Lopesan Costa Meloneras

Lopesan Costa Meloneras

På Lopesan Costa Meloneras kan du spendera en riktigt härlig semester. Trots läget mitt i Meloneras lilla kustort så råder här en härlig känsla av lugn och avskildhet. Här bor du granne med havet och med närhet till sanddynerna i Maspalomas.

Hotellkedjan Lopesan är dessutom ägare av tre golfbanor på södra Gran Canaria vilket gör detta till ett ypperligt val för en skön golfresa. Under vistelsen bokar vi spel på Meloneras Golf, Maspalomas GC och utmanande Anfo Tauro.

 

Fakta

Avstånd flyg Ca 35 km
Avstånd stad Meloneras utanför dörren
Avstånd golf Maspalomas GC ca 2 km, Meloneras GC ca 5 km, Anfi Tauro ca 17 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 24.995:-

Flyg till Las Palmas t/r
Transport av golfbag på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe
Frukostpension
2x 18-hålsgreenfee på Maspalomas GC
2x 18-hålsgreenfee på Meloneras GC
1x 18-hålsgreenfee på Anfi Tauro GC
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Halvpension: 2 495 kr/person för 7 nätter (måste isf väljas för hela prioden)

Prisindikationer (kan variera beroende på datum) uppgradering till:
- Deluxe View room: ca 3 500 kr/rum/vecka
- Supreme Pool View: ca 6 500 kr/rum/vecka
- Supreme Sea View: ca 10 500 kr/rum/vecka

- Det finns en shuttle som går på fasta tider mellan hotellet och golfbanorna Meloneras och Maspalomas på onsdagar och lördagar och till Anfi Tauro alla dagar utom torsdagar. På övriga tider rekommenderar vi taxi.
- Middagarna i halvpensionen (exkl. dryck) ingår på hotellets fenomenala bufférestaurang, Gasto buffet Alameda. Här finns tretton olika stationer uppdelade efter matens ursprung ovh med live cooking samt ett brett utbud av såväl förrätter, varmrätter och efterrätter. Middagar kan bytas mot en kredit att använda på vissa andra restauranger på hotellet.
- På Anfi Tauro är golfbil som betalas på plats obligatorisk.
- Vänligen ange Hcp och önskemål på starttider vid bokning.

Väder just nu

27.7℃

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Lasse Åbergs Sällskapsresan spelades in. De flesta kommer nog slippa samma frustration, banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Banan öppnade 1968 och är ritad av den välrenommerade skotska golfbanearkitekten Mackenzie Ross som bland annat designat storheter som Turnberry.

Maspalomas är till stora delar en klassisk spansk parkbana i god kondition med sina palmer och ljumma vindar. Det går dock att hitta en hel del skotska inslag då hål 3 till hål 6 går i anslutning till sanddynorna i Maspalomas naturreservat. Här är det relativt lätt att hålla bollen i spel och banan är bara svagt ondulerad så det behövs ingen golfbil för att orka med 18 hål. Missar man fairway och slår över palmridåerna som ofta kantar varje hål så räddas man ofta av att man kan ha ett hyfsat läge från en närliggande fairway.

Det finns egentligen bara två vattenhinder som är i spel. Hål 16 är ett fint par 3-hål där det är rejält med vatten mellan tee och green. Banan mäter hela 5953 meter från gul tee men då ska man ha i åtanke att det är par 73 och endast tre stycken par 3-hål. Detta är den golfbana som är populärast bland alla de som har sitt semesterboende på Gran Canaria. Förutom att det är en mycket trevlig golfbana så är nog restaurangen en bidragande orsak till banans popularitet. Maten är utmärkt och från restaurangens uteservering har man en fin utsikt över både de som ska slå ut på hål 1 och de som slår sina avslutande puttar på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Platt parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

Lopesan Meloneras Golf

Meloneras Golf ligger på den södra spetsen av ön och är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria. Detta har med läget att göra, banan  går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Första nio, en oas av palmer och sjöar, öppnar med ett relativt lättspelat par 4-hål som säkrar självkänslan inför resten av rundan. På elfte hålet skruvas dock svårighetsgraden upp och därefter gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Vissa anser att de sista nio, som ligger utmed havet, är den bästa 9-hålsslingan på hela Gran Canaria.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Seasidebana
Banfakta Par 71, 5946 5347 4928 4491
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang, bar
Bandesign Ron Kirby (2006)

Anfi Tauro Golf

Har man aldrig tidigare spelat en så kallad ökenbana blir Anfi Tauro en både spännande och rolig upplevelse. Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Här möts man av vackert skulpterade fairways som kantas av wasteland som består av lavasand och mängder av kaktusar. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor.

Det känns som att Anfi Tauro är en helt ny golfbana då den är så pass spektakulär. Den moderna designen lurar ofta spelaren lite och banan öppnade sina portar redan 2006. Golfbanan ligger inte alls långt från havet och man har även den blå Atlanten i bakgrunden på några av hålen. Känslan är dock att man spelar i en vacker dalgång i bergen. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel ett kort par 4-hål med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget som en amfiteater. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Det mest fotograferade hålet är nog hål 6 som är ett fint par 3 hål där man kan se havet i bakgrunden. Ytterligare en favorit är hål 13 som är ganska kort med en green som nästan hänger på klippkanten och det är otroligt vackert och utmanade. Detta är bara tre av arton exempel på spektakulära hål på denna minst sagt unika golfbana.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad Arizonabana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)

Lopesan Costa Meloneras

På Costa Meloneras kan du spendera en riktigt härlig semester. Trots läget mitt i Meloneras lilla kustort så råder här ett vist lugn och avskildhet. Här bor du granne med havet och med närhet till sanddynerna i Maspalomas.

 

Lopesan Costa Meloneras är byggt i vacker kolonialstil, med inspiration från ikoniska Catalina Hotel i Las Palmas och Hotel Nacional i Havanna på Kuba. Hotellet har en gigantisk tropisk och grönskande trädgård med över 800 palmer. Här finns också flera pooler, varav några uppvärmda, och även en anlagd sandstrand vid poolområdet. Hotellets bufférestaurang, Gasto buffet Alameda, har tretton olika stationer som är uppdelade bland annat efter matens ursprung, alla med live cooking och ett brett utbud av såväl förrätter, varmrätter och efterrätter. På Lopesan Costa Meloneras finns två á la carte-restauranger (ingår ej i halvpension). Hotellets spa, inspirerat av det vulkaniska landskapet, är ett av Europas mest spektakulära span. Här finns bland annat bastu, hamam, isgrotta, flytpool, Himalayasalt-grotta och en solterrass utomhus med fyra pooler.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strandnära hotell med stor grönskande trädgård mitt i Meloneras
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass mm
Rumstyper Deluxe, Deluxe, View room, Supreme Pool / Sea View, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, terrass, trädgård, gym, spa, jacuzzi, casino, butiker, minilivs, biluthyrning, tvättservice, frisör mm.
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället