Golf i Algarve

En golfresa till Portugal och Algarve ger många bra golfbanor att välja på. Klimatet på Algarvekusten är milt året runt och härligt för soltörstande skandinaver.

Golf i Algarve betyder valmöjligheter då det inte är långt mellan golfbanorna. Det är även här som många av Portugals bästa golfbanor ligger. Hjärtat av golfkusten, eller Algarve, är Vilamoura som har några riktigt vassa banor. Portuguese Open har spelats på både Victoria Golf och Old Course Vilamoura. Dessa två golfbanor ägs tillsammans med Millenium, Pinhal och Laguna Course av Dom Pedro Golf och ligger samtliga inom ca 10 minuter från Vilamouras mysiga hamn. Från flera av hotellen i Vilamoura ingår också fri transfer till och från dessa golfbanor. Nära hamnstaden ligger även 27-hålsanläggningen Vila Sol Golf. Ett bra val för dig som vill bo på en golfresort. En annan ypperlig sådan är Robinson Club, även kallad Quinta da Ria. En golfresort där man bor med all inclusive och har två fina 18-hålsbanor att spela.

Nu består Algarve inte bara av Vilamoura, längs kusten ligger det ett 30-tal golfbanor. Portugals bäst rankade bana ligger också här – Jack Nicklaus mästerverk Monte Rei Golf. Förutom ett pärlband av högklassiga golfbanor är Algarve värt ett besök för sina flera trevliga kuststäder så som Taviera, Portimão, Lagos och storstaden Faro. Utanför Lagos hittar man fina Palmares Golf som bjuder på 27 hål och fina vyer. Här kan man bo i deras läckra Beach House eller i staden Lagos.

Ska man spela golf på Algarve så är det på Faros flygplats man landar. Det som delvis präglar golfen på Algarvekusten är variationen, här finns alla typer av banor från de lite billigare till de riktigt dyra. Samma sak gäller boendet där man kan välja mellan lägenhetsboende eller hotellboende i olika prisklasser samt boende i stad eller direkt vid en bana. Det finns ett Algarve för alla golfare!

Våra golfresmål i Algarve