Verdura Golf & Spa Resort

Verdura Resort

- paradiset på Siciliens sydkust

Knotiga olivträd, apelsinlundar och vita sandstränder. Gudomlig närproducerad mat med ekologiska ingredienser serverat med världsberömt lokalt vin. Infinitypooler, thalassoterapi och flaggskeppet Rocco Forte Spa. Och ovanpå allt detta två golfbanor designade av Kyle Philips alldeles utanför hotelldörren. Är detta på riktigt?

Fakta

Avstånd flygplats Palermo ca 125 km
Nära stad Agrigento ca 50 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 25.995:-

Flygplatstransfer t/r
7 nätter del i dubbelrum Deluxe
Frukostpension
5x 18-hålsgreenfee på Verdura East & West Course
Förbokade starttider
Boka

Direktflygen till Palermo bokas på förfrågan och nettokostnaden läggs till på de publicerade veckopaketen.

Väder just nu

18.4℃

Verdura Golf

Här slog man på stort och anlitade Kyle Phillips, med meriter som bland annat Kingsbarns i Skottland, för att skapa Verdura West Course och East Course. Detta gick förstås inte omärkt förbi och till många spelares stora förtjusning knackade Europatouren snart på dörren. Efter en större jorderosion i samband med ett rejält oväder 2018 har Mr Philips återvänt och nu har den nydesignade East Course åter öppnat i alla sin prakt.

The East Course

Sicilianska sydkusten drabbades under senhösten 2018 av en större jorderosion i samband med ett rejält oväder. Detta innebar att flera av de spektakulära hålen på Verdura East Course bokstavligen spolades ut i havet och under de tre år som gått har man tvingats komprimera de två banorna till en. Nu är det nya tider och man har sannerligen inte legat på latsidan. Självaste Kyle Philips har spenderat en stor del av pandemin på plats och under slutet av 2021 var den nya utformningen av East Course redo att öppnas. Man får nog säga att bilderna talar för sig själva!

The West Course

Medelhavet låter vänta på sig… det är först på det 8:e hålet som det visar sig. Passa på och njut ett par hål för sedan går ni åt andra hållet till hål nr 14. Rundan avslutas dock vid Medelhavet och det är dessa hål du kommer minnas. 18:e är signaturhålet och det spelas längs havet och om du är för rädd för detsamma så ligger det tre välplacerade bunkrar till höger redo att sluka bollen om du inte vågar hålla linjen. Sitter inspelet lär du få applåder från verandan till klubbhuset, en vacker, renoverad byggnad från 1400-talet.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Seaside- och parkkaraktär
Banfakta East Course, par 73, 6763 6377 6009 4935
West Course, par 72, 6547 6232 5945 4919
Par 3, par 27, 913 meter
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Kyle Phillips (2009 och 2021)

Verdura Resort

Verdura Resort är en 5-stjärnig resort som sträcker ut sig över ett magnifikt område längs den sicilianska sydkusten. Här kan du utan problem njuta fullt ut och få känslan av rymd och ostördhet, dessutom med utsikt över det azurblå vattnet från din egen terrass. Resorten ligger på 230 hektar och nästan två kilometer privat mark vid Medelhavet. En toppanläggning med en 60-meters infinitypool, 6 tennisbanor, en spa-anläggning i världsklass, fyra restauranger, fem barer och mycket mer så är det lätt att förstå att det kräver sitt utrymme. Utöver alla faciliteter är servicenivån enastående.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid Medelhavet i ett område rikt på kultur och historia
Rum 203 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Deluxe, Superior Deluxe, Superior Deluxe Sea Front, Suites, Villas
Faciliteter Restauranger, bar, pooler, solterrass, spa, gym, tennis, strand
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället