Golf på Södra Mauritius

Den södra delen av Mauritius är till stor del mindre exploaterad men längs den vackra kusten, med sitt turkosblå hav och vita stränder, finns några riktigt fina golfresorter.

Ett par resorts som dominerar den södra delen av ön, Heritage Golf och Paradis Hotel & Golf, bägge ligger förstås vid kusten. Heritage Golf har varit värd för den årliga Europatourtävlingen på Mauritius och är designad av Peter Matkovich. Golfbanan öppnade 2004 och hör till Heritage Awali och Heritage Le Telfair som är två högklassiga anläggningar i olika stil. Förutom mästerskapsbanan har Heritage Golf även en 9-hålsbana med bra träningsmöjligheter. Under slutet av 2023 öppnar de dessutom upphaussade La Reserve Links, den första och enda linksbanan i Indiska oceanen. Precis som på Heritage Golf står Peter Matkovich för designen men här har han också tagit hjälp av Sydafrikanska golfstjärnan Louis Oosthuizen.

Paradis Golf öppnade 1992 och är en av de äldsta, modernt byggda, golfbanorna på ön. Banan ståtar med några riktigt vassa hål längs havet. Namnet Paradis stämmer till stor del då platsen är en av de allra vackraste på ön med fantastiska bergstoppen Le Morne i bakgrunden som verkligen ger en paradiskänsla. Fortsätter man ett litet hopp norrut om Paradis så kommer man till Tamarina. En riktigt bra golfbana som funnits sedan strax efter milleniumskiftet.

Den allra äldsta golfbanan på Mauritius är The Mauritius Gymkhana Club som härstammar redan från 1844 och kvalificerar sig som en av de äldre golfbanorna i världen. Det ska dock nämnas att den är en gammal medlemsbana som kvalitetsmässigt inte platsar in bland de övriga resortbanorna. Betydligt nyare är det senaste tillskottet på den södra delen – Avalon Golf Estate. Den är något så ovanligt på Mauritius som en inlandsbanan på Mauritius.

Golf på Mauritius är golf i paradiset!

Våra golfresor till Södra Mauritius

Mauritius, Södra Mauritius

Heritage Awali Golf & Spa Resort

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali Golf & Spa Resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den vita stranden och nära till golf på Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf och helt nya La Réserve Links.