Constance Lemuria

Constance Lemuria

En bit av paradiset

Golf på Seychellerna där lyxen och lugnet alltid är närvarande. Makalösa stränder, kristallklart vatten, havssköldpaddor och hisnande golfhål. Välkommen till Lemuria.

Lemuria Golf ligger på en av världens vackraste platser. Seychellerna är känt för sina fantastiska stränder och bor man på Constance Lemuria så är det aldrig långt till stranden. Många Svenskar som besökt Mauritius för att spela golf är nog bekanta med hotellkedjan Constance då de bott på systerhotellet Belle Mare Plage. Constance Lemuria på Seychellerna håller samma höga 5-stjärniga boende och kan stoltsera med landets vackra men enda 18-hålsbana.

När man landat på huvudön Mahe så är det en kort taxiresa till hamnen för att sedan ta snabbåt till ön Praslin. Båtresan tar strax under en timme och man passerar ett antal öar som alla har palmer och kritvita stränder som den gemensamma nämnaren. Väl framme så är det dryga 30 minuter på serpentinvägar längs kusten med taxi innan man är framme i paradiset. Det går även att flyga från Mahe direkt till Praslin.

Fakta

Avstånd flygplats Praslin Airport 10 minuter, Mahe Airport 1 timmes båtresa + 30 minuters taxiresa
Närmaste stad Hamnen i Baia Sainte Anne, 25 minuter

Paketförslag

Lägsta pris: 54.995:-

Flyg t/r till Seychellerna
Flygtransfer mellan Mahe och Praslin t/r
Privat biltransfer flygplats Praslin t/r
10 nätter på Constance Lemuria i Junior Suite
Frukostpension
Fri golf på Lemuria GC

Tillägg halvpension: 900 kr per person och natt. Avser 3 rätters meny exklusive dryck. Två olika restauranger att välja mellan.

Flygtransfern mellan Mahe och Praslin tar ca 15 minuter och är lite av en attraktion i sig. 23 kg bagage ingår. Extra bagage utöver det betalas på flygplatsen,

Det är också möjligt att åka vattenvägen mellan Mahe och Praslin. Tar ca en timme.

Väder just nu

27.6℃

Lemuria Golf Course

Lemuria Golf tillhör samma hotellkedja som 36-hålsanläggninen Belle Mare Plage på Mauritius. Detta är den enda 18-hålsbanan på Seychellerna men det finns även en 9-hålsbana på huvudön Mahe. Lemuria Golf har par 70 och mäter endast 5605 meter från backtee men de har nog fått tänka både en och två gånger för att få plats med 18 hål. Att banan är relativt kort tänker man inte på när man väl spelar den. Den har en hel del väldigt bra golfhål och en bra mix av svåra och lite lättare hål. Det är fler vattenhinder än vad man först kan tro och det gäller att vara rak från tee då fairways är smala.

Lemuria Golf är en golfbana med två ansikten, hål 1-12 är ganska flacka med traditionella golfhål som inte borde göra någon besviken. Hål 13-18 ligger på andra sidan en mindre väg och har en helt annan karaktär då naturen där är väldigt kuperad. Det är verkligen spektakulärt och fantastiskt vackert. Hål 13 och 14 går brant uppför och det finns säkert de som tycker att dessa tillhör kategorin tveksamma golfhål. En sak är dock säker, alla kommer ihåg hål 15. Detta par 3-hål spelas från den högsta punkten på banan och hela vägen ned till havsnivå. Vet inte riktigt hur stor nivåskillnad det kan vara, men det är åtskilliga meter. I bakgrunden ser man stranden Anse Georgette, som klassas som en av världens vackraste stränder.

Hål 16 är ett svårt par 5-hål där man har en riktig getingmidja och en svårträffad green. Hål 17 är som många av de andra par-3 hålen riktigt bra och avslutningen är magnifik. Om man på hål 15 hade utslaget på den högsta punkten så ligger utslaget på hål 18 definitivt på den näst högsta höjden och här ser man förutom vattnet nästan hela hotellanläggningen. Det är i allra högst grad ett utslagsgivande avslutningshål. Det känns som att man har ganska mycket plats på utslaget men det är tajtare än vad man tror och det är lätt att lägga sig i vattnet på höger sidan eller ut i den tropiska växtligheten på vänstersidan. Andraslaget blir väldigt strategiskt avgörande då greenen delvis vaktas av vatten och bunkar, men det stora problemet är att inte hamna mask bakom det stora trädet mitt på fairway.

Lemuria Golf är i första hand vad man brukar kalla en resort-bana för hotellgästerna, men den håller hög klass och är väldesignad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Resort/Parkbana
Banfakta Par 70, 5595 5183 4882 4299
Faciliteter Buggies, hyrklubbor, shop
Bandesign Rodney Wright / Marc-Antoine Farry (2000)

Constance Lemuria

Hotellet

Constance Lemuria håller 5-stjärnig standard och lite därtill. Hotellområdet är stort och ligger delvis ute på en udde och har två större fina sandstränder.
Hotellets reception och huvudrestaurang ligger i en separat byggnad en bit från de olika typerna av boende. Merparten av alla hotellrum ligger i tvåvåningsvillor, med fyra enheter i varje byggnad. De ligger som ett pärlband längs stranden. Totalt har hotellet 105 rum och merparten av dessa är de 88 juniorsviterna som är på 52 kvm. Dessa är rymliga trots att de är den minsta boendetypen att tillgå, och i jämförelse med Presidential Villa som är på 1259 kvm, kan de upplevas som ganska modesta.

Naturen längs stränderna är delvis skyddade och det är en del träd som kan dölja havsutsikten mellan den kritvita stranden och Juniorsviterna .
Detta är inget större problem då det bara är 15 meter till stranden. Denna strand är även en av de stränder som havssköldpaddorna kommer till för att lägga sina ägg.

Restauranger

Det finns 4 restauranger och 5 barer. Legend är den stora buffétrestaurangen som ligger i anslutning till receptionen. Diva serverar endast middag och ligger i klubbhuset. The Nest och även Takamaka ligger direkt vid stranden och The Nest har även ett specialbord längst ut på udden där det är som allra vackrast och mest romantiskt.

Att göra

Förutom golfbanan finns det tennisbanor, kids club, spa, gym och givetvis en uppsjö av olika vattensporter och dykning. Hotellet har även en transport till stranden Anse Georgette som ligger i naturreservatet och gränsar till golfbanan. Seychellerna är känt för sina fantastiska stränder där Anse Georgette anses vare en av de finaste och är rankad som en av världens tre vackraste stränder. Om man inte bor på hotellet är det en otillgänglig strand, så även om den är fantastisk är det relativt få badgäster.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ön Praslin, direkt vid stranden
Rum 105 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe & te
Rumstyper Junior Suites 52 m², antal 88
Senior Suites 115 m², antal 8
Villas 725 m², antal 8, privat pool
Presidential Villa 1250 m², privat pool
Faciliteter Restauranger, barer, pool, spa, gym, tennis, vattensporter
Internet Gratis WiFi
Mer info Faktablad Constance Lemuria

Utflykter på Seychellerna

Även om tillvaron på Constance Lemuria är fantastisk, är det värt att utforska närområdet ytterligare. Praslin är Seychellernas näst största ö men är ändå ingen stor ö. Den är 11 km lång och som bredast 4 km och har runt 8000 invånare.

Naturreservatet Valle dei Mai ligger mitt på ön och har ett rikt fågelliv men hit åker man framförallt för att se kokosnöten som bara finns på denna plats i hela världen. Det blir lätt lite fnissigt då denna palm är uppdelad i manliga träd som har en enorm bananliknade utväxt och kokosnöten på den kvinnliga palmen är som en dubbel kokosnöt och liknar väldigt mycket ett kvinnligt könsorgan. Det kan vara bra att undvika strandsandaler då det är lite slipprigt eftersom naturreservatet liknar en tropisk regnskog. Däremot känns det skönt att det inte finns några giftiga ormar eller spindlar på Seychellerna.

De flesta hotellen ligger på andra sidan ön och här finns en del barer och restauranger för den som vill ha lite omväxling. I övrigt är det främst de fantastiska stränderna som lockar och det är egentligen stränder runt hela ön, men stranden Anse Lazio bör man inte missa. För den som dyker eller snorklar så finns det även en spännande värld under havsytan att utforska.

Det finns flera andra öar värda att besöka. La Digue är en av de större öarna som man behändigt kan göra en dagsutflykt till. Här finns en hel del jättesköldpaddor, vissa i fångenskap och andra stötte man på lite här och där. La Digue är mindre än Praslin och därför hyr de flesta cyklar här. Det finns även flera fina stränder här.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället