Heritage Le Telfair

Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort

skäm bort dig fullständigt!

Tänk dig turkosblått hav och kritvita sandstränder, luxuösa rum med oklanderlig service och spektakulära golfhål. Om det låter som en trevlig kombination borde du resa till Le Telfair Golf & Wellness. En enastående resort belägen mellan havet och landets bästa golfbana.

I våra paket är halvpension inkluderat och middagarna kan avnjutas både på Le Telfair men också på utvalda restauranger på grannhotellet Heritage Awali. Önskas mer variation kan man mot ett tillägg välja att äta på hotellens olika à la carte-alternativ.

För en extra guldkant på tillvaron kan man också uppgradera till deras All Inclusivekoncept som heter Gourmet Bliss. I Gourmet Bliss ingår alla restauranger på resorten för lunch och middag (även golfklubben), dryck, obegränsad greenfee, fri golfbil och avgiftsfri roomservice. Komplett lista tillhandahålls vid bokning samt se under fliken “Gourmet Bliss”.

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km
Avstånd till havet 0 m

Paketförslag

Lägsta pris: 36.795:-

Nattflyg till Mauritius t/r (2 nätter ombord)
Golfbag ombord
Mat på långflygen
Privat flygplatstransfer t/r
10 nätter, del i dubbelrum, Garden View Suite
Halvpension (frukost & middag utan dryck)
Obegränsad greenfee på Heritage Golf Club
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
All Inclusive Gourmet Bliss: 1400 kr/dag - i detta ingår daglig greenfee och golfbil (måste bokas av alla i sällskapet och för hela perioden)

Golfbliss paket: 3 500 kr - Paradis Golf (1), Tamarina Golf (1), The Avalon Golf (1) samt Heritage Golf (2)
(Vid val av något av ovanstående paket justeras priset med motsvarande antal golfrundor)

Ovan är ett förslag på en 13-dagarsresa (10 nätter på plats). Självklart kan ni fritt välja antal dagar/nätter som ni önskar bara det går att kombinera med flygen. Priset är ett ca-pris baserat på rumskategori Garden View Suite tillsammans med ett uppskattat flygpris och privat transfer.

För mer information om rumskategorier se nedan under hotellinformation.
Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en prisoffert. Vill ni ändra något i vårt förslag ange det i kommentarsrutan vid förfrågan.

Väder just nu

25.8℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är flera gånger rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på Europatouren. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf hör till en av de klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till kustlinjen, men från flertalet av dem står man hänförd och blickar ut över den turkosfärgade oceanen. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att ge sig chansen från vitt bör man antagligen helst ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter (från blå tee). Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan.

En tjusig detalj som är karaktäristiskt för banan är de höga hö-liknade grästuvorna som kantar flera av hålen och helt klart är vackrare än det låter. Här finns även en dubbelsidig drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man får gå banan även om de flesta väljer golfbil, om inte annat så på grund av värmen. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man i regel en iskall handduk att svalka sig med.

För den som vill spela andra banor under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger ca 25 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Andra alternativ är inlandsbanan Avalon Golf Club eller varför inte ta en heldagstur ut till ön Ile Cerf och spela på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)
Mer info Faktablad Heritage Golf

Heritage Le Telfair Golf & Wellness

Stäng av stressen och alla måsten, lev bara här och nu på härliga Heritage Le Telfair Golf & Wellness.

Heritage Le Telfair Golf & Wellness är en unik, smakfull och mycket elegant anläggning (nyrenoverad 2017) som samtidigt andas en avslappnad och skön atmosfär. Området runt Domaine de Bel Ombre är otroligt vackert och naturen är fint integrerad med hotellet som är byggt i kolonial stil och man förs nästan tillbaka lite i tiden.

När man passerar genom receptionen och fortsätter ner mot havet går man på en bro över en kanal inledd från havet. Stannar man till där är man omgiven av de eleganta hotellbyggnaderna – lika bländvita som stranden, den enorma poolen och det turkosfärgade havet, färgkontrasterna är helt fantastiska. Samtidigt kan man alldeles säkert känna doften av god mat från någon av hotellets restauranger. Om inte förr är det då man inser att detta måste vara paradiset!

Förutom detta finns massor med faciliteter och aktiviteter på resorten. För att nämna några… snorkling, vindsurfing, tennis och cykling.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum allmänt 158 sviter. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Garden View-, Sea View-, Beachfront Suite
62 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Garden Golf Suite
62 m², dusch och bad, balkong eller terrass samt greenfee & golfbil
Junior Suite Beachfront
81 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Senior Suite Garden eller Sea View
102m², dusch och bad, vardagsrum, balkong eller terrass
Ocean Suite Beachfront
104 m², dusch och bad med jacuzzi, vardagsrum, privat pool och uteplats
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen
Mer info Faktablad Le Telfair

Gourmet Bliss

Vi reserverar oss för ändringar av restauranger och innehåll i de olika delarna.

FOOD

 • Breakfast at Telfair’s main restaurant, Annabella’s
 • Lunch around Heritage Bel Ombre in following restaurants/outlets as per their operating schedules:
  • Ginja, Le Palmier, Cavendish & “La Plage” at Heritage Le Telfair
  • Infinity Blue, Savana & Amafrooty at Heritage Awali
  • Heritage C Beach Club
  • Heritage Golf Club.
   All the dishes on the menus are available to the Gourmet Bliss clients, except a few highlighted items (i.e: Lobster and Foie gras).
 • Afternoon Tea (4pm to 6pm): Cakes and pancakes at the Cavendish bar + “Kiosque” Gourmand (Ice creamand sweet treats)
 • Coco Shack at Heritage Awali (as per operating hours)
 • Half way snack free on the golf course
 • Dinner around Heritage Bel Ombre in the following restaurants/outlets as per their operating schedules:
  • Annabella’s, Le Palmier & Ginja at Heritage Le Telfair
  • Inifinity Blue, Savana, Kuzini, & Zafarani (adult only restaurant) at Heritage Awali
  • Heritage C Beach Club
  • Heritage Le Château
  • Steakhouse at Heritage Golf Club.
   All the dishes on the menus are available to the Gourmet Bliss clients, except a few highlighted items (i.e: Lobster and Foie gras).

BEVERAGE

 • Local & imported spirits, beers, soft drinks, juices & selected house wines, unlimited selected French champagne by the glass in all bars/restaurants within Heritage de Bel Ombre
 • Beach & poolside service at Heritage Le Telfair
 • 24 hour room service available for selected food items only, No tray charge applicable.
 • Mini bar (stocked with soft drinks, local beers, water, fruit juices, wine, chocolate bar and snacks) – replenished once daily.
 • 3 Nespresso capsules replenished once daily.
 • A picnic hamper will be available for guests leaving the resort for the day (to be booked at Guest Relations Counter 24hrs prior.

GOLF

 • Free daily unlimited green fees at Heritage Golf Club, our 18 holes championship golf course (excluding equipment, lessons and practice balls).
 • Complimentary golf cart for every round of golf (maximum of one per room per day)
 • Weekly unique Night Golf Experience (against supplement).

WELLNESS

 • Free access to the Sports Centre (Aerobics, cardio,…)
 • Wellness program as per weekly activity schedule

WATER SPORTS

 • Sailing, windsurfing, kayaks, pedal boats, snorkeling & glass bottom boat trips.

LAND SPORTS

 • Tennis courts (Including floodlit) plus equipment.
 • Table tennis, archery, beach volley, bocci-ball, bicycles.

ENTERTAINMENT

 • Live music every night at Heritage Awali/Heritage Le Telfair
 • Free access to Timomo Kids Club for children aged 3 to 11 years (08:30am to 11pm).

Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället