Evian Resort

Evian Resort

inte bara mineralvatten - utan också golf

I närheten av Genève, på en bergssluttning ner mot sjön hittar man denna lilla plats – Evian. Kanske mest känd för mineralvattnet med samma namn, men detta är utan tvekan en av de allra vackraste platser man kan tänka sig att spela golf på.

Oavsett om det handlar om golf, boende eller välbefinnande så har man i Evian hamnat på rätt plats. De bägge hotellen Hotel Royal och systerhotellet Hermitage ligger majestätiskt ovanför staden som är fylld med caféer, barer och restauranger, toppat med sitt casino. Dessutom är man på bara ett par minuter med en rapp transfer på golfbanan Evian Championship Course.

Fakta

Avstånd flygplats Genève ca 50 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 29.995:-

Flygplatstransfer t/r
4 nätter på Hotel Royal alt. Hotel Ermitage
Frukostpension
3x 18 hålsgreenfee på Evian Championship Course
Förbokade starttider

* I paketet ovan tillkommer flyg!*
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Ni kan även förlänga eller justera i paketen om så önskas.
Destinationen har en prissättning som varierar under säsong men ”lägsta pris” är en indikation var prisbilden startar. Klicka på förfrågan för att få din anpassade offert.

Väder just nu

14.4℃

Evian Championship Course

Banan ligger på en höjd ovanför staden där utsikten över Genèvesjön, eller Lac Léman som den heter på franska, med bergen i bakgrunden är helt makalös. Evian Masters, den största damtävlingen i Europa näst efter British Masters, hålls varje år på denna bana som är teknisk och utmanande. 1904 köpte Société des eaux minérales d’Évian marken och byggde en niohålsbana. 18 år senare byggdes ytterligare 9 hål och 18-hålsbanan stod klar. Cabell B Robinson fick äran att designa om banan 1988 och la därmed grunden till den populära bana det idag är bland världseliten. Sedan dess har optimeringar skett kontinuerligt för att leva upp till den perfektion som mästerskapsbanan vill förknippas med. Redan på banans andra hål är du definitivt tagen av stunden. Par 3 hålet på 147 meter bjuder på en panoramavy över Genèvesjön. Här gäller det att behålla fokus för slaget kan bli ett av ditt livs mest minnesvärda.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6120 5954 5581 5172 4705
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jeremy Slessor, Steve Smyers (1904), Cabell B. Robinson (1990)

Hotel Royal

Hotel Royal (juvelen i Evian Resort) är ett lyxhotell av den gamla skolan som håller mycket hög klass. Här finns allt du kan tänka dig och (inte) behöver. Det är bara att checka in och börja njuta. Det är verkligen något speciellt med dessa gamla klassiska hotell, en genuin känsla. Inbäddat i 47 hektar privat skogsmark ligger det 5-stjärniga hotellet och blickar ut över Evian-les-Bains, Genèvesjön och de franska & schweiziska alperna, vyer som tar andan ur en. 2015 renoverades hela hotellet och man har bevarat dess klassiska arkitektur och kombinerat med modern och elegant inredning.

Det är även hotellet som äger och driver banan som ligger ca 10 minuter därifrån. Man tar sig enkelt dit med hjälp av specialbussar som går från hotellet.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Uppe på kullarna ovanför Evian-les-Baines
Rum 150 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, gratis WiFi
Rumstyper Lake View, Park View, Family
Faciliteter Restauranger, bar, pool, soldäck, trädgård, spa, bastu, gym, tennis, hårfrisör, butik
Internet Ja

Hotel Ermitage

Ett lite billigare alternativ med samma ägare kan vara Hotel Ermitage. Klassen är fortfarande hög, rummen är smakfulla och diskreta, inspirerade av naturen. Detta boende ligger ca 10 minuter från Hotel Royal och här är känslan lite mer ”hemma hos” med en extra touch. De allmänna utrymmena präglas av natufärger, sten, läder och brunt i olika nyanser och det finns flera öppna spisar som bidrar till ”myskänslan”.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Uppe på kullarna ovanför Evian-les-Baines
Rum 80 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi
Rumstyper Standard, Deluxe, Privilege, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, trädgård, spa, gym
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället