Diamond Country Club

Diamond Country Club

Det är inte utan anledning Diamond Country Club huserat Europatouren varje år sedan 2010. Detta är en exceptionell resort i lummig miljö på den Österrikiska landsbygden men ändå med närhet till den pampiga huvudstaden Wien.

Närheten till Wien innebär inte bara ett smidigt direktflyg. Staden i sig lockar till besök och det rekommenderas. Hotellet har en egen transfer som går att boka mot tillägg, men det allra smidigaste sättet är att be om skjuts till tågstationen som ligger mindre än 10 minuter bort från resorten. Här stannar snabbtåget från Salzburg varje halvtimma och det tar endast en kvart in till centralstationen i Wien. Både snabbt och billigt!

Den som är vinintresserad behöver inte sukta länge. Längs Donau ligger bland annat vinkooperativet Wachau som framförallt är känt för sina vita viner. Ett besök till vingården med provsmakning kan på bästa sätt rundas av med en enastående middag på restaurang Kloster i Krems. Allt detta kan förbokas av oss eller på plats.

 

Fakta

Avstånd flygplats Wien ca 55 km
Avstånd Krems ca 30 km
Avstånd Wachau ca 40 km

Väder just nu

11.9℃

Diamond Country Club

Diamond Country Club har två olika golfbanor. Mest känd är naturligtvis Europatourbanan Diamond Course, men här finns också trevliga Country Course som är kortare och mer lättspelade än Diamond Course.

Diamond Course

Denna fina Europatourbana strax utanför Wien kräver sin golfare och man får plocka fram all sin skicklighet för att hantera banan. Sjön i området, som har klart fint vatten med en hel del fisk, gör sig ständigt påmind då den kantar flertalet av hålen på Diamond Course. Man måste dock inte vara proffs för att spela här. Ruffen är nedklippt och greenerna är perfekt skötta och ger de bästa förutsättningar för att spela bra och även om ni hamnar i ett vattenhinder så passa på att njuta av de vackra scenerierna.

Country Course

Country Course har nyligen byggts ut till en egen 18-hålsbana. Även denna av parkkaraktär men det finns gott om lummiga ridåer av väl uppvuxna träd. Oftast är hålen isolerade från varandra och för det mesta hör man endast fåglarna som kvittrar.

Golfklubben har riktigt fina träningsområden och man kan hyra både manuella och elektriska golfvagnar, samt buggies eller golf-segways.

Vill man spela ännu fler golfbanor så äger resorten också Ottenstein Golf Club som ligger i ett idylliskt och lite mer kuperat landskap ca 40 minuter västerut. Vi kan även boka exempelvis Golf Club Schönborn som klassas som en av landets bättre parkbanor belägen i slottsmiljö. Denna bana kan vara ett bra stopp på vägen från eller till flygplatsen.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Diamond: Par 72  6819 6465 6130 5821 5457 5011
Country: Par 72 5502 5108 4714 4380
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum

Diamond Club Ottestein

Home of the birdies - dina egna eller riktiga skönsjungande bevingade varelser - det är frågan?

Kan en golfbana ligga bättre till än här bland Waldviertels kullar mellan dammar och blommande vallmo- och rapsfält? Två smala bäckar och en naturlig damm ger denna 18-håls mästerskapsbana sin karaktär. Sex av greenerna vaktas av nämnda vatten men det finns en anledning till att banans undertitel är ”home of the birdies” så låt inte det skrämma dig. Här utlovas varierad golf på öppna fält, i tät skog genom ett kuperat landskap. Banan ligger i en av de vackraste golfregionerna i Österrike och här vilar lugn och harmoni över hela anläggningen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Skogsbana
Banfakta Par 73,  6223 5927 5412 5185
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Hål 1-9 Keith Preston (1991)
Hål 10-18 Hans-Georg Erhardt (1995)

Golf Club Schönborn Castle

Det här är mer än bara en golfklubb och man är medlem i ”Finest Golf Courses of the World”. Alla som spelar här får uppleva ett stycke Österrikisk historia. Det magnifika slottet från 1700-talet som nu används som klubbhus och restaurang är pampigt värre och sätter verkligen sin prägel på banan. Det var 1989 som slottets 104 hektar mark gjordes om till en golfbana som passar fint in i det vackra landskapet. Två tredjedelar av denna 27-hålsanläggning ligger inanför slottsmurarna och de många träden påverkar spelet tillsammans med de snabba greenerna.

De 27 hålen är uppdelade på 3 olika slingor som sedan i sin tur kombineras till tre olika 18-hålsbanor.

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Röd 1-18, Par 73,  6387 6160 5742 5449
Grön 10-27, Par 72,  6073 5876 5463 5207
Gul 19-27+1-9, Par 71,  6114 5856 5427 5160
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang

Diamond Country Club

Resorten bjuder på riktigt trevligt boende i direkt anslutning till golfbanan. Här finns det tre kategorier av rum, Club House Room i samma byggnad som klubbhuset, samt Diamond Room och Diamond Apartments som är fristående enheter ett stenkast därifrån. De generösa rummen är inte stjärnkategoriserade då man inte har en dygnet-runt-bemannad reception, men kvalitén är 5-stjärnig. Här finns påkostade sängar och massor av fina inredningsdetaljer. Diamond Apartments ska närmast beskrivas som tjusiga lägenheter i två plan med pentry, sittmöbler och en extra bäddbar soffa. Dessa rum, likväl Diamond Room, har även en uteplats in mot gården. Frukost och middag intas i det inbjudande klubbhuset som har en förnämlig vinkällare och en härlig uteplats som vetter mot det nionde hålet. På helger och vissa kvällar håller The Boat House öppet. Det är en härligt inredd restaurang med uteplats ner mot ena änden på sjön som rinner genom området.

Fakta

Läge I direkt anslutning till golfbanorna
Rum Dusch/bad, håffön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, uteplats
Rumstyper Standard room, Diamond Room, Diamond Apartment, Diamond Suite
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, privat strand med solstolar, spabehandlingar, bastu, tennis, parkering
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället