Pärnu Bay Golf Links

Pärnu Bay Golf Links

en sanslöst vacker utmaning!

Med flera direktflyg varje dag och bara en timme i luften från Stockholm så får man en enkel start på en riktigt bra golfresa om man väljer Estland. Lägg därtill en vistelse i den charmiga kuststaden Pärnu en bit söder om Tallinn och du har det du behöver. Här är omgivningarna med de vita stränderna en attraktion i sig, men för golfare är det numera ett måste! Bara en mil från hotellet, i ett vackert naturområde, ligger Pärnu Bay Golf Links, en bana utöver det vanliga. Här möter skogen havet och strandremsan däremellan är nästan tropiskt vit.

Pärnu Bay Golf Links ägs av den svensk-estniske affärsmannen Peter Hunt från Norrköping som driver ytterligare en bana – Saare Golf på landets största ö, Ösel, 16 mil västerut från Pärnu Bay. Önskar ni spel även på den banan så kan vi såklart ordna det.

Fakta

Avstånd flygplats Tallinn ca 140 km
Avstånd golfbana Från hotellet ca 10 km

Väder just nu

-2.1℃

Pärnu Bay Golf Links

Bara en mil söder om kuststaden Pärnu i ett vackert naturområde ligger Pärnu Bay Golf Links. Banan är designad av den Finske arkitekten Lassi Pekka Tilander och till sin hjälp hade han Mick McShane som “lead shaper”. Tilander är en kreatör ut i fingerspetsarna och McShane har tidigare lagt sin hand på storheter som St. Andrews Castle Course och Kingsbarns Golf Links.

Pärnu Bay Golf Links är precis som namnet skvallrar om en äkta linksbana som i sin ordning sätter spelaren på en hel del prov. Banan är dock uppskattad av alla typer av spelare och till skillnad från många skotska linksbanor erbjuder den en något kortare sträckning då den kan spelas från 4500 upp till 6200 meter beroende på valda tees. Efter avslutad runda är det lätt att trivas i klubbhuset där man förutom god mat bjuds på en härlig 360-graders vy över skog, hav och golfbana. Även om banan först öppnades för spel i september 2015 så är den redan en av “måste” banorna i norden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,  6155 5685 5235 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Lassi Pekka Tilander (2015)

Hedon Spa & Hotel

Hedon Spa & Hotel har ett enastående läge vid Pärnus strandkant men ändå inne i den lilla staden. Här finns 72 rum varav de flesta i den nyare delen av hotellet. Den härliga SPA-avdelning är byggd kring de historiska lerbaden som sedan länge varit en av stadens symboler. Man kan gå i tofflor och badrock (som finns på rummen) från alla rum till spaavdelningen. Vill man gå ut och äta så hittar man flera goda alternativ inom gångavstånd, speciellt på huvudgatan där caféer, pubar och restauranger trängs. Annars ståtar Hedon Spa & Hotel med sin egna ”fine dining” restaurang och man bör inte lämna Pärnu utan att ha smakat på deras delikatesser! Hotellet har dessutom en av de största utomhusterrasserna i Pärnu.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Direkt vid stranden men ändå nära centrum
Rum 72 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Standard, Sea View, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, terrass, spa med pool både inne och ute, bastu, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället