Sheraton Cascais Resort

Sheraton Cascais Resort

I hjärtat av Quinta da Marinha och strax utanför den lilla hamnstaden Cascais, ligger den 5-stjärniga resorten Sheraton Cascais Resort. Servicen är på absolut topp och närheten till golfen är slående.

Den gamla staden Sintra ligger bara ett par mil norr om Cascais och är verkligen värd ett besök. När man vandrar i de trånga gränderna är det lätt att förstå varför Svennis har kvar sitt hus i området. Pena Castle ligger på berget ovanför Sintra och är ett mästerverk byggt i “romantisk” stil på 1800-talet. Ta bussen upp eller förbered dig på en rejäl promenad om du vill gå hela vägen. Hela Sintra finns med på Unescos Världsarvslista.

Närheten till Lissabon, bara ca 25 minuter bort, gör förstås att ett besök även hit är lockande. Här finns oändligt med historia och sevärdheter vid sidan om trevliga caféer och restauranger. Missa inte gränderna i Alfamadistriktet!

Europas västligaste punkt på fastlandet ligger också här – Cabo da Roca. En gång i tiden var detta en plats där man bevakade all sjöinfart till Lissabon. Idag är det endast fyren som fortfarande är aktiv och vägleder trafiken på Atlanten. Här finns fina vandringsleder, utsiktsplatser och möjligheter att äta och dricka.

För den bad- eller surfsugne ligger världskända Guincho Beach bara 1 km bort.

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 30 km
Nära städer Cascais 3 km, Sintra 20 km

Väder just nu

19.8℃

Oitavos Dunes Golf Club

Oitavos Dunes Golf Club byggdes 2001 för de stora mästerskapen och räknas idag till en av Portugals allra bästa. Europatouren har varit här och spelarna lovordade banan. Banan ligger i Sintra-Cascais nationalpark och variationen av skogsområden, sanddyner och havskust gör Oitavos till en naturupplevelse och varje golfrunda blir unik. Seasideläget och alla naturliga sanddyner gör att banan internationellt har erkänts som “A Natural Links Golf Experience”.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  6372 5967 5605 5180 4488
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Arthur Hills (2001)

Quinta da Marinha Golf Club

Bara 25 km från Lissabon ligger denna fina bana designad av  Robert Trent Jones Sr. Det är en ganska platt bana kantad av en mängd pinjeträd som kan påverka spelet om du inte håller dig på fairway. Flertalet bunkrar och ett antal sjöar gör att du hela tiden måste vara på tårna och planera ditt spel. Blåsiga dagar bör du tänka till lite extra på dina klubbval. Signaturhålet är nr 3, en par 4:a  som går rakt ut mot havet och när du väl är uppe på green har du bara Atlanten utanför. Även Sintrabergen gör sig påminda på flera hål – fantastiskt vackert!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71,  5870 5595 5127 4758
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1984)

Penha Longa Golf

Golf i världsklass i oförglömlig miljö och lummig natur trots att man är så pass nära huvudstaden är en svårslagen kombination. När Robert Trent Jones Jr var här gjorde han inte bara den kända Atlantic Course utan även ytterligare 9 hål av full längd som idag är The North Course och ett perfekt komplement till anläggningen. Självklart finns här även träningsmöjligheter av högsta klass. I klubbhuset ligger shopen med allt man kan behöva samt en mycket fin restaurang med terrass där man kan blicka ut över den vackra Atlanticbanan och Sintrabergen.

Penha Longa Atlantic Championship Course

En kuperad bana som bjuder på stor variation och flera mäktiga utslagsplatser. Efter tre spelade hål har man en riktigt fin par 4:a framför sig med utsikt över Estoril, Cascais och havet. Ett par hål senare når man banans första par 5:a, i dag ett klassiskt hål som symboliserar Penha Longa då greenen omges av det som en gång var en del av en romersk akvedukt. Här finns flera intressanta vattenhinder och upphöjda greener som tillsammans med en ofta ganska stark vind prövar även den bästa spelaren.

The North Course (tidigare The Monestary Course)

Rankad top 30 i kontinentala Europa och är golf när den är som bäst trots att det bara är 9 hål. Att slå djärva drivar och modiga inspel mot de konstfulla greenerna ger en adrenalinkick samtidigt som du gör en lugn resa i ett av Portugals mest inspirerande landskap. Öppningshålen och avslutningen ligger i skuggan av de steniga bergen medans övriga hål ligger mer öppet. En spännande bana hela vägen och perfekt för den som kanske inte hinner/orkar/vill gå 18 hål.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Kuperade parkbanor
Banfakta Atlantic, par 72,  5926 5512 5098
North, par 35, 2437 2221 1994
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Jr (1992 Atlantic Course, 1995 North Course)

Belas Golf Club

En härlig och kuperad parkbana som är mångas favorit i området nedanför Sintrabergen. Banan som är designad av Rocky Roquemore ligger mellan Lissabon och Sintra med en vacker utsikt över bergen. Banan ligger i en dal som skyddar mot vinden och har generösa fairway’s för utslagen men flertalet välplacerade vattenhinder och bunkrar kan ofta ställa till det för inspelen. Det är en bana som passar alla handicap men man måste spela smart för att inte hamna i svårigheter.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6270 5591 4874
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Rocky Roquemore (1998)

Sheraton Cascais Resort

Sheraton Cascais Resort bjuder något utöver det vanliga. De rymliga rummen (minst 32 kvm) är sobert inredda där kvalitén syns i alla detaljer. Här är Deluxe rummen standard och vill du uppgradera för en resonabel summa finns det flera sviter att välja mellan. Gemensamt för samtliga rum är att de har en liten kitchenett eller ett kök samt en härlig balkong eller terrass ut mot den lummiga trädgården där de två poolerna också finns, (den ena är uppvärmd). Vill man äta riktigt gott på hotellet så gör man det på välrenommerade Glass Terrace Restaurant.

Vill man passa på att uppleva Cascais eller Estoril så ligger de bara några minuter bort i taxi. Hotellet erbjuder gratis shuttle till Cascais. Vad gäller golfen så ligger både Oitavos Dunes och Quinta da Marinha mycket nära hotellet. Dessutom ligger ytterligare fyra banor inom 20 minuter.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Sintra-Cascais nationalpark en halvtimme från Lissabon
Rum 146 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kitchenette, minibar, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe Rooms, Deluxe Suites, 2-3 bedroom Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, trädgård, spa, gym, shuttle till Cascais och till stranden
Internet WiFi finns mot avgift

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället