Verdura Golf & Spa Resort

Verdura Resort

Verdura Resort ligger ca 2 timmar söder om Siciliens huvudstad Palermo och är en magnifik anläggning. Här finns allt så passa på att njuta av lite lyx, masa golf, azurblåa vyer och genuint lugn på underbara Sicilien!

Vill du ser mer än resorten så finns det en del att se på den här delen av ön. Varför inte boka en hyrbil för en vecka och göra en utflykt till bland annat Agrigento vars fornminnesområde finns upptaget på Unescos världsarvslista. Eller besök någon av vingårdarna i närheten. Hotellet kan hjälpa till med bokningar, tips och idéer.

Fakta

Avstånd flygplats Palermo ca 125 km
Nära stad Agrigento ca 50 km

Väder just nu

16.7℃

Verdura Golf

Här slog man på stort och anlitade Kyle Phillips, med meriter som bland annat Kingsbarns i Skottland, för att skapa Verdura West Course och East Course. Detta gick förstås inte omärkt förbi och här spelades Europatouren så sent som i maj 2018 till många spelares stora förtjusning.

Sicilianska sydkusten drabbades under senhösten 2018 av en större jorderosion i samband med ett rejält oväder. Det innebar bland annat att några av Verduras 36 golfhål helt eller delvis kollapsade och spolades bort. Av de hål som klarat sig har man istället skapat en “ny” och utmärkt 18-håls mästerskapsbana – Verdura Course, par 70. Denna förändring ger Verdura möjlighet att återuppbygga och uppgradera de hål som påverkades av stormen. Korthålsbanan med 9 hål och träningsanläggningen påverkas inte av detta utan fungerar som vanligt.

Verdura Course, par 70

Ett antal hål ligger ut mot havet och tillsammans med några riktigt utmanande hål från både östra och västra banan blir layouten snarlik den setup som används i Sicilian Open. 

 

The East Course

Den fina böljande East Course ger en minnesvärd golfrunda. Tidigt får man klart för sig hur vacker banan är. Det finns inga byggnader på banan och havet är ständigt närvarande med vackra vyer. Banan har två signaturhål, nr 6 och nr 18. 6:an ligger så nära havet man kan komma och du måste dessutom över ett litet vatten på vägen till green på denna par 3:a. Ett hål som lär bli ett av de mest fotograferade på rundan. Finalhålet, nr 18, går utför mot havet och är en utmaning. Inspelet måste sitta perfekt annars är du i trubbel… men vackert är det och väl värt besväret.

The West Course

Medelhavet låter vänta på sig… det är först på det 8:e hålet som det visar sig. Passa på och njut ett par hål för sedan går ni åt andra hållet till hål nr 14. Rundan avslutas dock vid Medelhavet och det är dessa hål du kommer minnas. 18:e är signaturhålet och det spelas längs havet och om du är för rädd för detsamma så ligger det tre välplacerade bunkrar till höger redo att sluka bollen om du inte vågar hålla linjen. Sitter inspelet lär du få applåder från verandan till klubbhuset, en vacker, renoverad byggnad från 1400-talet.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta Verdura Course, par 70, 6547 6232 5945 5538 4919
East Course, par 72,  6052 5669 4894
West Course, par 72,  6138 5754 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Kyle Phillips (2009)

Verdura Resort

Verdura Resort är en 5-stjärnig resort som sträcker ut sig över ett magnifikt område längs den sicilianska sydkusten. Här kan du utan problem njuta fullt ut och få känslan av rymd och ostördhet, dessutom med utsikt över det azurblå vattnet från din egen terrass. Resorten ligger på 230 hektar och nästan två kilometer privat mark vid Medelhavet. En toppanläggning med en 60-meters infinitypool, 6 tennisbanor, en spa-anläggning i världsklass, fyra restauranger, fem barer och mycket mer så är det lätt att förstå att det kräver sitt utrymme. Utöver alla faciliteter är servicenivån enastående.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid Medelhavet i ett område rikt på gammal kultur
Rum 203 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Deluxe, Superior Deluxe, Superior Deluxe Sea Front, Suites, Villas
Faciliteter Restauranger, bar, pooler, solterrass, spa, gym, tennis, strand
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället