Golf i Estland

Med direktflyg varje dag och bara någon enstaka timme i luften så får man en enkel start på en riktigt bra golfresa. Den vackra huvudstaden Tallinn lockar årligen mängder med turister. I kombination med några fina golfbanor gör detta resmål högintressant.

I Estland har alltid Tallinn varit en stort dragplåster och spelar man golf så är mästerskapsbanan Estonian Golf & Country Club ett självklart stopp. Nära Tallin finns även 18-hålsbanan Niitvälja Golf. Lite längre söderut är den charmiga kuststaden Pärnu verkligen värt ett besök. Här är omgivningarna med de vita stränderna en attraktion i sig, men för golfare är numera Pärnu Bay Golf Links ett måste. Här möter skogen havet och strandremsan däremellan är nästan tropiskt vit. När man pratar om golf i Estland ska naturligtvis den gamla ”svenskön” Ösel nämnas. På Ösel finns härliga 18-hålsbanan Saare Golf bara några minuter utanför staden Kurresare.

Estland, Pärnu

Pärnu Bay Golf Links

Besök den charmiga kuststaden Pärnu. Här är omgivningarna med de vita stränderna en attraktion i sig, men för golfare är det numera ett måste! Bara en mil söderut, i ett vackert naturområde, ligger Pärnu Bay Golf Links. Här möter skogen havet och strandremsan däremellan är nästan tropiskt vit.

Estland, Tallinn

Golf i Tallinn

Tallinn är det perfekta weekendresmålet då det inte ligger för långt bort men man får ändå den där härliga känslan av att vara utomlands. Här kan man bo mitt i stan, njuta av både kultur och restaurangliv men ändå bara ha 30 minuter till närmaste golfbana.