Golf på Södra Mauritius

Så gott som all golf på södra Mauritius är belägen längs de fantastiskt vackra kusterna, med sitt turkosblå hav och kritvita stränder. Den södra delen är mindre exploaterad och här finns färre hotell än på den norra sidan.

Två turistbanor dominerar den södra delen av ön, Heritage Golf och Paradis Hotel & Golf, som båda ligger vid kusten. Heritage Golf har varit värd för den årliga Europatourtävlingen på Mauritius och är designad av Peter Matkovich. Golfbanan öppnade 2004 och hör till Heritage Awali och Heritage Le Telfair som är två högklassiga hotellanläggningar i lite olika stil. Förutom mästerskapsbanan har Heritage Golf även en 9-hålsbana med bra träningsmöjligheter. Under sommaren 2022 planeras öppningen av ännu en golfbana på Heritages ägor, även den designad av Peter Matkovich. Närmaste ort heter Bel Ombre och här är de stora sevärdheterna naturen, snorkling och delfinsafari.

Paradis Golf öppnade 1992 och är en av de äldsta, modernt byggda, golfbanorna på ön. Banan ståtar med några riktigt vassa hål längs havet. Namnet Paradis stämmer till stor del då platsen är en av de allra vackraste på ön med fantastiska bergstoppen Le Morne i bakgrunden som verkligen ger en paradiskänsla. Fortsätter man ett litet hopp norrut om Paradis så kommer man till Tamarina. En bra golfbana som funnits i 15-talet år och på senare tid blivit en del i Heritages ägor. Här finns även ett Boutiquehotell vid stranden som tillhör banan.

Den allra äldsta golfbanan på Mauritius är The Mauritius Gymkhana Club som härstammar redan från 1844 och kvalificerar sig som en av de äldre golfbanorna i världen. Det ska dock nämnas att den är en gammal medlemsbana som kvalitetsmässigt inte platsar in bland de övriga resortbanorna. Betydligt nyare är det senaste tillskottet på den södra delen – Avalon Golf Estate. Den är något så ovanligt på Mauritius som en golfbana mitt i landet.

Det vanligaste är att vi bokar en skön vistelse på en resort med spel på tillhörande golfbana. Men bor man på exempelvis något av Heritages hotell så kan vi boka ett golfpass som heter Golfbliss. Då får man både transfer till och spel på ovan nämnda banor (ej Gymkhana).

Golf på Mauritius är golf i paradiset!

Våra golfresor till Södra Mauritius

Mauritius, Södra Mauritius

Heritage Awali Golf & Spa Resort

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den kritvita stranden och här erbjuds spel på deras Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf. Här är känslan stark att ha hittat sitt eget lilla gömställe.