Meliá Marbella Banús

Meliá Marbella Banús

Meliá Marbella Banús Hotel är det perfekta valet för en suverän golfresa till spanska solkusten. Hotellet bjuder på svåröverträffad service och finfina bekvämligheter. Lägg därtill det utmärkta läget med gångavstånd till Puerto Banús hamn och närheten till Marbella samt en rad golfbanor i den s.k. ”golf valley”.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga ca 70 km
Närmaste stad Marbella ca 7 km
Golfbil Ingår på Marbella Golf & CC

Väder just nu

16.7℃

Los Naranjos Golf Club

Detta är en klassisk Robert Trent Jones Sr. design, med generösa fairways och strategiskt placerade bunkrar och vattenhinder. Greenerna är stora och svagt ondulerade och det finns 4 tees att välja på. Klubbhuset ligger i centrum med 9 hål ut åt ena hållet och 9 hål ut åt andra hållet. De båda halvorna är väldigt olika varandra, nästan som att spela två olika banor. Första 9 har ganska breda och kuperade fairways med mycket träd och vatten som naturliga hinder. Sista 9 är plattare och här är det fullt med apelsinträd (naranjos) vilka gett banan sitt namn. Sedan öppningen 1977 har banan stått värd för en lång rad stortävlingar, bl.a. Spanish Open, och den rankas som en av Spaniens bästa.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6532 6116 5813 5056
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1977)

Marbella Golf

Bara 5 minuter i bil från centrala Marbella ligger en av de bästa och mest utmanande banorna på solkusten. Det finns inte alltför mycket vatten som kan ställa till det men slappna för den delen inte av för mycket. Nästan alla greener försvaras av strategiska bunkrar så det lönar sig att planera spelet hela vägen.

Avsluta gärna på klubbhuset som ligger fint inbäddat bland kullar, olivodlingar och med underbar havsutsikt från två olika terrasser. Här bjuds på en fantasifull meny huvudsakligen med lokala, alltid för dagen färska, ingredienser för säsongen

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5867 5551 5066 4687
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1994)

Santa Clara Golf Club

En mycket fin bana som smälter in i den dramatiska terrängen. Layouten är gjord med respekt för omgivningen och anpassad utifrån befintligt djurliv och vegetation. Banan är tekniskt utmanande men ändå behaglig med breda fairways, inte så mycket ruff och öppna greener utan alltför mycket lutning. En bana du inte glömmer och gärna spelar igen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71/72, 5891 5523 5210 4831
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Enrique Canales Busquets (2001)

Valle Romano Golf

En enastående bana passande både för “fritidsgolfare”  och stora mästerskap. Med 5 olika tees, stora greener med många olika flaggpositioner och den underbara utsikten över havet är Valle Romano verkligen en bana att njuta av. Här är detaljerna viktiga och man gör allt för att skämma bort sina gäster. Bland annat finns det vid green på hål 8 en telefonkiosk och en meny så att du kan ringa in din beställning till fikastoppet efter hål 9 – coolt va?! Efter färdigspelad rond erbjuds du också klubbtvätt och skoputs – on the house!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6372 5997 5503 4993
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Cabell B. Robinson (2010)

Meliá Marbella Banús

Hotellet ligger i det exklusiva området i Puerto Banús vid den berömda Golden Mile, mycket nära stranden och bara ett par minuters promenad ner till Puerto Banús. Det är även lättillgängligt med hyrbil, ett klart plus när man som golfare ska ta sig till banorna som det finns en drös av på bara några minuters körning. Hotellet har också ett privat parkeringsgarage för 60 bilar (mot avgift).

Meliá Marbella Banús har 200 rymliga och ljusa rum med fantastisk utsikt över havet, bergen eller hotellets trädgård, samtliga med balkong/terrass och två dubbelsängar. Standardrummet (Meliá Room) vetter mot trädgården och poolen. Vill man ha havsutsikt så kan man välja att uppgradera till Meliá Room Sea View. Ett annat alternativ kan vara de s.k. Level Rooms som är endast för vuxna och innefattar lite extra exklusive service som t.ex separat incheckning. Även dessa rum kan fås med olika utsikter.

Här finns fem olika barer/restauranger med allt från enklare rätter till riktigt fin “Fine Dining” med lokala, handplockade råvaror från Malaga i en nyöppnad restaurang.

För den som vill ha en fin kvällspromenad går det en strandpromenad längs havet hela vägen mellan Puerto Banús och Marbella (ca 5 km).

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Puerto Banús (ca 5 km från Marbella) med närhet till stranden och hamnen.
Rum 200 st. Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, värdeskåp, minibar, balkong/terrass
Rumstyper Meliá: 35 m², nedre våningarna, balkong/terrass, pool/garden view
Premium: 35 m², 4:e våningen, balkong/terrass, pool/garden view
The Level: fr 35 m², endast för vuxna, övre våningarna, pool/garden/sea view
Faciliteter Restauranger, barer, utom- och inomhuspool, soldäck, trädgård, bastu, gym, parkering
Internet Gratis WiFi på hela hotellet.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället