleringar och nivåskillnader tillsammans med havets bris gör detta till en av de absolut bästa linksupplevelserna man kan få. Det är en behaglig bana att gå, golfbil behövs inte, och det kan löna sig att skicka fram en ”forecaddie” för att se vart bollarna landar. Kliv gärna upp på sanddynerna mot havet när ni har chansen och bara njut av sceneriet.

Efter rundan står det tjusiga klubbhuset redo att ta emot. Välj mellan den lite modernare ”sea view lounge” en trappa upp eller den mer traditionella Irländska baren på markplan där man kan sjunka ned i härliga rutiga soffor och fåtöljer. Ölen efter rundan är lika god var man än sitter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71,  6514 6090 5737 5152
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunkers, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Bernhard Langer (1995)

Corballis Links

Denna rätt okända bana ligger på samma strandremsa med samma fantastiska landförutsättningar som världsberömda The Island, men till en bråkdel av priset...

Banan har funnits sedan 2004 och är Irlands enda allmänna linksbana med över 300 medlemmar. Klubben växer och en av anledningarna är den trevliga atmosfären och för att det är en intressant upplevelse att spela här. Som sagt ovan har Corballis samma grundförutsättningar som tjusiga The Island (bara 5 minuter bort) men är på många sätt helt annorlunda. Den är kortare, bara par 66, knixigare och rätt olik en typisk linksbana i sin layout. De första nio hålen är spektakulära med vackra vyer över havet och sanddynerna, det lugnar dock ner sig när ni går in på de sista nio. Många (även låghandikappare) tycker att banan är riktigt rolig att spela och det är ett annorlunda inslag i ett golfpaket på Irland. Många toppspelare kommer hit för att träna, vilket är ett gott betyg.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links
Banfakta Par 66, 4649 4129
Faciliteter Begränsade - se till att ha dryck och något matnyttigt med er utifrån
Bandesign Ron Kirby (2004)

Luttrellstown Castle Golf Club

Högt rankad parkbana intill det gamla vackra slottet med samma namn. Banan har genomgått en renovering vilket lyft den flera snäpp. Med sina dryga 6700 meter från backtee är den en utmaning för de allra bästa om man väljer det. Dock behöver man inte utmana sig fullt så mycket, det finns fler tees att välja på, dessutom har hålen olika index för herrar respektive damer. Det finns en hel del vatten på banan och dess svåraste del är mellan hål 3 och 7, sen kan du slappna av lite. Vacker och lummig miljö som sig bör på den gröna ön.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6719 6199 5886 5046
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom MacKenzie & Donald Steel
Avstånd från Courtyard Hotel ca 7 km

The Court Yard Hotel

Courtyard Hotel är en riktig pärla med bästa läget mitt i den lilla staden Leixlip strax väster om Dublin. En gång i tiden var det just här som Arthur Guinness började brygga öl vilket är en framgångssaga i sig. Courtyard Hotel är idag känt för sin fina pub som faktiskt är uppdelad i flera sektioner efter tycke och smak. På helgerna är det ofta levade musik på plats. Man har dessutom en stor och generös innegård med storbilds-TV igång slå fort det visas någon golftävling eller annat arrangemang av klass. Hotelldelen vetter till största delen åt andra hållet av byggnaden sett från puben och är därmed lite lugnare. Baksidan har också en fin trädgård ner mot en bäck som blivit en klassisk plats för bröllopsfoton – så visst är det fint!

Det ligger fler trevliga pubar och restauranger på gångavstånd och precis vid infarten ligger ett litet supermarket som har allt man kan tänkas behöva.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Väster om Dublin intill floden Liffey
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, strykjärn, kaffe & te, WiFi
Rumstyper Standardrum & sviter
Faciliteter Restaurang, bar, pianobar, trädgård, stor innegård
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället