Diamond Country Club

Diamond Country Club

Det är inte utan anledning Diamond Country Club huserat Europatouren varje år sedan 2010. Detta är en exceptionell resort i lummig miljö på den Österrikiska landsbygden men ändå med närhet till den pampiga huvudstaden Wien.

Närheten till Wien innebär inte bara ett smidigt direktflyg. Staden i sig lockar till besök och det kan sannerligen rekommenderas. Den som är vinintresserad behöver inte sukta länge. Längs Donau ligger bland annat vinkooperativet Wachau som framförallt är känt för sina vita viner. Ett besök till vingården med provsmakning kan på bästa sätt rundas av med en enastående middag på restaurang Kloster i Krems. Allt detta kan förbokas av oss eller på plats.

 

Fakta

Avstånd flygplats Wien ca 55 km
Avstånd Krems ca 30 km
Avstånd Wachau ca 40 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 7.495:-

Flygplatstransfer t/r
3 nätter del i dubbelrum
Frukostpension
3 x 18 håls greenfee på Diamond Championship Course
Fritt spel på Park och Country Course
Förbokade starttider

* I paketet ovan tillkommer flyg!*

På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Ni kan även förlänga eller justera i paketen om så önskas. Destinationen har en prissättning som varierar under säsong men ”lägsta pris” är en indikation var prisbilden startar och i detta fall baserad på 4 personer som reser i sällskap. Klicka på förfrågan för att få din anpassade offert.

Tillval
Enkelrum, trebäsddsrabatt, extra förbokad greenfee på Diamond Course m,m.

Väder just nu

22.7℃

Diamond Country Club

Upplev Österrikes enda Europa Tour-destination.

Diamond Country Club

Stjärnarkitekten Jeremy Pern skapade ett extraordinärt golflandskap i Tullnerfeld ca 5 mil väster om huvudstaden Wien och ända sedan 2010 har Europatouren spelats på Diamond Course. Banan har sannerligen bjudit på tuffa bataljer mellan stjärnspelare som Jiménez, John Daly, Padraig Harrington och Kaymer. Ur svenska ögon sett så nådde Norén en topplacering redan 2010 och första svenska segern togs av Mikael Lundberg 2014.

Även om Europatourbanan är Diamond Course är huvudattraktionen så har Diamond Country Club ytterligare två slingor – en 12-hålare i form av Country Course och en 9-hålare som heter Park Course. Banorna är riktigt fina fullängdare om än kortare och mer lättspelade än Diamond Course och det går utmärkt att spela dessa som en 18-hålsbana i sig. Samtliga banor har parkkaraktär men går igenom lummiga ridåer av väl uppvuxna träd. Oftast är hålen isolerade från varandra och för det mesta hör man endast fåglarna som kvittrar. Sjön i området, som har klart fint vatten med en hel del fisk, gör sig ständigt påmind då den kantar flertalet av hålen på Diamond Course. Flera av mästerskapsbanans hål kandiderar till signaturhål och det lär krävas flera rundor för att bestämma vilket som är favoriten. Golfklubben har riktigt fina träningsområden och man kan hyra både manuella och elektriska golfvagnar, samt buggies eller golf-segways.

Vill man spela ännu fler golfbanor så äger resorten även Ottenstein Golf Club som ligger i ett idylliskt och mer kuperat landskap ca 40 minuter västerut. Vi kan även boka exempelvis Golf Club Schönborn

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Diamond: Par 72  6819 6465 6130 5821 5457 5011
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum

Diamond Club Ottestein

Home of the birdies - dina egna eller riktiga skönsjungande bevingade varelser - det är frågan?

Kan en golfbana ligga bättre till än här bland Waldviertels kullar mellan dammar och blommande vallmo- och rapsfält? Två smala bäckar och en naturlig damm ger denna 18-håls mästerskapsbana sin karaktär. Sex av greenerna vaktas av nämnda vatten men det finns en anledning till att banans undertitel är ”home of the birdies” så låt inte det skrämma dig. Här utlovas varierad golf på öppna fält, i tät skog genom ett kuperat landskap. Banan ligger i en av de vackraste golfregionerna i Österrike och här vilar lugn och harmoni över hela anläggningen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Skogsbana
Banfakta Par 73,  6223 5927 5412 5185
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Hål 1-9 Keith Preston (1991)
Hål 10-18 Hans-Georg Erhardt (1995)

Diamond Country Club

Resorten bjuder på riktigt trevligt boende i direkt anslutning till golfbanan. Här finns det tre kategorier av rum, Club House Room i samma byggnad som klubbhuset, samt Diamond Room och Diamond Apartments som är fristående enheter ett stenkast därifrån. De generösa rummen är inte stjärnkategoriserade då man inte har en dygnet-runt-bemannad reception, men kvalitén är 5-stjärnig. Här finns påkostade sängar och massor av fina inredningsdetaljer. Diamond Apartments ska närmast beskrivas som tjusiga lägenheter i två plan med pentry, sittmöbler och en extra bäddbar soffa. Dessa rum, likväl Diamond Room, har även en uteplats in mot gården. Frukost och middag intas i det inbjudande klubbhuset som har en förnämlig vinkällare och en härlig uteplats som vetter mot det nionde hålet. På helger och vissa kvällar håller The Boat House öppet. Det är en härligt inredd restaurang med uteplats ner mot ena änden på sjön som rinner genom området.

Fakta

Läge I direkt anslutning till golfbanorna
Rum Dusch/bad, håffön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, uteplats
Rumstyper Standard room, Diamond Room, Diamond Apartment, Diamond Suite
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, privat strand med solstolar, spabehandlingar, bastu, tennis, parkering
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället