Salobre Golf

Salobre Golf

vårt mesta resmål på Gran Canaria!

Kombinera sol och värme med fantastiskt boende och härlig golf på Gran Canarias bästa golfresort! Salobre Hotel Resort & Serenity erbjuder avkoppling med en lyxig känsla och ett perfekt läge intill de 27 hålen på Salobre Golf.

Fakta

Avstånd flygplats Las Palmas 40 km
Halvpension Ja
Heldagsgreenfee Ja
Antal hål 27

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 19.995:-

Flyg till Las Palmas t/r
Transport av golfbag på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Deluxe standard
Halvpension (frukost & middag)
5x heldagsgreenfee på Salobre Old (18 hål ) och New (9 hål)
Förbokade starttider
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum, uppgradering av rumskategori, extra greenfee eller avdrag greenfee alt. ej golf
Pris på tillvalen framgår under bokningsförfarandet

Mer spel samma dag i mån av tillgänglighet bokas på plats utan extra kostnad då vi har heldagsgreenfee i våra paket. Vänligen meddela oss Hcp vid bokning tillsammans med önskemål av starttider.
Golfbil är obligatorisk på New Course men ej på Old Course.

Väder just nu

10.9℃

Salobre Old Course

Old Course

The Old Course öppnades 1999 och är trots sina inte allt för höga ålder en av de äldsta banorna på ön. Här möter man en parkbana designad av Roland Favré som mjukt slingrar sig fram över området på den platå som hela resorten vilar på. Det är tydligt hur man lyckats få banan anpassad till den naturliga miljön. Old Course bedöms inte vara alltför svår, men visst hittar såväl medelgolfaren som låghandicaparen sina utmaningar. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, framförallt på utslagen. Ett par 3 som sticker ut är hål 11. Från gul tee 168 meter och från röd 102 meter där tees är snyggt anlagda med en krans av sten runt och greenen är påfallande liten. Här krävs sannerligen precision! Det går att gå banan och då det ingår heldagsgreenfee är det även lätt att gå av efter 9 hål då man kommer tillbaka till startern.

 

New Course

Glädjande nog öppnades 9 hål på New Course igen under hösten 2022 efter att fått vila under pandemin. De hål som utgör 9-hålsslingan är hål 1, 2, 3 tillsammans med hål 13–18. På detta vis får man tre niohålsslingor som kombineras enligt schema. New Course har en bitvis dramatisk sträckning på toppen av Gran Canaria. Vackert om än lite knixigare och mer kuperad bana jämfört med Old och av denna anledning är det obligatoriskt med golfbil när man spelar denna slinga.

Golfbil ligger inte i paketet utan betalas på plats. Största anledningen till detta är att man kan önska vilka slingor vi ska förboka och på så sätt blir det rakast och enklast att lösa eventuell golfbil på plats.

 

Bansträckningarna på Salobre Golf är uppdelade i följande slingor:

A = Old Course (18 hål) – spelas 08:00-14:30

B = Old 10-18 & New Course (9 hål) – spelas 08:00-10:00

C = New Course (9 hål) & Old 1 – 9 – spelas 08:00-09:50 samt 12:30-14:20

* På New Course råder obligatorisk golfbil som betalas på plats. Då man själv kan önska hur vi ska boka kombinationerna så blir det en omöjlig uppgift att på förhand räkna ut hur mycket golfbil som ska ingå. Därför har vi tagit bort den kostnaden på priset så betalr man bilen på plats. Den kan då naturligtvis nyttjas även på Old Course.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Roland Favré (1999)

Salobre Hotel Resort & Serenity

Salobre Hotel Resort & Serenity är ett av få utpräglade golfhotell på Gran Canaria. Här är tempot lugnare och mer avkopplande än på många av de traditionella strandhotellen på ön. Man bor ståndaktigt i mycket fina rum som alla har balkong med mer eller mindre golfvy.

Med ett utmärkt strategiskt läge som en fond bakom The Old Course ligger det förnämliga hotellet Salobre Hotel Resort & Serenity. Här är det enkelt att skämma bort sig under vistelsen – hotellet håller toppklass och erbjuder service och faciliteter som kan förväntas av ett riktigt lyxigt hotell. Det finns flera utomhuspooler i olika storlekar. Den mest spektakulära, Sunset Pool som endast är för vuxna, ligger högst upp på 11:e våningen med en fantastisk vy över landskapet där man kan njuta av solnedgången, mäktigt! Mot tillägg går det även att få tillgång till den härliga spaavdelningen som erbjuder olika behandlingar. Restaurangutbudet är mycket bra med flera restauranger och barer att välja på. Huvudrestaurangen där frukost och middag serveras är ett s.k. Open Kitchen och mycket av maten lagas på beställning där och då. Det serveras både lokala läckerheter och internationell mat. Nyligen öppnade en “snack bar” på det 19:e hålet, intill golfreceptionen, där man med glädje varvar ner efter rundan och njuter av solen och utsikten över den vackra banan.

Golfreceptionen och shopen är förlagd till entréområdet på hotellet och härifrån erbjuder man en kort shuttle (1 min) till första tee om man inte har egen buggy.

I entréområdet har man skapat en mysig plats för umgänge med levande ljus och dämpad belysning. Här kan man vissa kvällar njuta av levande musik från den intilliggande restaurangen och det är nästan alltid fullt med folk som kopplar av före middagen eller avslutar och summerar dagen efter middagen.

Från Salobre går det en gratis shuttle enligt daglig tidtabell till Meloneras Beach. Perfekt för ett besök till stranden eller shoppingen i Meloneras.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På höjderna norr om Meloneras.
Rum 311 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, minibar & balkong.
Rumstyper Deluxe (42kvm), Deluxe golf view (42kvm), Deluxe family/Premier (max 3 pers. 45kvm), Junior suite (max 4 pers. 84kvm), Suirte Deluxe (max 4 pers. 77 kvm), Presidental Suite (max 4 pers. 77kvm + 60kvm terrace)
Faciliteter Restauranger, barer, flera pooler, gym, spa, löpspår, minimarket.
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället