San Domenico

San Domenico

södra Italiens bästa golfbana!

På välrenommerade San Domenico Golf Club har Challengetourens finalspel avgjorts inte mindre än åtta gånger. Här, längst ner i klacken av sydaöstra Italien, får ni inte bara möjligheten att spela på en internationell toppbana, utan också utforska regionen Apulien som bjuder på unika stränder och sevärdheter.

Det kan kännas som att denna del av Italien är en outforskad pärla på turistkartan. Här lyser de stora hotellkomplexen med sin frånvaro och de charmiga byarna har bofast lokalbefolkning som ännu inte har blivit ut köpta av rika sommarturister. Intresset för Apulien har vuxit stadigt, och allt fler turister söker sig hit för att man vill uppleva det äkta och genuina, både när det gäller hantverk som matlagning.

Trulli-husen, med sina karakteristiska sockertoppstak, utgör en av de många stora turistattraktionerna i området. Om du besöker Alberobello, där dessa charmiga hus står på rad, kommer du naturligtvis att mötas av många turister. Men du kan också utforska grannbyn och få en liknande upplevelse utan att behöva trängas bland turistbussar.

Vårt boende Ostuni a Mare, med egen strand vid Adriatiska havet, har ett perfekt läge för kortare utflykter eller besök på lokala restauranger. San Domenico Golf Club ligger bara 18 km bort och kan enkelt nås med hotellets shuttle service. Apulien är en av de mest fascinerande regionerna i Italien, känd för sin rika matkultur och lokala kulinariska traditioner. Att kombinera detta med golf på högsta nivå gör det till en destination värd att återvända till gång efter gång.

Fakta

Avstånd flygplats Aeroporto di Bari, 90 km.
Närmsta städer Ostuni 9 km, Alberobello 40 km.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.495:-

Flyg till Bari t/r
Bagage och golfbag på flyget
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter på Ostuni a Mare
Frukostpension
5 x 18-hålsgreenfee på San Domenico Golf
Transfer hotell - golfbana t/r enligt program
Förbokade starttider
Boka

Väder just nu

13.2℃

San Domenico Golf

San Domenico Golf är en del av lyxresorten Borgo Egnazia. När banan öppnade 2003 var den en av få riktiga toppbanor som inte låg runt Rom eller i den mer välbärgade norra delen av Italien. Under åren 2005-2012 var San Domenico Golf värd för finalen av Challengetouren – en åttaårig period som iytterligare stärkte dess rykte som en toppbana. Golfbanan är vackert belägen på gränsen mot det azurblå Adriatiska havet.

Här har Londonbaserade European Golf Design varsamt skapat en öppen hedbana med linkskaraktär. Den erkänt skickliga danska ”shapern”, Brian L. Jorgensen, har behållit många de ursprungliga murarna och de vindpinade olivträden. Det har sedan adderats mängder med jord för att skapa vackra böljande fairways. Detta har resulterat i en italiensk version av en engelsk linksbana.

Adriatiska havet är alltid närvarande även om det bara är några hål som går nästan hela vägen ner till havet. San Domenico är i huvudsak en resortbana med bara ett 50-tal medlemmar, men detta innebär inte att den saknar utmaningar. Ruffen är tjock, stora wasteareas, greenerna är väl inbunkrade med stora avrinningsområden och vinden kan vara en faktor som man måste hantera. Trots detta är banan en njutning för spelare på alla handicapnivåer, tack vare att skicket ofta är perfekt så bollen ligger alltid bra. Banan har relativt generösa fairways från tee och det är lätt att hitta bollen, greenerna är dessutom stora. Håller man sig bara på banan så ska man förhoppningsvis kunna navigera förbi en hel del av de välplacerade hindren. Ett annorlunda designgrepp är att flera av bunkrarna är klädda med träpalissader vilket först ser lite konstigt ut men när man vant sig är det lite häftig och originellt.

Det är viktigt att vara ordentligt uppvärmd då det första hålet är tufft och ett av få hål som har vatten. Vattnet stäcker sig mer eller mindre längs hela högersidan och det är en liten damm precis i anslutning till greenen. Om man klarar sig någorlunda helskinnad förbi hål 1 så kan man se fram emot en bra mix av långa, korta, svåra och lätta hål under resten av rundan. Även om man kan skönja havet från flera delar av golfbanan så är det först hål 15 och 16 där man verkligen kommer nära stranden. Hål 18 har index 1 och är både långt och utmanande med det vackra klubbhuset i bakgrunden.

Klubbhuset är byggt som en klassisk lantgård från 1500-talet eller det man brukar kalla masseria i Italien. Här kan man sitta i skuggan och avnjuta utmärkt traditionell matlagning från regionen. Klubbhuset är centralt placerad på golfbanan och för den som vill utveckla sin golf finns det även utmärkta träningsområden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Hedbana med inslag av links
Banfakta Par 72, 6406 5993 5588 5158
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, shop, restaurang
Shuttle service En gång morgon och eftermiddag, hotell - golfbana t/r (Taxi övrig tid)
Bandesign European Golf Design

Ostuni a Mare

Ostuni a Mare är ett klassiskt italienskt badhotell med egen strand komplett med solstolar och parasoller. Hotellet präglas av vitkalkade fasader och ljusa färger, och de gemensamma utrymmena är delvis utomhus. Designen är anpassad för att maximera solen och det underbara klimatet då hotellet endast håller öppet under sommarsäsongen.
Hotellet består av låga byggnader med strax över 200 rum, som alla är inredda i en typisk medelhavsstil med vitkalkade väggar. Många av rummen har vackra valv som ramar in dubbelsängen och ger en charmig atmosfär. Inredningen präglas av ljusa och somriga toner, med enstaka färgklickar från gardiner och sängöverkast som bryter av.

På området finns en huvudrestaurang och bar centralt belägen, samt en pizzeria som håller öppet under sommarmånaderna och ligger vid den privata stranden. Förutom stranden erbjuder hotellet även pooler samt tennis- och padelbanor för sina gäster att njuta av.

Det som utmärker Ostuni a Mare från många andra badhotell är närheten till sevärdheter som Ostuni den ”vita staden”. Det är förtrollande att vandra genom de smala gränderna och man förbluffad över det rika utbudet av bra restauranger. Vi befinner oss även i det område som är förknippade med trulli-husen, med sina sockertoppstak, och en utflykt till Alberobello är ett måste. En annan imponerande sevärdhet är Castellana Grotte som är ett underjordiskt grottsystem som sträcker sid flera km och går ner till ett djup på 122 meter. Apulien är en av de mest fascinerade regionerna i Italien, känt för sin rika matkultur och lokala kulinariska traditioner.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Gångavstånd till privat beach längs Adriatiska havet
Rum 220 rum med Wifi
Faciliteter 3 restauranger, bar, 3 pooler och privat strand
Aktiviteter Tennis, padel, volleyboll, mindre gym
Avstånd golfbana San Domenico GC 18 km eller ca 15 minuter Acaya GC 95 km eller ca 1 timme.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället