Heritage Le Telfair

Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort

skäm bort dig fullständigt!

På Mauritius relativt oexploaterade Sydkust hittar vi Le Telfair Golf & Wellness i avslappnad kolonial stil. Här bor man som en kung intill den vita sandstranden och bland alla faciliteter som ingår erbjuds spel på en av öns allra bästa golfbanor Heritage Golf.

På denna luxuösa resort kan man välja mellan flera olika pensionspaket. Allt från enbart frukost till en av världens bästa all inclusive-koncept Gormet Bliss. Vår rekommendation är minimum halvpension men gör ingen hemlighet av att de som ger de högsta betygen på sin vistelse unnat sig paketet Gormet Bliss. Då får man extra allt och dessutom ett varv på helt nya La Réserve Links!

 

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km
Avstånd till havet 0 m
Faktablad 24-25

Paketförslag

Lägsta pris: 54.995:-

Prisexempel feb -25

Nattflyg till Mauritius t/r (2 nätter ombord)
Bagage & golfbag på flyget
Mat på långflygen
Privat flygplatstransfer t/r
10 nätter, del i dubbelrum Garden View Suite
Halvpension (frukost & middag utan dryck)
Obegränsad greenfee på Heritage Golf Club
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val

All Inclusive Gourmet Bliss:
Från halvpension -> Gormet Bliss: 1 750 kr/dygn. Gormet Bliss (om önskas) måste bokas av alla i sällskapet och för hela vistelsen. Se innehåll längre ner i menyn eller på faktabladet.
Från januari 2024 ingår 1x 18-hålsgreenfee per vistelse på La Reserve Links när man väljer Gormet Bliss.

Uppgradering rum:
Deluxe Sea View, Deluxe Beachfront Suite, Garden Golf Suite, Junior Suite Beachfront, Senior Suite Garden eller Sea View, Ocean Suite Beachfront

Ovan är ett förslag på en 12-nättersresa (10 nätter på plats). Självklart kan ni fritt välja antal dagar/nätter som ni önskar bara det går att kombinera med flygen. Priset är ett ca-pris baserat på rumskategori Garden View Suite tillsammans med ett uppskattat flygpris i ekonomiklass samt privat flygplatstransfer t/r.

För mer information om rumskategorier se nedan under hotellinformation.
Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en prisoffert. Vill ni ändra något i vårt förslag ange det i kommentarsrutan vid förfrågan.

Väder just nu

17.5℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är flera gånger rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på DP World Tour. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf hör till en av de klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till kustlinjen, men från flertalet av dem står man hänförd och blickar ut över den turkosfärgade oceanen. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att ge sig chansen från vitt bör man antagligen helst ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter (från blå tee). Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan.

En tjusig detalj som är karaktäristiskt för banan är de höga hö-liknade grästuvorna som kantar flera av hålen och helt klart är vackrare än det låter. Här finns även en dubbelsidig drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man får gå banan även om de flesta väljer golfbil, om inte annat så på grund av värmen. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man i regel en iskall handduk att svalka sig med.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)
Mer info Faktablad Heritage Golf

La Réserve Golf Links

Mauritius har sannerligen etablerat sig som en paradisö även för golfare och många är vi som håller Heritage Le Château Golf Course som en av, om inte den allra främsta, banan ön erbjuder. I december öppnar dock banan som ska bli tronföljaren, även den tillhörande Heritage Resorts.

La Réserve Golf Links på Heritage Golf Club, Mauritius, blir den första och enda samtida linksbanan i Indiska oceanen. Här kommer man bjudas på en oöverträffad upplevelse av ren golfdrama med panoramavyer över havet från varje hål längs det UNESCO-skyddade naturreservatet Bel Ombre. Louis Oosthuizen står för co-design av banan och La Réserve Golf Links kommer per omgående att vara värd för DP World Tour 2023 Mauritius Open. Banan kommer endast vara öppen för medlemmar och, via utvalda paket, för gäster på Heritage Resorts.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Indian Ocean’s first and only contemporary links
Banfakta Par 72, 6604 6169 5812 5414 4964 4418
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, David Leadbetter Golf Academy
Bandesign Peter Matkovich (codesigned Louis Oosthuizen) 2022
Övrigt Banan öppnar i slutet av 2023. En runda per vistelse ingår när man köpt något av tilläggspaketen Gormet Bliss på Le Telfair, eller Premium All Inclusive på Awali.

Heritage Le Telfair Golf & Wellness

Stäng av stressen och alla måsten, lev bara här och nu på härliga Heritage Le Telfair Golf & Wellness.

Heritage Le Telfair Golf & Wellness är en unik, smakfull och mycket elegant anläggning (nyrenoverad 2017) som samtidigt andas en avslappnad och skön atmosfär. Området runt Domaine de Bel Ombre är otroligt vackert och naturen är fint integrerad med hotellet som är byggt i kolonial stil och man förs nästan tillbaka lite i tiden.

När man passerar genom receptionen och fortsätter ner mot havet går man på en bro över en kanal inledd från havet. Stannar man till där är man omgiven av de eleganta hotellbyggnaderna – lika bländvita som stranden, den enorma poolen och det turkosfärgade havet, färgkontrasterna är helt fantastiska. Samtidigt kan man alldeles säkert känna doften av god mat från någon av hotellets restauranger. Om inte förr är det då man inser att detta måste vara paradiset!

Förutom detta finns massor med faciliteter och aktiviteter på resorten. För att nämna några… snorkling, vindsurfing, tennis och cykling.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum allmänt 158 sviter. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Garden View-, Sea View-, Beachfront Suite
62 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Garden Golf Suite
62 m², dusch och bad, balkong eller terrass samt greenfee & golfbil
Junior Suite Beachfront
81 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Senior Suite Garden eller Sea View
102m², dusch och bad, vardagsrum, balkong eller terrass
Ocean Suite Beachfront
104 m², dusch och bad med jacuzzi, vardagsrum, privat pool och uteplats
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen
Mer info Faktablad 24-25

Gourmet Bliss

Att bo på Le Telfair med tillägget Gormet Bliss är en ynnest och här beskrivs vad det innhehåller. Vi reserverar oss för mindre ändringar av restauranger och innehåll i de olika delarna. Notera att Gormet Bliss endast kan väljas under hela vistelsen.

 

MAT

 • Frukost på Telfair’s huvudrestaurang, Annabellas’s eller på Heritage C-Beach Club.
 • Lunch alternativ:
 • Ginja, Le Palmier, Cavendish and ”Beach & Pool Service” på Heritage Le Telfair.
  • Infinity Blue & Amafrooty på Heritage Awali.
  • Heritage C Beach Club.
  • Heritage Golf Club (i klubbhusets restaurang, snacks i halfway house eller mat och dryck från ”kioskbilen”.
   Alla rätter på menyerna är valbara för gäster med Gourmet Bliss förutom ett fåtal rätter, tex hummer och gåslever som är mot tillägg.
 • Afternoon Tea: Sortiment av tårtor, kakor, pannkakor och hemgjord glass serveras i “Kiosque Gourmand.”
 • Middagsalternativ
  • Annabella’s, Le Palmier and Ginja på Heritage Le Telfair.
  • Inifinity Blue, Savana, Kuzini, & Zafarani (endast vuxna) på Heritage Awali.
  • Heritage C Beach Club.
  • Heritage Le Château.
  • O’Grill Restaurante på golfklubben
   Alla rätter på menyerna är valbara för gäster med Gourmet Bliss förutom ett fåtal rätter, tex hummer, Wagyu-kött och gåslever som är mot tillägg.

 

Barer

 • Heritage Le Telfair: Cavendish & Ginja.
 • Heritage Awali: Zenzibar, Infinity Blue and Coco Shack.
 • Heritage C Beach Club: Gin Bar & Beach Bar.
 • Heritage Golf Club: The Club House.
 • Heritage Le Chateau: Cognac & Cigar Lounge (mot tillägg)Drycker som ingår:
 • Martini, Aperol, Campari, Pimms & Pastis.
 • Rom – Utvalda lokala sorter (Chamarel, St Aubin, New Grove) & importerade (Captain Morgan, Barcardi, Zacapa)
 • Whisky – Johnny Walker Red Label, Ballantines, Jack Daniels, Jameson.
 • Gin – Bombay Saphire, Gordons, Hendricks, Beefeater, Tanqueray.
 • Vodka – Smirnoff, Belvedere, Absolut.
 • Beers – Lokala och utval av importerade sorter. Även alkoholfri öl.
 • Läsk och Juicer
 • Vin: Utvalda viner både från Europa och Afrika
 • Bubbel, serveras på glas: Champagne, Method Champenoise, Prosecco.

 

GOLF

 • Obegränsad green fee på Heritage Golf Club
 • Gratis golfbil, max 1 bil för 18 hål per dag och rum.
 • Gratis rangebollar
 • 1x 18-hålsgreenfee per person/vistelse på La Reserve Links

 

WELLNESS

 • Fri tillgång till Fitness Centre.
 • Fritt deltagande i schemalagda gruppaktiviteter som Yoga, Pilates, Tai-Chi mm.

 

VATTENSPORTER som ingår i Gourmet Bliss

 • Segling (Laser), kanoter, trampbåtar, fiske och SUP
 • Dagliga snorkel-turer
 • Dagliga turer med glas-bottnad båt
 • Introduktion till Kite Surfing

 

SPORTER PÅ LAND

 • Bocce-ball, Bordtennis, Beach volley, Beach tennis, Speedminton, Golf introduktion, Foot Golf , Disc Golf och Pitch & Putt.

 

UNDERHÅLLNING

 • Live musik varje kväll på Telfair/Awali och C-Beach Club

 

Övrigt

 • Strand och poolservice vid Heritage Le Telfair och C-Beach Club
 • 24 timmar room service, brick-avgift på Rs.300 tillkommer per person
 • Mini bar (läsk, lokal öl, vatten, juiceer, vin, choklad och snacks) – fylls på en gång per dag
 • Nespresso kapslar, fylls på en gång per dag
 • En picknick korg kan beställas av gäster som planerar att spendera dagen utanför resorten. Bokas av Butlern minst 24 timmar i förväg.

Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället