Meliá Marbella Banús

Meliá Marbella Banús

i solkustens "golf valley"

Meliá Marbella Banús Hotel är det perfekta valet för en suverän golfresa till spanska solkusten. Hotellet bjuder på svåröverträffad service och finfina bekvämligheter. Lägg därtill det utmärkta läget med gångavstånd till Puerto Banús hamn och närheten till Marbella samt en rad golfbanor i den s.k. ”golf valley”.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 70 km
Närmaste stad Puerto Banús gångavstånd, Marbella ca 7 km

Vad ingår i resan?

Flyg till Malaga t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter på Meliá Marbella Banús
Frukostpension
18-hålsgreenfee Los Naranjos
18-hålsgreenfee Atalaya Old Course
18-hålsgreenfee Marbella Golf Country Club
18-hålsgreenfee Valle Romano Golf & Resort
18-hålsgreenfee El Paraiso
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Meliá Marbella Banús under perioden vi har förbokade veckoflyg. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller reslängd, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier mm. Se även fliken weekend ovan.

Väder just nu

15.5℃

Los Naranjos Golf Club

Detta är en klassisk Robert Trent Jones Sr. design, med generösa fairways och strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. Greenerna är stora och svagt ondulerade och det finns 4 tees att välja på. Klubbhuset ligger i centrum med 9 hål ut åt ena hållet och 9 hål ut åt andra hållet. De båda halvorna är väldigt olika varandra, nästan som att spela två olika banor. Första 9 har ganska breda och kuperade fairways med mycket träd och vatten som naturliga hinder. Sista 9 är plattare och här är det fullt med apelsinträd (naranjos) vilka gett banan sitt namn. Sedan öppningen 1977 har banan stått värd för en lång rad stortävlingar, bl.a. Spanish Open, och den rankas som en av Spaniens bästa.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6532 6116 5813 5056
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1977)

Atalaya Golf & Country Club

Atalaya skapades redan 1968, innan golfexplosionen på Solkusten startade, och är en charmig och vacker klubb. Skicklig personal inte bara underhåller klubbens två banor utan har under åren skapat en skön atmosfär runt hela anläggningen med vattenfontäner och inte minst flera färggranna blomsterrabatter. Med spektakulära Sierra Blanca i fonden ligger de två 18-hålsbanorna vackert utplacerade bland mogna eucalyptusträd, kaktusar och palmer. Rosa och vita azaleor fyller luften med en oförglömlig doft.

Atalaya Old Course

Den gamla banan på Atalaya bjuder på trivsam parkgolf, oavsett handicap, med generösa fairways och snabba, stora upphöjda greener. Utmaningarna består framförallt i välplacerade doglegs, flertaliga bunkrar med läcker vit marmorsand samt ett och annat vattenhinder. Man ska dock inte låta sig luras att tro att det blir en ”walk-in-the-park”, även singelhandicaparen kan bjudas en god match här. Banan är elegant och ”mogen” och bjuder på vackra vyer över bergen. En perfekt oas av lugn på den annars livliga Solkusten.

Atalaya New Course

Den nya banan ligger mer inne i landet men erbjuder spektakulära vyer över Medelhavet och Gibraltar och anses vara en av de mest naturliga banorna på kusten. Den har samma parkkänsla, försiktigt böljande fairways och stora, snabba greener. Man skulle kunna säga att den största utmaningen ligger i att upptäcka de hinder som inte upplevs som ett hinder när man blickar ut över hålen. Det krävs lite planering från tee och den som inte är varsam med sina slag hamnar snart i svårigheter. New Course kommer sakta men säkert ifatt Old Course när det gäller kvalitet och är ett bra prisvärt alternativ för semestergolfaren.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Old Course Par 72,  6405 5872 5376 5055
New Course Par 71,  5325 5217 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang & bar.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Old Course: Bernard von Limburger (1968)
New Course: Paul Krings (1990)

Marbella Golf

Bara 5 minuter i bil från centrala Marbella ligger en av de bästa och mest utmanande banorna på solkusten. Det finns inte alltför mycket vatten som kan ställa till det men slappna för den delen inte av för mycket. Nästan alla greener försvaras av strategiska bunkrar så det lönar sig att planera spelet hela vägen.

Avsluta gärna på klubbhuset som ligger fint inbäddat bland kullar, olivodlingar och med underbar havsutsikt från två olika terrasser. Här bjuds på en fantasifull meny huvudsakligen med lokala, alltid för dagen färska, ingredienser för säsongen

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5867 5551 5066 4687
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1994)

Valle Romano Golf

En enastående bana passande både för ”fritidsgolfare”  och stora mästerskap. Med 5 olika tees, stora greener med många olika flaggpositioner och den underbara utsikten över havet är Valle Romano verkligen en bana att njuta av. Här är detaljerna viktiga och man gör allt för att skämma bort sina gäster. Bland annat finns det vid green på hål 8 en telefonkiosk och en meny så att du kan ringa in din beställning till fikastoppet efter hål 9 – coolt va?! Efter färdigspelad rond erbjuds du också klubbtvätt och skoputs – on the house!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6372 5997 5503 4993
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson (2010)

Meliá Marbella Banús

Hotellet ligger i det exklusiva området i Puerto Banús vid den berömda Golden Mile, mycket nära stranden och bara ett par minuters promenad ner till Puerto Banús. Det är även lättillgängligt med hyrbil, ett klart plus när man som golfare ska ta sig till banorna som det finns en drös av på bara några minuters körning. Hotellet har också ett privat parkeringsgarage för 60 bilar (mot avgift).

Meliá Marbella Banús har 200 rymliga och ljusa rum med fantastisk utsikt över havet, bergen eller hotellets trädgård, samtliga med balkong/terrass och två dubbelsängar. Standardrummet (Meliá Room) vetter mot trädgården och poolen. Vill man ha havsutsikt så kan man välja att uppgradera till Meliá Room Sea View. Ett annat alternativ kan vara de s.k. Level Rooms som är endast för vuxna och innefattar lite extra exklusive service som t.ex separat incheckning. Även dessa rum kan fås med olika utsikter.

Här finns fem olika barer/restauranger med allt från enklare rätter till riktigt fin ”Fine Dining” med lokala, handplockade råvaror från Malaga i en nyöppnad restaurang.

För den som vill ha en fin kvällspromenad går det en strandpromenad längs havet hela vägen mellan Puerto Banús och Marbella (ca 5 km).

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Puerto Banús med närhet till stranden och hamnen.
Rum 200 st. Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, värdeskåp, minibar, balkong/terrass
Rumstyper Meliá: 35 m², nedre våningarna, balkong/terrass, pool/garden view
Premium: 35 m², 4:e våningen, balkong/terrass, pool/garden view
The Level: fr 35 m², endast för vuxna, övre våningarna, pool/garden/sea view
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, trädgård, bastu, gym, parkering
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället