Rovos Rail med Pretoria

Rovos Rail Golf Safari

med Pretoria

Upplev Sydafrika ombord på Rovos Rail – The Pride of Africa. Vagnarna är återskapade i elegant 30-talsstil och omtalas som den lyxigaste tågresan som överhuvudtaget går att göra. Lita på att maten, vinet och servicen håller toppklass! Endast fyra gånger per år går en speciell golfsafari och vi är stolta över att vara deras självklara partner. Ombord på tåget möter man ett entusiastiskt team som verkligen värnar om sina gäster. Maten i allmänhet, och middagarna i synnerhet, vittnar om rejäl omtanke och är en viktig del i Rovos prestige.

Den här resan kombineras med 2 nätter i Pretoria för att landa och aklimatisera sig samt värma upp med en runda golf innan det är dags att kliva ombord på tåget som ju är resans höjdpunkt och utmanas av de kommande 5 golfrundorna.

Under resan med Rovos Rail ingår en mycket lyxig och komplett helpension. Varje morgon bjuds en frukost som skulle få Marie Antoinette att rodna; kallskuret kött, croissanter, bakelser, färsk frukt, yoghurt, juice, bröd, ett otal sorters ostar och så vidare och så vidare. Till lunch och middag serveras givetvis en förrätt innan man väljer huvudrätt bland fisk, kött eller vegetariskt innan den förföriska desserten anländer. Till detta väljer du självklart bland ett stort utbud av Sydafrikas många fina viner. Vissa golfdagar äter man lunchen på golfklubben som även den ingår.

Ett lysande förslag är att under färd slå sig ner i vagnen längst bak som är helt öppen! Den varma vinden fläktar skönt i ansiktet när man smakar av “dagens bubbel”, smälter dagens upplevelser och njuter av omgivningarna.

 

Fakta

Datum 2023 12 feb. 10 sep & 20 okt
Reslängd 13 nätter
Avreseorter ARN, CPH, GOT, OSL

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 69.995:-

Flyg Skandinavien-Johannesburg t/r
Flygskatter
Mat på flygresan
Meet & Greet vid ankomst Sydafrika
All transfer enligt program
2 nätter i Pretoria
Frukostpension på hotellen före/efter Rovos Rail
9 nätter ombord på Rovos Rail
Helpension inklusive drycker på Rovos Rail
18-hålsgreenfee i Pretoria
18-hålsgreenfee på Sun City
18-hålsgreenfee på Champagne Sports Resort
18-hålsgreenfee på Durban Coutry Club
18-hålsgreenfee på Royal Swazi Club
18-hålsgreenfee på Highland Gate GC
Safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve
Safari i Kruger National Park
Boka

Flygtider, flygbolag, hotell och golfbanor kan variera från avgång till avgång. Se respektive datum för exakta uppgifter. Vi uppdaterar hela tiden vartefter vi får information om eventuella ändringar. För mer information se dag-för-dag programmen eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något väsentligt förändras.

Väder just nu

13℃

Program 10 sep 2023

10 sep: Avresa

Avresa från Skandinavien till Johannesburg.


11 sep: Ankomst Sydafrika

Vid ankomst till Johannesburg blir ni varmt välkomnade av vår lokala guide och transporterade till ert hotell i Pretoria. Här kan ni på bästa sätt ladda batterierna för den kommande resan ombord på Rovos Rail.

 • 2 nätter på hotell i Pretoria med frukostpension

12 sep: Golf på Pretoria Golf & Country Club

Golf på närliggande Pretoria Golf & Country Club. Transfer tur och retur ingår.

Om Pretoria G&CC inte har tillgänglighet erbjuds en annan bra bana i området.


13 sep: Rovos Rail – avgång

Utcheckning och transfer till Rovos Rail’s privata tågstation Capital Park i Pretoria. Här blir ni härligt mötta med bubbel och snittar i loungen innan avresan mot Koster.

 • 9 nätter ombord på Rovos Rail med helspension

14 sep: Golf på Sun City

Efter en härlig frukost ombord på Rovos kommer denna dag spenderas i Sun City med spel på antingen Lost City GC eller Gary Player Country Club. Detta följs av en lunch på klubben. Se till att hinna bli hungrig innan kvällens fantastiska middag ombord på tåget!


15 sep: Rovos Rail

Efter ett nattstopp i Heidelberg går tåget vidare mot Estcourt via Ladysmith. Det är en skön dag för avkoppling ombord där man med fördel kan sitta och njuta på tågets sista vagn som är helt öppen mot naturen.


16 sep: Golf på Champagne Sports Resort 

När ni vaknar denna morgon gör ni det vid foten av Drakensbergen där det blir golf på fridfulla Champagne Sports Resort med minst sagt är storslagna vyer.


17 sep: Golf på Durban Country Club

Dags att lufta klubborna igen, denna gång på Durban Country Club.

På vissa avgångar kan det bli golf på Durban Beachwood GC eller Zimbali GC


18 sep: Safari i Hluhluwe Game Reserve

En tidig morgonsafari väntar i Afrikas äldsta safaripark, Hluhluwe Game Reserve, som ligger i hjärtat av Zululand. Här möts ni av ett otroligt rikt djurliv. Gissa om middagen blir god denna kväll!


19 sep: Golf på Royal Swazi Spa Golf Course 

När det är dags för frukost är ni redan i Swaziland. En spännande runda väntar på den mycket vackra Royal Swazi Spa Golf Course i Ezulwini Valley. Framåt kvällen glider tåget söderut mot KwaZulu Natal.


20 sep: Safari i Kruger National Park 

En härlig heldags tur i självaste Kruger National Park.


21 sep: Golf På Highland Gate GC

Transfer till de vidunderliga vyerna i Mpumalanga och spel på Ernie Els designade banan Highland Golf.


22 sep: Pretoria – hemresa

Njut av en sista frukost ombord innan tåget under förmiddagen rullar in på Capital Park Station i Pretoria och denna fantastiska del av resan är avverkad. Här väntar er chaufför som tar er till flygplatsen i Johannesburg. Beroende på avgångstiden kan det finnas utrymme för en halvdagsutflykt eller guidad tur. Kontakta oss för mer info.


23 sep: Hemma

Hemma igen.

Pretoria Country Club

Klubben är känd för sin kvalitet och ligger i vackra omgivningar i Waterkloof. Klubben grundades 1910 och nästa 100 år senare fick Gary Player sätta tänderna i banan och modernisera den. Greener, vattenhinder och växtlighet fick en ansiktslyftning och inte mindre än 95 nya bunkrar installerades. De sista nio hålen är minnesvärda tack vare sina många pilträd som kantar fairways men också för de avslutande hålen där vatten är i spel hela vägen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6476 6202 5769 5509
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Gary Player (2004)

Sun City Golf

Sun City Resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Resorten är hem för två 18-hålsbanor designade av den legendariska sydafrikanen Gary Player. Båda banorna är designade för att maximera utmaningen för golfare av alla handicap.

Lost City GC

Denna imponerande bana ligger vida utspridd på 100 hektar och bankaraktären varierar från ökenlandskap, via bergskaraktär till parkbana. Här finns massor med vatten och det mest kända vattenhindret är det vid hål 13, där det sägs att Nilkrokodiler huserar.

Gary Player Country Club

Med sitt läge i en gammal slocknad vulkankrater är detta en mycket smart designad bana med fantasifullt placerade bunkrar och flera tees för att tillfredsställa alla handicap. Det är en av världens längsta banor och kan fresta på både fysiskt och psykiskt. När det är som jobbigast tänk då på att du går i många av de bästas fotspår, Jack Nicklaus, Gary Player, Ernie Else och Tiger Woods är några. Detta är troligen den mest kända banan i Sydafrika då den ofta står värd för stora tävlingar. Nionde hålets ö-green är nog det man kommer ihåg bäst.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Lost City, kuperad ökenkaraktär
Gary Player CC; parkbana
Banfakta Lost City; Par 72,  6730 6220 5041
Gary Player CC; Par 72,  6535 5881 5004
Faciliteter Lost City; Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Gary Player CC; puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, 5 km löparspår, gym och spa
Bandesign Gary Player (Gary Player CC 1979, Lost City 1993)

Champagne Sports Resort

Denna mästerskapsbana designad av Hugh Baiocchi lämnar ingen oberörd. Omgiven av den friska rena luften från Drakensbergen är detta besök en lisa för själen. Vyerna längs med banan är enastående. 84 väl utplacerade och skulpterade bunkrar väntar på att du ska få känna på sanden hämtad från Bronkhorstspruit. Fairways är breda och kantade av en lätt ruff men riktiga snedslag kan straffa sig rejält. Oavsett hur rundan gått så väntar 19:e hålet med mat och dryck och är en plats att fortsatt njuta av utsikten över Drakensbergen på.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6694 6203 5632 4757
Faciliteter Vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Hugh Baiocchi (1997)

Durban Country Club

Durban Country Club har två banor, Durban Country Club och Durban Country Club Beachwood. Officiellt öppnade klubben 1922 då med endast Durban Country Club. 1990 tog man över det som nu är Durban Country Club Beachwood.

Huvudbanan, Durban Country Club, är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och klurig att spela med smala fairways och ondulerade greener. Den anses ganska svår men är otroligt vacker med sin växtlighet, vackra sanddyner och vyerna mot Indiska Oceanen. Ett tips är att ligga lite lågt med drivern de första hålen, som är ganska smala, så kan du kanske lura till dig en hygglig score. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte och ett besök oavsett handicap.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Durban CC, par 72/73,  6157 5910 5250
Beachwood, par 72/73,  6016 5883 5308
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign George Waterman (1922)

Royal Swazi Spa Golf Course

Det är inte varje dag man får chansen att spela golf i Swaziland! Denna praktfulla bana ligger i Ezulwini Valley och lockar spelare från hela världen. Den tilltalar spelare av alla typer och nivåer. Första nio är förhållandevis plana medan sista nio påverkas av de intilliggande bergen och är lite mer kuperade. Den utmanar med glittrande sjöar, växtklädda åsar, en del out-of-bounds och elaka bunkrar (en är så brant att man fått bygga in en trappa i bunkerväggen). Det är en mycket vacker golfupplevelse att spela här där naturen kryper nära inpå fairway med sina träd, buskar och sjöar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-, skogsbana
Banfakta Par 72,  6872 6166 5258
Faciliteter Puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, bar, omklädningsrum
Bandesign (1966)

Highland Gate Golf Club

Highland Gate Golf and Trout Estate ligger inbäddat i bergskedjan Steenkampsberg nära Dullstroom. Som namnet skvallrar om möts man här av en vidunderlig natur som också är en idealisk plats för öringsfiske. Hela området spänner över 700 hektar med stort fokus på att behålla och förvalta naturen på bästa sätt. Som golfare tror man knapps sina ögon när man också möts av den Ernie Els designade banan Highland Gate GC som trots sin unga ålder både huserat flertalet tävlingar och evenemang. Bland annat Vodacom Origins of Golf (Sunshine Tour), Els for Autism-finalen och flera Pro Am. Golfbanan rankas redan som 15: e på Golf Digests 100 bästa golfbanor i Sydafrika.

 “When golfers say they were torn between hitting their next shot and pausing to take a photo of the golf course or the surrounding scenery, you know it has to be a very special place. Highland Gate is definitely that kind of place”.

– Ernie Els

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6764 4957
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Ernie Els

Mont d'Or Bohemian House

Nära både Waterkloof Park och Pretoria Country Club ligger detta lilla charmiga hotell som erbjuder 10 bekväma rum och en fantastisk service. Alla rum är rymliga och har en-suite bathroom, fräscha vita linnen och en karaff med Old Cape Port som väntar på dig vid ankomst. Ja, Mont d’Or Bohemian House är en upplevelse i sig och här får du den perfekta uppladdningen inför resan med Rovos.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Nära Waterkloof Park i södra Pretoria
Rum Dusch/bad, AC, strykjärn, hårtork, TV, telefon, värdeskåp, minibar, kaffe & te
Rumstyper 10 Luxury Garden room
Faciliteter Restaurang, bar, pool
Internet Gratis WiFi

Rovos Rail

De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att behålla atmosfären från en svunnen tid. När du stiger ombord i de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö.

Pullman Suite

Detta boende erbjuder 7 m² stora hytter med badrum. Antingen väljer man twin-beds eller dubbelsäng som under dagarna görs om till soffa. Man kan även få till en våningssäng om så önskas.

De Luxe Suite

Med sina 11 m² känns De Luxe klart rymligare än Pullman Suites. De har en egen loungearea och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

Royal Suite

Royal Suites upptar en halv vagn och är rymliga och eleganta. Med 16 m² har de en egen loungearea och badrum med badkar och dusch.

 

Fakta

Kupéerna Samtliga kupéer har luftkonditionering, värdeskåp, fri minibar och badrum med dusch & hårtork m.m. Telefonsystem för att kontakta personal ombord. TV saknas dock helt avsiktligt…
Faciliteter Restaurangvagn (helpension inklusive dryck). Loungevagn och en öppen utsiktsvagn längst bak i tågsetet. Det finns böcker, tidningar, brädspel och kortlekar att låna ombord. En liten souvenirbutik som säljer bland annat vykort och frimärken.
Diverse Ombord på Rovos är det svårt att göra av med pengar men kreditkort fungerar bra på golfklubbarna. Annars gäller Sydafrikanska Rand. Adapter behövs och finns att låna. Tvättmöjligheter finns om något oförutsett inträffar. Användandet av teknisk utrustning som mobiler och datorer hänvisas till kupén för att inte störa.
Internet För maximal avkoppling finns inget internet ombord.

Bra att veta

Currency

In South Africa – Rands only. We accept all major credit cards on the train.

Outside of South Africa – Any off-train expenses or excursions booked while on the train are to be paid with US Dollars. Hotels and major dealers accept credit cards except in the Sudan.

US Dollars printed before year 2001 won’t be accepted. Low denominations recommended for shopping/gratuities. Larger denominations recommended for exchanging money to local currency (especially in Tanzania) as you get a better rate. The Gift Shop on board might exchange money if currency is available – it is not normally catered for

Cuisine

Meals are served in one sitting only in the charming Victorian atmosphere of the dining cars and are complemented by a selection of fine South African wines. Breakfast: 07h00-10h00 • Lunch: 13h00 • Tea: 16h30 • Formal Dinner: 19h30. All meals are served at these times unless otherwise stated in the timetable. A gong heralds lunch and dinner.

Dietary Requirements

We will do our best to cater for dietary requirements provided a detailed request has been made on the Reservation Form. If a special request has not been made, the chefs will endeavor to prepare suitable meals with the ingredients available on board. We regret we are unable to provide meals requiring strict religious observance in the preparation.

Dress

For days on the train dress is smart casual. Evening attire is more formal – for the gentlemen a jacket and tie is a minimum requirement while for ladies we suggest cocktail/evening dresses or suits. Please include warm clothing for cold mornings and evenings. With regard to off-train excursions, we strongly recommend comfortable walking shoes, sun lotion and hats as well as warm clothing for the game drives, which are on open vehicles and can get very cold.

Dress code on the golf courses

Acceptable clothing:
 • Shirts with collars and sleeves must be tucked in
 • Traditional long or short golf trousers
 • Short trousers with knee-length stockings or short white socks
 • Ladies skirts or culottes must be knee-length
 • Golf hats or peaks worn with peak forward
 • Golf shoes with soft spikes (most clubs)
Not acceptable:
 • T-shirts, vests or sleeveless shirts
 • Denim jeans
 • Sweatpants or cargo pants
 • Drawstring shorts
 • Shoes without socks
 • Cross-trainer sports shoes

Electrical Current and Adaptors

220V AC 50Hz 3-point round-pronged wall plugs, 110V/220V 2-pin plugs for shavers. International adaptors available.

Gift Shop

There is a small gift shop on the train and at Rovos Rail Station. Due to the varying exchange rates, credit cards are preferred. The host/ess on duty has a basic First Aid Kit and personal essentials (toothbrushes, razors, earplugs etc.). He/she will also fulfill any administrative requirements and check your onward arrangements. Stamps are available for sale and postcards may be posted in the post box at the entrance to the Observation Car or at Rovos Rail Station.

Gratuities

Gratuities for the staff are at your discretion. If you wish to show your appreciation in this manner, there is a suitably marked envelope in your suite that you can hand directly to the Train Manager who will distribute any amounts on a pro-rata basis amongst the staff on board. An amount between US$10 and US$20 per person per night is suggested.

Laundry

There is a limited laundry service on board comprising household washers, dryers and steam irons. The turnaround is 48 hours so we are not able to handle a week’s worth of washing. Please note that while we are providing a complimentary service we cannot be held responsible for items that may be damaged or lost in the process. There are no dry-cleaning facilities en route or on board the train.

Luggage

Each suite has a luggage rack that runs its length providing ample space for storage. On selected annual journeys, guests are provided with a Rovos Rail tog bag that can be used for overnight trips or hand luggage on aircraft. On the Cairo journey, luggage will be limited to the requirements of each aircraft – enquire with reservations@rovos.co.za.

Locomotion

Use of steam has become increasingly difficult over the years as more and more water and coaling facilities have been scrapped. Diesel or electric locomotives are used while steam is used in and around the area of Rovos Rail Station.

Mobile Devices and Internet

In maintaining the spirit of travel of a bygone era, there are no radios or television sets on board. The use of mobile phones, laptops and essentially anything that has the ability to disturb other passengers is confined to the privacy of your suites only. The reception is poor while the train is moving. It is advised to contact your service provider to ensure the correct settings for network services are activated. Internet is available at our Cape Town Lounge, Rovos Rail Station, Tau Game Lodge and Victoria Falls Hotel and at most of the accommodation used on the Cairo journey.

Safes

An electronic safe is provided in the cupboard in each suite.

Smoking

On board the train, smoking is allowed in the Club Lounge only. Please note on the Reservation Form provided if you are smoking or non-smoking so that the appropriate room might be requested at the hotels. Smoking is allowed in the privacy of your suite, but please be mindful that the train is generally made up of wood; please don’t throw flammable items such as cigarette or cigar butts off the train as bush fires in Africa are a constant and dangerous hazard.

Special Occasions

We would like to celebrate your special occasion with you. Upon boarding the train, please advise the Train Manager. Books, Magazines and Games There are board games, playing cards, a card table (dependent), books and magazines available for your use in the Lounge and Observation Cars whilst on board the train.

Telephone

There is an internal telephone system on board. Numbers are listed on the provided Guest List.

Temperature and Air-conditioning

All public cars are fitted with gas-filled air-conditioning systems. Each suite has an individual air-conditioner with individual temperature controls that can also be set to heat mode. Fresh-air intake is solved by opening a window. Windows should be closed while operating the air-conditioning unit. Electric under-blankets are fitted on the bed.

The Track

The track over which we travel is inconsistently maintained. If you wake at night imagining the train is travelling at high speed, be assured it is the state of the track below that is creating that impression. We restrict the train to 60km/h and over the bad sections reduce speed to as little as 20km/h. If you find it noisy, earplugs are available.

Avsnitt 26

– Golf i Sydafrika, Rovos Rail

Golfresepodden åker tåg genom Sydafrika. Avsnittet handlar om Rovos Rail “The most luxurious train experience in the world”. Det blir inte mindre än fem golfbanebesök och förutom Sydafrika så besöker vi även Swaziland. Det blir en hel del golf men också om safari, engelska jordgubbsodlare, historiska slagfält, giraffer på fairway och egenkomponerade omeletter. Ni får också veta vad bobotie och biltong är för något och lite om det inhemska vinet pinotage.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället