Sheraton Soma Bay

Sheraton Soma Bay

Soma Bay är definitivt bland det bästa som Egypten kan erbjuda. Jämfört med en del andra orter längs Röda Havets korallkust så upplevs Soma Bay som både småskaligt och exklusivt.

Det känns nästan som att man är utvald att få komma till Soma Bay. Visst ligger det flera stora hotell längs stranden men det är inte flera rader med hotell utan en utvald skara av de mest välrenommerade hotellkedjorna. Om boendet är 5-sjärnigt så vågar vi lova att golfen håller samma höga klass. Den sydafrikanske golfikonen Gary Player är hjärnan bakom denna utmärkta skapelse och rankas som en av de absolut bästa golfbanorna i denna del av världen. Kombinationen sol, hav och golf är som allra bäst i Soma Bay.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Hurghada t/r
Incheckat bagage
Transport av golfbag på flyget t/r
Turistvisum
Flygplatstransfer t/r
7 nätter i dubbelrum, standard rum
Halvpension (frukost och 6 middagar)
5x 18-hålsgreenfee på Soma Bay Golf
Förbokade starttider
Boka

Vid inresa till Egypten ska passet vara giltigt minimum 6 månader efter hemresedatumet.

Väder just nu

28.9℃

Soma Bay Golf

Soma Bay byggdes redan 1998 och var en av de första golfanläggningarna i mellanöstern där man anlitade internationellt kända golfarkitekter som i detta fall golfikonen Gary Player. Gary Player och hans designteam har verkligen lyckats och Soma Bay anses fortfarande vara en av Egyptens bästa golfbanor och rankas generellt högt i denna del av världen. Man måste kategorisera den som en ökenbana där fairways är i det närmaste overkligt smaragdgröna i motsats till all sand som kantar varje hål. Det gör att det i det närmaste är svårt att slå bort bollen om man inte lyckas hamna i något av vattenhindren eller slå ut i havet på de fyra hål som går längs kusten. Vad som skiljer en riktigt bra golfbana från en som bara är bra, är genomtänkt design och en känsla för detaljer. Soma Bays signaturhål är inte bara ett enda utan man kan välja vilket som helst av hål 4, 5, 15 eller 16 som alla spelas utmed Röda Havet. Dessa hål är inte bara vackra och havsnära utan även riktigt bra golfhål. Det är också smart design att låta två hål på respektive niohålsrunda gå ner mot havet.

En intressant detalj på Soma Bay är hur de verkligen ansträngt sig för att göra exklusiva och påkostade utslagsplatser. De är samtliga inramade på ett helt unikt sätt och tillför en hel del till kvalitetskänslan. På hål 10 är utslagsplatserna nästan pyramidliknande och det skapar en mäktig känsla. Banan har över lag en bra mix av både lätta och svåra hål men även några oväntade och intressanta lösningar. På hål 12 har man till exempel två olika fairways att välja mellan. Soma Bay är inte en dussinbana utan en golfbana där flera av hålen etsar sig fast på näthinnan och redan efter första gången man har spelat Soma Bay minns man varje hål i detalj. För den som vill utveckla sin golf finns det ett stort närspelsområde och rangen är elbelyst så att träningen kan fortsätta även efter den magiska solnedgången.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ökenbana
Banfakta Par 72, 6392 5886 5491 4891
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från matta och gräs. Drivingrangen är elupplyst kvällstid.
Bandesign Gary Player

Sheraton Soma Bay Resort

Sheraton Soma Bay Resort är ett fantastiskt strandhotell där man arkitektoniskt har hämtat inspiration från tempelstaden i Karnak utanför Luxor. Hotellet ligger längs den 800 meter långa naturliga sandstranden. Även om hotellet har en kostnadsfri transport till och från Soma Bay GC så lockas merparten av hotellets gäster av solen och havet. Många av hotellets faciliteter är därför vattenrelaterade och vill man snorkla eller kit-surfa så är det inget problem. Det finns givetvis även tre pooler och en separat pool för barn. Hotellet har även ett spa där man kan få sina golfmuskler masserade och ett välutrustat gym för den som önskar att hålla i gång kroppen under semestern..

Hotellet har inte mindre än 326 rum i totalt nio olika rumskategorier. Rummen är smakfullt inredda i ljusa färger och standardrummen är 35 kvm och har en mindre balkong eller terrass. Som på de flesta 5-stjärniga hotell så har rummen allt som man kan förvänta sig som förvaringsbox, hårtork och Wifi. Hotellets huvudrestaurang heter L’Abydos Brasserie och här serveras både frukost och buffémiddagen. På Sheraton Soma Bay finns även kvällsöppna L’Emporio Ristorante som serverar olika specialiter från det italienska köket.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strandhotell med 2,5 km till golfklubben.
Rum 35 kvm, dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass mm.
Rumstyper Guest Room 35 kvm (Garden, Partial Sea, Sea View), Suites
Faciliteter Tre restauranger, bar, pool, trädgård, gym, spa, sport och dykcenter mm. Kostnadsfri transport till golfklubben.
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället