Salobre Golf

Salobre Golf

vårt mesta resmål på Gran Canaria!

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och härlig golf på en av Kanarieöarnas allra bästa golfresorter. Hotellet är toppfräscht och erbjuder avkopplande lyx tillsammans med ett perfekt läge intill golfbanan Salobre Old Course.

Under säsongen 2021-2022 kommer New Course hållas stängd. Vi erbjuder dock ett slagfärdigt golfpaket med spel på den vanligtvis mer populära Old Course.

 

Fakta

Avstånd flygplats Las Palmas 40 km
Heldagsgreenfee Ja
Halvpension Ja

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 13.495:-

Flyg till Las Palmas t/r
Golfbag ombord t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe standard
Halvpension (frukost & middag)
5x heldagsgreenfee på Salobre Old Course
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum
Uppgradering Golf View
Uppgradering Junior Suite
Extrabädd 3:e person
Dryckespaket: (gäller dagligen kl 17-22, då ingår öl, vin och softdrinks)
Helpension
Extra greenfee eller avdrag greenfee alt. ej golf
Pris på tillvalen framgår under bokningsförfarandet

Mer spel samma dag i mån av tillgänglighet bokas på plats utan extra kostnad då vi har heldagsgreenfee i våra paket. Vänligen meddela oss Hcp vid bokning tillsammans med önskemål av starttider.

Väder just nu

7.9℃

Salobre Old Course

Det finns två golfbanor på Salobre Golf - Old Course och New Course. Under säsongen 2021-2022 kommer New Course hållas stängd. Vi erbjuder dock ett slagfärdigt golfpaket med spel på den vanligtvis mer populära Old Course.

Old Course

The Old Course öppnades 1999 och är trots sina inte allt för höga ålder en av de äldsta banorna på ön. Här möter man en parkbana designad av Roland Favré som mjukt slingrar sig fram över området på den platå som hela resorten vilar på. Det är tydligt hur man lyckats få banan anpassad till den naturliga miljön. Old Course bedöms inte vara alltför svår, men visst hittar såväl medelgolfaren som låghandicaparen sina utmaningar. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, framförallt på utslagen. Ett par 3 som sticker ut är hål 11. Från gul tee 168 meter och från röd 102 meter där tees är snyggt anlagda med en krans av sten runt och greenen är påfallande liten. Här krävs sannerligen precision! Det går att gå banan och då det ingår heldagsgreenfee är det även lätt att gå av efter 9 hål då man kommer tillbaka till startern.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Roland Favré (1999)

Salobre Hotel Resort & Serenity

Salobre Hotel Resort & Serenity är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria. Här är tempot lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Man bor ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong med mer eller mindre golfvy.

Med ett utmärkt strategiskt läge som en fond bakom The Old Course ligger det förnämliga hotellet Salobre Hotel Resort & Serenity. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära, Sunset Pool som endast är för vuxna, ligger högst upp på 11:e våningen med en fantastisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga spaavdelningen som erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet är mycket bra med flera restauranger och barer att välja på. Huvudrestaurangen där frukost och middag serveras är ett s.k. Open Kitchen och mycket av maten lagas på beställning där och då. Det serveras både lokala läckerheter och internationell mat. Nyligen öppnade en “snack bar” på det 19:e hålet, intill golfreceptionen, där man med glädje varvar ner efter rundan och njuter av solen och utsikten över den vackra banan.

Golfreceptionen och shopen är förlagd till entréområdet på hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (1 min) till första tee om man inte har egen buggy.

I entréområdet har man skapat en mysig plats för umgänge med levande ljus och dämpad belysning. Här kan man vissa kvällar njuta av levande musik från den intilliggande restaurangen och det är nästan alltid fullt med folk som kopplar av före middagen eller avslutar och summerar dagen efter middagen.

Det är inte direkt strandläge på Salobre men man har en egen “beach point” på fina Meloneras Beach. Dit går det en gratis shuttle enligt daglig tidtabell. Här finns det förutom stranden också en pool och utrymmen för ombyte och uppfräschning.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt emellan sina två golfbanor
Rum 313 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, minibar & balkong.
Rumstyper Deluxe standard, Deluxe golf view, trippelrum, familjerum, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, flera pooler, gym, spa, löpspår, minimarket.
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Vi har varit där

Efter en lagom lång transfer från flygplatsen, ca 30 minuter, ankom vi till Salobre Resort. Från gaten till området (där det ligger ett supermarket) var det en liten bit att köra innan vi kunde svänga upp på infarten till hotellet. Det var en mycket trevlig start på resan! Entréområdet var mysigt upplyst, vi kom på kvällen, och musiken strömmade ut från en av restaurangerna där ett liveband spelade. Där satt massor med folk i sköna fåtöljer och summerade dagens händelser. Vi tänkte direkt att här ska vi sitta om kvällarna!

Incheckningen gick mycket smidigt och det speglade hela vistelsen. Då golfshopen och caddiemastern håller till i entréområdet så är det nära till allt. Det är bara att gå från frukosten till shopen och checka in, strax därefter står din golfbil redo och det är bara att åka till första tee eller rangen för den som vill det. Även om man inte har golfbil så är det inte alltför långt att gå. Det finns en range vid varje bana vilket är smidigt.

Efter första dagens golf var det givet att titta upp på våning 11 där “the sunset pool” ligger för att svalka sig lite. Vi ville aldrig gå där ifrån! Här skulle man kunna tillbringa hela dagarna om det inte var så roligt att golfa. Koppla av under himlen, vila i en solsäng, förfriska dig i baren och svalka dig i poolen!!!

Vi åt i buffén alla dagar både till frukost och middag och var positivt överraskade över att inte behöva äta samma mat två gånger om vi inte ville. Mycket av maten lagas på beställning och det är superfräscht. Det hålls temakvällar med inspiration från hela världen. Frukostarna är kalasbra med allt du kan tänka dig.

Summa summarum konstaterar vi att mysfaktorn är hög och utbudet stort. Det finns 4 poolområden (+ en hemlig pool där man kan vara lite för sig själv om inte alltför många hittar dit, entré från våning 4, men sen säger vi inte mer :-), flera restauranger och utrymmen att samlas på om man är några stycken. Närheten till alla faciliteter gör det enkelt och sist men inte minst är de två golfbanorna riktigt bra. Old Course passar de allra flesta och är lite mer traditionell i sin design men vi vill verkligen slå ett slag också för New Course, den är spektakulär där den ligger utslängd i bergslandskapet. Något svårare men helt klart värd ett besök. Första rundan får man kanske räkna med att bli av med lite bollar, andra rundan vet man vilka svårigheter man ska undvika och tredje rundan kan man på riktigt ge banan en match.

Varmt välkomna till Salobre!

 

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället