Jardin Tecina Golf
Rabatt på 2000 kr/person/vecka vid bokning innan 30 juli!

Jardin Tecina Golf

La Gomeras bästa hotell

Trots att La Gomera, en av Kanarieöarnas sju öar, bara ligger 40 minuter med färja från Teneriffa, är det som att komma till en annan värld. Ön må se ut som ett kargt berg i fjärran men bjuder på underbara naturscenerier, stillhet och en makalöst vacker golfbana.

La Gomera är en mycket lugn och naturskön ö. Landskapet är dramatiskt med djupa raviner, höga berg och det är populärt att vandra eller cykla mountainbike. I nationalparken Garajonay finns en urskog som är klassad av UNESCO som en del av världsarvet. På La Gomera lär det också finnas omkring 220 000 palmer, fler än på de andra Kanarieöarna tillsammans. Stränder finns också, inte minst nära hotellet på Playa de Santiago.

OBS: Hotellet Jardin Tecina genomgår en renovering och öppnar igen nytt och fräscht den 6 december 2024. Vår första avresa dit blir den 8 december. 

 

Fakta

Avstånd Teneriffa Flygplats - färjeläget Los Cristianos ca 15 km
Avstånd La Gomera Färjeläget San Sebastian - Jardin Tecina ca 30 km
Heldagsgreenfee Ja

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 22.995:-

Direktflyg till Teneriffa t/r
Transport av golfbag på flyget t/r
Färjebiljett t/r La Gomera
Transfer färjelägret San Sebastian de La Gomera till Hotel Jardin Tecina t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Standard
Halvpension (frukost & middag)
5x heldagsgreenfee på Tecina Golf
Förbokade starttider
Boka

Kampanj
Boka innan 31 juli och få 2000 kr/person/vecka i rabatt genom att ange "Gomera24"!

Transfer
Det ingår transfer från färjeläget San Sebastian de La Gomera --> Hotel Jardin Tecina t/r. Dock rekommenderar att ni tar taxi från flygplatsen till färjeläget Los Cristianos som endast är 15km. Detta är den smidigaste och mest priseffektiva lösningen.

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum, Armonia Room ( Side Sea View), Horizonte Room (Front Sea View,) Floresta Room (Adults only)
Gourmet paket: En uppgradering på befentlig halvpension där flera olika restauranger ingår där man får olika provsmakningsmenyer.
Pris för tillvalen framgår under bokningsförfarandet.

Hotellet behöver era handicap för golfbokningen och passnummer och födelsedata för färjebokningen. Meddela oss detta vid bokning.

Väder just nu

21.8℃

Tecina Golf

Tecina Golf ligger fantastiskt vackert och bjuder bland annat på vyer över Teneriffa och vulkanen Teide samt havsutsikt från alla hål. Banan byggdes 2003 och ligger i anslutning till hotell Jardin Tecina. Donald Steel har ritat banan på en nedlagd bananodling och eftersom ön är så bergig har Steel haft en delikat utmaning. Lösningen är spännande och annorlunda där du spelar dig nedför redan från första hålet och när du kommer till sista hålet har du nått en höjdskillnad på 175 meter från det första! Som en skidbacke med andra ord fast du behöver inte skråa hela tiden utan fairways förblir utan sidolutning vilket är genialiskt.

Från hotellet tar det ca 5 minuter med bil upp till klubbhuset och de har såklart en transfer dit. Se till att vara i receptionen minst 40 minuter före din starttid så hinner du, men vill du slå några bollar, putta, ta det lugnt, äta eller ta en öl så åk gärna upp ännu lite tidigare. Klubbhusets servering bjuder på fin utsikt över havet så det är inte direkt besvärligt att sitta där en stund om man är lite tidig. Shopen har allt man kan behöva och personalen är toppen. Det tar en stund att åka upp till första tee, ca 10 minuter med golfbil. Om du inte har golfbil får du skjuts upp. Banan går absolut att gå och de flesta gör faktiskt det.

Layouten bjuder på generösa fairway’s och luriga bunkrar och du har havsutsikt från alla hål! Några av dem är riktigt spektakulära, speciellt de som spelas rakt utför mot havet, bland annat ett par 3-hål där du slår över en ravin mot en lågt liggande green med stup längs med hela vänstersidan. Bra att tänka på är att det lutar mot havet på alla hål, så håll upp åt andra hållet. Innan du ger upp letandet där du tror bollen landat kolla på tvärsen över fairway mot havet.

Även om banan klassas som medelsvår kan det stundtals vara svårt att spela på grund av den fina omgivningen. Är det inte La Gomeras uråldriga visselspråk som hörs bland bergen, så är det utsikten över Atlanten eller öns enorma blomsterprakt av hibiskus och bougainvillea som distraherar. Efter rundan känns det helt naturligt att stanna en stund på klubbhuset, ta en kall dricka och njuta lite till av havsutsikten och vyn över Tapahuga Beach.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6343 5841 5361
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum.
Transfer från hotell till klubbhus och till första tee.
Bandesign Donald Steel (2003)

Jardin Tecina

Jardin Tecina är utan tvekan det bästa hotellet på La Gomera. Det är nästan som ett eget litet samhälle i trevlig kanarisk stil. Huvudbyggnaden med restauranger är omgiven av vita tvåplans radhus med hög standard som följer sluttningarna. Det är som att bo i en botanisk trädgård!

Läget är utmärkt om man gillar lugn och ro för hotellet ligger på en udde högt över havet med en underbar utsikt över Teneriffa och den stundtals snöklädda Pico del Teide med sina 3 718 meter över havet. Det är spännande och romantiskt.

Frukostterrassen är rejält tilltagen och buffén riktigt bra med allt man kan önska. Fönsterbord är förstås bäst men du ser havet även om du sitter lite längre in på terrassen. Halvpensionen som ingår som standard inkluderar middag i hotellets huvudrestaurang Buffet (exklusive dryck). Ett gott och trevligt alternativ är att boka på paketet Gourmet på sin resa. Då kan man njuta av middagar i alla hotellets restauranger (utom Cave for two).
Varje restaurang erbjuder olika gastronomi och temamenyer och med gormet-paketet erbjuds en avsmakningsmeny med ett urval av 5 till 7 rätter beroende på restaurang.

Vill du mjuka upp golfmusklerna lite extra så finns det ett trevligt spa mitt i anläggningen, naturligtvis med havsutsikt. Alternativt kan du parkera vid poolområdet med tre pooler att välja mellan. Dessa är uppvärmda november-april och naturligtvis har du havsutsikt även härifrån. Njut av läskande dryck från någon av anläggningens barer för att sedan slå dig ner till bords i någon av restaurangerna. Varför inte nere vid stranden på Club Laurel med bar, à la carte-restaurang och saltvattenpool!

Rummen finns i fyra kategorier, Standard med utsikt mot trädgården eller poolen, Comfort med så kallad side-sea-view, Superior med front-sea-view och Juniorsviter med extra loungedel. Rekommendationen är att för en rätt liten peng uppgradera till minst Comfort (delvis havsutsikt) för det är ändå något extra när man kan se havet. Superior innebär direkt havsutsikt och har du tur hamnar du på första parkett längst ut på klippan men det är inte direkt otur att vara på rad två heller.

Hela anläggningen andas lugn och ro, det här är verkligen en plats att bara tanka energi på och strunta i hela världen där ute. Det finns såklart internet men försök koppla bort det en stund och njut av livet här och nu!

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Högt uppe på en klippa med makalös utsikt över havet.
Rum 432 st. Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, värdeskåp mot avgift, minibar på beställning, balkong
Rumstyper Armonia Room ( Side Sea View), Horizonte Room (Front Sea View,) Floresta Room (Adults only)
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, trädgård, gym, spa, tennisbana, padel, besch vollyboll mm
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Fler tips

Det finns som sagt mycket att göra på La Gomera utöver golfen t ex vandra eller cykla på någon av lederna. Hotellet kan hjälpa till med att boka och hjälpa er med utfärden.

För den som inte vill vandra eller cykla kanske en trevlig promenad kan vara något. Om man fortsätter förbi Club Laurel nere på stranden kommer man till Playa de Santiago, en liten by med ett supermarket, lite affärer och restauranger.

Åt motsatt håll från hotellet sett ligger det inte bara en, utan två härliga stenstränder, Playa de Tapahuga & Playa del Medio, trevliga utflyktsmål och avbrott från poolen en dag. Det ska gå att gå dit (hör med receptionen) men glöm inte packa picknickkorgen med framför allt vatten, mat och badattiraljer för det finns inga organiserade faciliteter där. Till en av stränderna erbjuder hotellet en shuttle på förfrågan i mån av plats.

Hotellet har också tennis- och paddelbanor.

Färja & Transfer

Bra att veta om färjan:

Färjan till och från La Gomera går oftast tre gånger per dag. På vissa helgdagar kan det dock förekomma att den endast går två gånger per dag. Vi anpassar val av färjetid i förhållande till era flygtider och gör vad vi kan för att undvika lång väntetid. För att inte äventyra framför allt hemresan och riskera att ni missar flyget kan det hända att vi väljer en tidigare färja om marginalerna är på gränsen. Skulle man missa den färja man är bokad på gäller bokningen på nästa färja.

Klicka på länken för att se färjetidtabellen med bolaget Fred Olsen.

  • Ange er resväg och ert resdatum för att få fram vilka färjor som går just på era datum.
  • På Teneriffa väljer ni TENERIFE (Los Cristianos), på La Gomera väljer ni LA GOMERA (S. S. de La Gomera).

Notera att vi behöver era passnummer för att boka färjan. Exakta färjetider får ni som senast vid utskicket av resehandlingarna ca 14 dagar före avresa.

 

Uppgradera till GOLD-class

Vill man sätta lite guldkant på tillvaron och piffa till färjeturen kan man uppgradera till GOLD. Då får man tillgång till en privat lounge ovanför ordinarie däck. Dryck och WiFi ingår och det finns ett utedäck om vädret tillåter. Man får prioriterad ombordstigning och om man har bilen/transfer ombord har den prioritet vid landstigning. Meddela oss vid bokning om ni önskar uppgradera så får ni ett exakt pris beroende på hur många ni är och om ni har bil med eller inte.


Varför ingår inte hyrbil eller transfer i paketen till La Gomera?

HYRBIL – Vår erfarenhet är att många tycker det känns tidsödande och lite krångligt att ta ut en hyrbil för den korta sträckan (ca 15km) från flygplatsen Teneriffa Syd till hamnen i Los Cristianos där färjan väntar och därefter sträckan till Jardin Tecina (ca 30km) på La Gomera. Hyrbilarna är också relativt kostsamma då det krävs en speciell försäkring för färjetransporten. Därför har vi valt att plockat bort hyrbilen i vårt grundpaket och anpassat priset därefter.

Vid eventuell väntetid i hamnen på Teneriffa så kan man checka in sitt bagage i färjeterminalen och ta en fika på någon närliggande servering i Los Cristianos. Centrum och stranden ligger på gångavstånd från färjeterminalen, ta med en liten ryggsäck med badkläder och plånbok så kan ni lätt fördriva tiden innan det är dags att åka till flygplatsen .

Förvaringsboxarna i färjeterminalen är stora nog att rymma golfbagar. Det kostar ett par euro per kolli men det kan det kanske vara värt för att bli av med väskorna.

TRANSFER – Numera ingår det transfer från färjeläget San Sebastian de La Gomera till Hotel Jardin Tecina t/r. Dock rekommenderar att ni tar taxi från flygplatsen till färjeläget Los Cristianos som endast är 15km. Detta är den smidigaste och mest priseffektiva lösningen. För ett större sällskap kan det dock vara bekvämt att ta transfern ombord och dessutom få resa tillsammans. Kontakta oss om ni önskar boka egen transfer.

 

 

 

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället