El Prat

El Prat

El Prat är ett optimalt resmål för dig som älskar golf men också för den som vill kombinera storstadspuls med fantastisk golf. Ni bor på La Mola Hotel i nära anslutning till 45-håls anläggningen Real Golf Club El Prat, tidigare värd för Spanish Open. Endast halvtimman bort ligger pulserande Barcelona, staden som har allt. El Prat är ett unikt resmål som varit en succé från början – varmt välkommen du också!

Fakta

Avstånd flygplats Barcelona ca 42 km
Nära stad Barcelona centrum ca 30 km

Paketförslag

Lägsta pris: 6.495:-

3 nätter på La Mola
Frukostpension
Obegränsat med soft drinks, te & kaffe på La Mola under vistelsen
3x 18-hålsgreenfee på El Prat Courses
Förbokade starttider

* I paketet ovan tillkommer flyg!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen. För största flexibilitet rekommenderar vi taxi från/till flygplatsen i detta paket men kan givetvis förboka transfer.

*Möjliga tillval/avdrag
Enkelrum
Dryckespaket

Väder just nu

18.9℃

Golf El Prat

Real Club de Golf El Prat, designad av Greg Norman, är en av Spaniens mest respekterade golfklubbar. Klubben grundades redan 1912 och har en lång historia. Banan låg länge i El Prat vid flygplatsen men fick flytta på sig när flygplatsen expanderade och 2003 öppnades banan på sin nuvarande plats. Genom åren har El Prat varit värd för Spanish Open inte mindre än 10 gånger, senast 2015. Detta är utan tvekan en av Spaniens absolut bästa golfanläggningar. Klubben var tidigare privat, vilket gjort denna pärla svåråtkomlig för oss svenska golfare.  De olika slingorna ligger mjukt inbäddade i naturen, helt befriade från bebyggelse – området är klassat som naturreservat, det är lugnt, skönt och svårt att tro att Barcelona endast är en halvtimma bort. Med 45 hål har man skapat 4 olika 18-hålsbanor (+ en separat 9-hålsslinga) där de vanligaste kombinationerna är Open Course och Blue Course.

Open Course

Här spelar man Spanish Open, och detta är en av de bäst rankade banorna i Spanien. Banan är relativt flack och går till stora delar i öppen terräng men har en del uppväxta trädridåer. Hål nr 12 en kort par 4 på 311 meter från gul är Greg Normans eget favorithål. Det är ett inferno av bunkrar och det gäller att på utslaget undvika dessa och komma upp på en platå för att få ett perfekt inspelsläge. Greenen är väl inbunkrad med rejäla avrinningsområden. Vackert och svårt även om det inte är så långt. En fördel är att man har 7 olika tees så att man kan anpassa svårighetsgraden till dagsformen.

Blue Course

Minst lika bra men har inte riktigt samma mästerskapsstämpel och är utan tvekan en bana som man kan bemästra oavsett vilken typ av golfare man är.

Pink Course & Yellow Course

Dessa två banor kombineras av hälften Open Course och hälften Blue Course.

 

Klubbhuset är magnifikt och har restauranger som erbjuder allt från enklare rätter till utsökta måltider och service på högsta nivå.

Fakta

Antal hål 45 (5x9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Open, par 72, 6672 6372 5955 5995 5451 5109 4828
Blue, par 72, 6469 6187 5898 5606 5317 5057 4752
Pink, par 72, 6465 6197 5906 5588 5315 5035 4715
Yellow, par 72, 6673 6344 6012 5723 5453 5131 4835
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Greg Norman (2003)

La Mola Hotel

Alldeles intill golfbanan ligger vårt hotell i en lugn och avkopplande miljö. För golfare ingår alltid en golfbil som tar oss de två minuterna mellan hotellet och klubbhuset de dagar vi spelar golf (bilen ingår endast för transport mellan hotell och golfbana). Hotellet är modernt med en trevlig restaurang där frukosten avnjuts. Rummen är ganska små men modernt och stilrent inredda med trådlöst internet. Alla våra gäster kan förvara golfklubborna på klubben och det är något som vi rekommenderar. Ett besök i underbara Barcelona är ett mycket bra förslag även för den mest inbitne golfaren men det kan vara svårt att slita sig från anläggningen som har hela 45 hål att spela.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge 30 minuter från centrala Barcelona i en lugn naturpark.
Rum 185 st. Dusch/bad, hårfön, TV, strykjärn- strykbräda, AC, värdeskåp, WiFi, skrivbord (vissa rum med balkong)
Rumstyper Samtliga rum går att få som dubbel eller twin
Faciliteter Restaurang, bar, gym, spa, pool både inne och ute, trädgård
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället