Tivoli Lagos

Tivoli Lagos

Den pittoreska hamnstaden Lagos är en attraktion i sig och med Tivoli Lagos som bas får du verkligen ut max av din golfresa! Boende i hamnstadens centrum nära alla restauranger, pubar och caféer men ändå med korta avstånd till de olika golfbanorna i trakten.

 

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 85 km
Avstånd golfbanor Boavista 3 km, Palmares 6 km, Espiche 9 km, Penina 13 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.495:-

Flyg till Faro t/r
Golfbag ombord
Transfer Faro Airport - Tivoli Lagos t/r
7 nätter, del i dubbelrum Standard
Frukostpension
1x 18-hålsgreenfee på Palmares GC
1x 18-hålsgreenfee på Penina GC
1x 18-hålsgreenfee på Espice GC
1x 18-hålsgreenfee på Boavista GC
Förbokade starttider
Boka

Ovan presenteras veckopaket baserat på våra förbokade flyg. Önskar du resa under andra perioder, kortare, längre eller justera i innehållet ska ni inte tveka att höra av er till oss på Out Of Bounds.
Handicap behövs vid bokning, vänligen meddela oss detta separat tillsammans med önskade starttider.

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum, uppgradering av rumskategori, extra greenfee eller heldags greenfee på Palmares GC
Priser för tillval framgår under bokningsförfarandet

Väder just nu

19.5℃

Boavista Golf & Spa

Boavista Golf & Spa har ett perfekt läge bara ett par kilometer utanför hamnstaden Lagos. Banan är designad av Howard Swan och öppnades 2002. Här tog man hänsyn till terrängens naturliga konturer och använde landskapet på ett föredömligt sätt, vilket gav utsikt över sällsynt skönhet över Lagosbukten (öster) och Serra de Monchique (norr). Med två distinkta sektioner börjar banan med en slingrande sluttning i hål 1, par-4, omgiven av subtropisk vegetation och vackra och harmoniska egenskaper. De första 9 hålen tar spelarna till banans högsta punkt, där 9:e tee är ett obligatoriskt stopp för att njuta av den fantastiska panoramautsikten. De kommande hålen går ner till ett område omgivet av vattendrag, sjöar och pittoreska broar där trädgårdsområden florerar.

Boavista Golf & Spa har bra träningsområden och ett mycket inbjudande klubbhus.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, mått i meter 6167 5747 5265 4728
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Howard Swan (2002)

Espiche Golf

Trots att man bara är en knapp mil från kusten och hamnstaden Lagos ligger Espiche Golf Club inbäddad i en helt orörd natur. Förklaringen är att hela området är en av Algarves fina nationalparker och att all etablering tagit största möjliga hänsyn till detta. När det gäller golfbanan så är det Sydafrikanen Peter Sauerman som står för designen och den härligt böljande banan öppnades 2012. Måtten 5464 meter från gul och 4979 meter från röd får anses vara högst beskedligt i längd men man möter en väl varierad bana med stora ondulerade greener. Hål 10 är en par 5:a som räknas till en av kustens bättre golfhål. Att spela Espiche Golf är det perfekta valet när man bor i Lagos.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, mått i meter 5862 5464 4979
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, buggybar, omklädningsrum
Bandesign Peter Sauerman 2012

Palmares Golf

Palmares Golf, 27 hål av ren njutning, öppnade officiellt sina tre niohålsslingor - "Alvor", "Lagos" och "Praia" i juni 2011. Det är ingen överdrift att säga att denna Robert Trent Jones Jr skapelse har rykte om sig att vara en av de allra bästa i Algarve och för den delen i hela Portugal. Detta tack vare sitt fantastiska läge, designen och en superb finish. Variationen är total då slingorna är helt olika i sin karaktär. Alla tre slingor börjar och slutar i närheten av klubbhuset så det är lätt att gå bara nio hål eller kanske 27 hål om man vill det. Det är en del långa transporter mellan hålen, så golfbil kan vara att föredra. Från klubbhuset bjuds man på en enastående vy över delar av banan, havet och den lilla kuststaden Alvor. Robert Trent Jones Jr deltog personligen vid invigningen och sade att banan klart översteg hans förväntningar. "Det är vackert oavsett hur du ser på det - och med tre slingor att välja på, du kommer aldrig bli uttråkad”!

Alvor Course

En i huvudsak parkbana med väl uppvuxna träd och fantastiska vyer över floden Alvors mynning ut i havet. Nivåskillnader förekommer då banan är byggd på ett område med kullar och dalar. Hål 6 och 7 ger en hint om vad som komma skall på Praia Course, som är mer av linkskaraktär, innan de avslutande hålen återgår till parkbanekaraktär.

Lagos Course

En blandning av park och links där parkdelen är början och slutet på slingan. Här stöter du på de enda två vattenhinder som finns på anläggningen. Slutet på slingan går uppför mot klubbhuset och många hål bjuder på magiska havsvyer.

Praia Course

Som namnet antyder, en ”seasidebana”. Dessa hål ligger så nära havet man kan komma och är kantade av sanddyner, högt gräs och ackompanjerade av ljudet från havet. Få andra banor i Algarve erbjuder en chans att komma så nära havet med golfklubborna, om du inte har för vana att ta dem med dig när du badar!

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Park, Links, Seaside
Banfakta Alvor, Par 36,  3352 3115 2868 2536
Lagos, Par 36,  3164 2957 2791 2446
Praia, Par 36,  2969 2723 2542 2242
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Jr (2010-2011)

Penina Golf

Penina har tre olika banor att spela beroende på vad man är ute efter. Det finns en fullängds mästerskapsbana och två kortare alternativ för den som vill slipa på tekniken.

Penina Championship Course

Penina är pionjären bland Algarves alla golfbanor och numera känd som Sir Henry Cotton Championship Course. När den trefaldiga British Openmästaren Sir Henry Cotton uppmuntrades att besöka Portugals sydkust och lägga ut en bana på det som tidigare var ett risfält var det den första golfbanan som byggdes på Algarvekusten. Året var 1966 och resultatet blev minst sagt lyckat då banan genast huserade flera större tävlingar. För att modernisera anläggningen anpassades banan efter nya mått 1995 och räknas än idag till en av de allra bästa längs kusten. Här finns många olika vatten i form av dammar och diken samt upphöjda greener som sätter även den bästa golfaren på prov. Banan kännetecknas av sitt pedantiska skick och spännande par 5 hål.

The Resort Course

En modernare 9-hålsbana med 18 tees som ligger på den norra sidan av hotellet. Banan fyller Sir Henry Cotton’s principer med ett antal sjöar och strategiska bunkrar som gör det till en riktigt fin bana för spelare på alla nivåer.

Academy Course

Utöver dessa två banor finns även också denna 9-hålare som ett perfekt komplement för en träningsrunda.

 

Penina kan även stoltsera med ett av Europas allra bästa träningsområden. Efter att ha spenderat närmare 10 miljoner kronor enbart på detta har man nu en toppmodern drivingrange med plats för 70 golfare och tillhörande putting- och chippinggreener.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Championship Course, Par 73, 6273 5827 5414 5140
Resort Course, Par 35, 2987 2629
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Sir Henry Cotton (1966)

Tivoli Lagos

Det perfekta boendet inne i hamnstaden Lagos centrum!

Med sitt privilegierade läge i centrala Lagos ger detta 4-stjärniga hotell i Algarve bästa möjliga förutsättningar för en riktigt innehållsrik golfresa. Här är det verkligen lätt att njuta på hotellets generösa pool däck efter en skön golfrunda. Hotellet har en inbjudande ljus inredning och egna restauranger och barer. Utelivet i Lagos gamla centrum är dock bara några minuters promenad bort och under säsong har man även en egen shuttle ner till den långa vita stranden vid Meia Praia där Duna Beach Club ligger.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I centrala Lagos med gångavstånd till allt som staden erbjuder
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong/terrass
Rumstyper 296 rum. Standard, Standard XL, Superior, Superior pool view, Superior XL, Family deluxe, Suite
Faciliteter Restauranger, barer, utomhuspool med stor terrass, inomhuspool, gym, shuttle till egen beach club
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället