Golf på Teneriffa

Intresset för att spela golf på Teneriffa har ökat stadigt år efter år. Ett härligt klimat och några fantastiskt vackert belägna golfbanor har starkt bidragit till detta. En golfresa till Teneriffa kommer inte att göra dig besviken.

Golf på Teneriffa är en njutning för alla sinnen. Den 3 718 meter höga vulkanen Teide vakar ständigt över detta underbara resmål. Teide är Spaniens högsta berg och delar Teneriffa i två tydliga delar. De flesta golfbanorna på Teneriffa är koncentrerade till den sydvästra delen av ön vid Costa Adeje och Los Cristianos. Här finns bland annat golfbanorna Golf del Sur, Las Americas och Europatourbanan Costa Adeje Golf.

Ett av öns trevligare boutiquehotell på Teneriffas soliga sydkust är Las Madrigueras som ligger alldeles intill golfbanan Las Americas. När man bor här ingår privat buggy som smidigt körs in via en privat entré på golfbanan. Ett annat exempel på unikt boende är Hotel Suite Villa Maria nära Costa Adeje Golf. Resorten är i det närmaste en egen liten by med torg, restauranger, pooler och framförallt fantastiska villor att bo i. Lite längre upp på Teneriffas västkust ligger den imponerande golfresorten The Ritz-Carlton Abama med sin mäktiga bana designad av Dave Thomas. Här bor man ståndsmässigt med hög servicegrad och lär sakna just ingenting.

Den norra kusten består av mestadels klippor och även mindre stränder med svart lavasand. Dessa varvas med pittoreska byar och berg som stupar rakt ned i havet, som vid till exempel Los Gigantes. Detta är en annorlunda och mer outforskad del av Teneriffa.

 

Om Out Of Bounds

Out Of Bounds erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du tre olika typer av golfresor: Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa! Berätta för oss vilken typ av golfresa du är ute efter så kan vi hitta det som passar just dig och dina önskemål.

Våra resmål på Teneriffa

Fr. 25.495 KR

Spanien, Teneriffa

Abama Resort

The Ritz-Carlton Abama är en lyxig resort, byggd som en gammal lantegendom i morisk stil med härlig atmosfär. Läget är lugnt och grönskande vid öns västra kust som bjuder på en makalös utsikt över Atlanten åt ena sidan och fantastiska Abama Championship Course åt den andra.