Tivoli La Caleta

Tivoli La Caleta

en pärla på kanten av Atlanten

Nyrenoverade Tivoli La Caleta Resort & Spa har ett enastående läge intill havet på Teneriffas solsäkra sydkust. En prunkande trädgård med tre pooler är allt som skiljer hotellbyggnaden från havet och här varvas en avslappnande vistelse med spel på några av öns bästa golfbanor.

Området där Tivoli La Caleta Resort & Spa ligger har massor att erbjuda. Mellan havet och hotellet går en fin strandpromenad som sträcker sig närmare 10 km från fiskebyn La Caleta till den stora turistorten Playa de Las Americas.

Fiskebyn La Caleta ligger bara 5-10 minuter bort och är riktigt mysig att ta en promenad till för att äta middag en kväll. Playa del Duque är lite större än La Caleta och ligger 10-15 minuter bort åt andra hållet längs strandpromenaden. Här finns ett lite större utbud av barer, restauranger, affärer mm. Längs strandpromenaden åt båda håll ligger också flera fina stränder om man suktar efter ett dopp i havet istället för poolen.

Detta hörn av Teneriffa är väl värt ett besök!

Fakta

Avstånd flygplats Teneriffa Syd ca 20 km
Närmsta stad La Caleta drygt 1 km
Avstånd golf Costa Adeje ca 3 km
Las Americas ca 6 km
Golf Del Sur ca 19 km
Nära städer Playa del Duque drygt 2 km
Las Americas ca 7 km
Los Cristianos ca 10 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Teneriffa Syd t/r
Transport av golfbag på flyget
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe Garden View
Frukostpension
2x 18 hålsgreenfee på Costa Adeje
1x 18 hålsgreenfee på Las Americas
1x 18 hålsgreenfee på Golf Del Sur
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum
Premium Sea View
Extra golfrunda
Icke golfare
Pris på tillvalen framgår under bokningsförfarandet.
Ingen golftransfer ingår i förslaget då det blir smidigare och billigare med taxi till/från de andra banorna.
Fler rumsuppgraderingar är möjliga
Hcp behövs för bokning, meddela dessa separat tillsammans med vilka starttider ni önskar.

Väder just nu

6.3℃

Golf Costa Adeje

Europatourbanan med fantastiska vyer över La Gomera!

Den bana som ligger närmast Hotel Suite Villa María – Golf Costa Adeje – är kanske den mest intressanta på Teneriffa. Denna 27-hålsanläggning är försedd med ett majestätiskt klubbhus och har en hisnande panoramautsikt över Atlanten och ön La Gomera. Vrider man lite på huvudet och tittar förbi de vajande palmerna ser man Playa de las Américas och inramningen av berget Adeje. 18-håls banan, The Championship Course har ganska stora greener och lite ovanligt är att det här finns lika många par 3:or som par 4:or som par 5:or. För banans design står den mycket erkände Pepe Gancedo, som skapat ytterligare fjorton banor på båda sidor av Atlanten. Hans filosofi är att forma varje hål och anpassa banan till den befintliga terrängen och på så sätt respektera miljön och den lokala floran.

Det finns en 9 håls bana också, Los Lagos, den är lite kortare men lite mer tekniskt krävande. Med sina 6 sjöar och underbar utsikt är denna bana ett rent nöje att spela och kan vara ett bra alternativ för en höghandicapare.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Championship Course, par 72,  6252 5864 5076
Los Lagos, par 33, 1865 1865
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36. (Los Lagos 45)
Bandesign Pepe Gancedo (1998)

Golf del Sur

Golf del Sur är en klassiker på Teneriffa där det har spelats flera Europatourtävlingar, bland annat Open de Tenerife. Denna 18-hålsanläggning har bunkrar med svart lavasand ”picon”.  Ovanligt och vackert!

Golf del Sur

Golf del Sur är en av de bästa golfbanorna på Teneriffa och banan har stått värd för Europatourtävlingar, vilket borgar för god kvalitet. Det är vackert på Golf del Sur, från klubbhuset har man utsikt över första tee och även över övningsområdet. Banan har 18 hål av varierande karaktär, en del hål är lätt böljande, andra är mer flacka. En del erbjuder spännande raviner men så gott som alla hål kantas av vajande palmer och spektakulära kaktusar. Kännetecknande är också att hålen bjuder på breda fairways och stora greener. Här finns även någonting så speciellt som finkornig svart lavasand i bunkrarna, vilket ser lite annorlunda ut men är inte helt ovanligt på Kanarieöarna.

Golf del Sur slog upp portarna 1987 och bestod då av tre 9-hålsslingor som hette Links, North och South. Dessvärre stängdes South 2021 för att omvandlas till bostäder och ett större parkområde. Det är alltid tråkigt när golfen får ge vika för mer lukrativa ekonomiska intressen men Golf del Sur är fortfarande en väldigt bra golfanläggning.

Den nuvarande 18-hålsslingan bestående av North och Links har flera riktigt bra golfhål. Ett bra exempel är hål 3 på North som är ett riktigt svårt par 5-hål med en djup ravin längs hela högersidan och en green som vaktas av välplacerade bunkrar. Det är främst på Linksslingan som man får den magiska utsikten över havet och när det är riktigt klart väder så kan man skymta Gran Canaria i horisonten. På Linksslingan finns också ett par vattenhinder som kan ställa till det lite, främst på hål 3 till 5. Golf del Sur är en välskött och kompakt anläggning där det är korta avstånd mellan klubbhus, restaurang, drivingrange och första tee.

Klubbhuset är familjärt och trevligt och utsikten från terrassen över banan och havet är magnifik. Här är det verkligen skönt att bli sittande med läskande dryck och gå igenom sin nyligen avverkade runda på Golf del Sur.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Links Course (A), Par 36,  2835 2796 2521
North Course (B), Par 36,  2911 5799 2509
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 26. Damer 36.
Bandesign Pepe Gancedo (1987) Manuel Pinero (2005)

Golf Las Americas

Mellan de två populära semesterorterna Los Cristianos och Playa de Las Americas ligger Golf Las Americas med en vidunderlig utsikt ut över Atlanten.

Hela banan ligger som i en naturlig amfiteater med bergen i fonden. Det är en hel del vatten i spel och banan är varierad med några längre hål som blandas upp med kortare och mer tekniska hål. Rolig bana att spela! Den är i princip helt platt och perfekt för den som helst inte åker bil. Fairways är ganska breda och banan ligger oftast skyddad från vinden tack vare kullarna på ena sidan. Golf Las Americas sköts enligt de mest moderna och ekologiska principerna. Banarbetarna, som är 25 till antalet, ser till att denna bana alltid är i bästa möjliga skick.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana, lätt kuperad
Banfakta Par 72,  6039 5860 5173 5026
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign John Jacobs Associates Ltd (1998)

Tivoli La Caleta

När man checkar in på vissa hotell kan man ibland få en känsla av att man hittat rätt! Just den känslan lär med största sannolikhet dyka upp när du glider in på Tivoli La Caleta.

Känslan på resorten är lugn och tillbakalutad, en fantastisk trädgård skiljer de tre poolerna (två uppvärmda och en med saltvatten) och hotellet från havet. En kort promenad från hotellet hittar man den mysiga fiskebyn La Caleta dit man garanterat kommer att göra flera besök under veckan. Går man åt andra hållet kommer man till Playa del Duque som erbjuder trevliga barer och restauranger med härlig havsutsikt.

Hotellet har totalt 284 eleganta och nyrenoverade gästrum, alla med terrass eller balkong. Vidare finns det kaffe och te på rummen, värdeskåp stort nog att svälja en bärbar dator, dessutom med strömförsörjning inuti. Alla rum är i princip lika stora med samma faciliteter, det är läget och utsikten som skiljer dem åt.

Att man tänkt på små detaljer märker man även när man ligger i sin sköna solstol vid poolen. Parasollen är försedda med en knapp där man enkelt och diskret kallar på service. När man blir hungrig känns det bra att ha hela fyra val av restauranger. El Parador serverar en dignande buffé. La Venta är en klassisk spansk restaurang med en liten bodega – mycket mysig. Här finns också den Japanska restaurangen Kammakura, självklart med Teppanyaki-grill och sushi. Slutligen Vivace som ligger perfekt placerad nere vid en av poolerna. Utöver detta finns barerna Glorieta och Coral, som gjorda för en god cocktail! Givetvis finns det ett härligt spa där flera av behandlingsrummen har terrass under bar himmel. Här ligger även ett fint gym som erbjuder Pilates- och Yogalektioner. Det finns en kids-club och teen-club  samt en minigolfbana.

Hotellet har ingen egen strand men bara ett stenkast bort ligger en nyanlagd allmän strand av svart lavasand med alla faciliteter.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På södra Teneriffa direkt vid havet och en strandpromenad
Rum 284 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, terrass/balkong
Rumstyper Deluxe: Garden view, på de nedre våningarna
Premium Partial Sea View: Delvis havsutsikt från balkongen
Premium Sea view: Havsutsikt
Premium Terrace Sea View: Havsutsikt
Deluxe Suit: Sviter med 1 sovrum, vardagsrum
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, terrass, trädgård, gym, spa med pool, strand, minigolf, tennis, paddle, kidsclub
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället