Golf i Skottland

Välkommen till golfens vagga - Skottland. Totalt finns här över 500 golfklubbar varav några av världens äldsta. Riktigt gamla traditioner lever i mångt och mycket kvar vilket har sin charm och dragningskraft för golfare från alla världens hörn. Passa även på att upptäcka allt annat Skottland har att erbjuda utöver golfen, så som whisky, underbar natur, kiltar & säckpipor.

Golf i Skottland är ett lika självklart begrepp som handen i handsken. Här finns traditionerna och golfbanorna som de flesta golfare har drömmen om att någon gång få uppleva. De kända klassikerna St Andrews, Carnoustie, Muirfield, Turnberry och Royal Troon som alla varit värdar för The Open. Men även ett sort antal fantastiska linksbanor som stått lite i skuggan av de etablerade mästerskapsbanorna men definitivt är värda en skottlandsresa i sig. Med så pass många golfbanor i ett hyfsat litet land behöver man inte åka långt innan man ser en skylt eller en grön fairway som vittnar om att man är nära en bana och således finns här många så kallade ”hiden gems”. När man planerar sin golfresa till Skottland kan det vara bra att fundera på vilket område som känns aktuellt. Vill man se flera delar av landet eller är det en specifik golfbana som ska spelas? Är tiden begränsad så blir golfresan effektivast om man betar av banorna inom en region som exempelvis East Lothian, St Andrews, Skotska västkusten eller varför inte Kintyre-halvön.

På Out Of Bounds skräddarsyr vi din golfresa till Skottland så att det blir en upplevelse utöver det vanliga.

Skottland, St Andrews

St Andrews Fairmont Resort

Bara ett par kilometer söder om St Andrews ligger Fairmonthotellet majestätiskt placerat och omgivet av sina två banor Kittocks och Torrance Course. Här bor man som en kung med milsvid utsikt över havet och Skottlands äldsta universitetsstad.