Penha Longa Resort

Penha Longa Resort

Vid foten av Sintrabergen, bara 25 minuter väster om Lissabons flygplats, ligger Ritz Carlton hotellet Pehna Longa inbäddat i lummig grönska med fantastisk vy över den klassiska golfbanan med samma namn.

Att detta är historisk mark märker man omgående då den gamla kyrkan ”The Monastary of Penha Longa” ligger alldeles nedanför hotellentrén. Här slogs sig Broder Vasco Martins ner redan år 1355 och även om han hade andra avsikter än att spela golf så är detta en mäktig syn. Att det däremot blev just en golfbana såg Robert Trent Jones II till långt senare då han skapade Penha Longa Atlantic Course som har huserat Europatouren.

 

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 30 km
Närmaste stad Sintra ca 10 km
Avstånd golfbana Utanför dörren

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Lissabon t/r
Bagage & golfbag ombord på flyget
Transfer flygplats - hotell t/r
7 nätter på Penha Longa Resort
Frukostpension
Obegränsad greenfee på Penha Longa Atlantic Course
Förbokade starttider
Boka

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Penha Longa Resort under perioden vi har förbokade veckoflyg. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller reslängd, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier mm. Se även fliken weekend ovan.

Väder just nu

16.8℃

Penha Longa Golf

Fantastisk golf i oförglömlig miljö och lummig natur trots att man är så pass nära huvudstaden är en svårslagen kombination. När Robert Trent Jones Jr var här gjorde han inte bara den kända Atlantic Course utan även ytterligare 9 hål av full längd som idag är The North Course och ett perfekt komplement till anläggningen. Självklart finns här även träningsmöjligheter av högsta klass. I klubbhuset ligger shopen med allt man kan behöva samt en mycket fin restaurang med terrass där man kan blicka ut över den vackra Atlanticbanan och Sintrabergen.

Penha Longa Atlantic Championship Course

En kuperad bana som bjuder på stor variation och flera mäktiga utslagsplatser. Efter tre spelade hål har man en riktigt fin par 4:a framför sig med utsikt över Estoril, Cascais och havet. Ett par hål senare når man banans första par 5:a, i dag ett klassiskt hål som symboliserar Penha Longa då greenen omges av det som en gång var en del av en romersk akvedukt. Här finns flera intressanta vattenhinder och upphöjda greener som tillsammans med en ofta ganska stark vind prövar även den bästa spelaren.

The Monestary Course

En riktigt fin och högt rankad bana trots att det bara är 9 hål. Att slå djärva drivar och modiga inspel mot de konstfulla greenerna ger en adrenalinkick samtidigt som du gör en lugn resa i ett av Portugals mest inspirerande landskap. Öppningshålen och avslutningen ligger i skuggan av de steniga bergen medans övriga hål ligger mer öppet. En spännande bana hela vägen och perfekt för den som kanske inte hinner/orkar/vill gå 18 hål.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Kuperade parkbanor
Banfakta Atlantic, par 72,  5926 5512 5098
North, par 35, 2437 2221 1994
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Jr (1992 Atlantic Course, 1995 North Course)

Penha Longa Resort

Att Penha Longa är 5-stjärnigt är inget att tveka på och om inte annat så märker man det när man bara efter trettio sekunder har bagaget på väg till rummet, en välkomstdrink i handen och blivit varmt välkomnad av samtliga i receptionen. Visst är Penha Longa lyxigt och servicen på topp men det ska nämnas att det ändå råder en mycket avslappnad och personlig känsla när man bor här. Till stor del kan det bero på att golfbanan ligger precis intill och den är anledningen till att flera av gästerna kommit hit. Men hit kommer även folk som inte bor på hotellet utan istället lockas av den goda maten som serveras på hotellets olika restauranger. Den mest kända är Midori som utan tvekan räknas som Portugals bästa japanska restaurang och är ett arv av de tidigare ägarna av hotellet som var just en japansk familj. Det ska sägas att man definitivt inte ens behöver gilla sushi för att hitta någon favoriträtt här. Arola Restaurante ligger i det helt nyrenoverade klubbhuset och erbjuder en mix av traditionella och innovativa rätter från området nära atlantkusten. Här finns även en mycket trevlig bar. Utöver detta finns ytterligare ett par restauranger på resorten och värt att nämna är LAB By Sergi Arola som nyligen fått en stjärna i Guide Michelin.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge En dryg halvtimme från Lissabon på vägen till Sintra
Rum 194 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong
Rumstyper Deluxe, Deluxe Resort, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa, gym
Internet Gratis WiFi på hotellet och klubbhuset

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället