Le Golf National

Le Golf National

i världens mest besökta stad

Inför Ryder Cup 2018 vässade man tänderna till tusen med nyrenoverat hotell och golf av sällan skådad manikyr. Med banorna Albatros och Aigle Corse direkt utanför dörren finns det inget att tveka på – den perfekta weekendresan går till Golf National!

Paris är världens mest besökta stad och är i det närmaste magisk med kanske flest kända landmärken i världen. Alla känner vi till Eiffeltornet, Notre Dame och Louvren. Som gäst på Le Golf National har man dock mycket nära till det kungliga slottet Château de Versailles i Versailles. Från 1682 när kung Ludvig XIV flyttade från Paris till att kungafamiljen tvingades att återvända till huvudstaden 1789 var hovet i Versailles maktens centrum under l’ancien régime. Versailles hade en stor påverkan inte bara på fransk arkitektur och konst utan även på europeisk. Ända från början var Versailles lika mycket en kunglig bostad som ett galleri för fransk konst och hantverk.

Fakta

Avstånd flygplats Paris Charles de Gaulle 56 km, Paris Orly ca 30 km
Närmsta stad Versaille ca 10 km

Paketförslag

Lägsta pris: 7.995:-

3 nätter del i dubbelrum på Novotel Saint Quentin
2x 18 hål på Golf National L’Albatros Course
1x 18 hål på Golf National L’Aigle Course
Förbokade starttider

* I paketet ovan tillkommer flyg!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera i paketen.

Väder just nu

13.1℃

Le Golf National

Le Golf National ligger i utkanten av historiska Versailles nära den franska huvudstaden Paris och har två 18-hålsbanor.

L’Albatros (Albatros Course)

Den berömda banan L’Albatros, ritad av arkitekterna Hubert Chesneau och Robert Von Hagge, har sedan de öppnade sina dörrar 1990 varit värd för 22 av 24 möjliga upplagor av Open de France. Man förbättrade sitt redan blomstrande rykte genom att bli en destination i ”Européen Tour Properties” och kronan på verket blev naturligtvis att på ett fantastiskt vis genpmföra The Ryder Cup 2018. Le Golf National en lummig egendom med stadion känsla, stora snabba greener, böljande fairways samt en mängd tjusiga vattenhinder. Föga förvånande rankas det 18:e hålet som det svåraste. När europatouren för ett par år sedan var på besök mätte par 4:an hela 470 yards och en snittscore bland proffsen på 4,58, efter att endast ha gett 22 birdies på hela veckan! Det enklaste var då den långa tredje, som gav upp sju eagles och 193 birdies. Tur att det finns fler tees att spela ifrån!

 

L’Aigle (Eagle Course)

Med allt fokus på Albatros Course så är det naturligt att den andra banan, Aigle Course, kommer i skymundan. Det bör därför understrykas att det är en bana som i sig skulle bära en golfdestination, men att det i kombination med Albatros gör Golf National till en perfekt golfäventyr. Den är lite lättare med sina böljande fairways och stora greener och bör inte strykas från ”to-play-listan” om du besöker Le Golf National. Antingen är det en bra uppvärmning för att sedan anta L’Albatros eller så avslutar du där för att återfå känslan i ditt spel efter att du tagit dig an L’Albatros.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Albatros Course; Stadium Course
Eagle Course; Hedbana
Banfakta Albatros, par 72, 6625 6300 5845 5305 5092
Eagle, par 71,  5961 5742 5088 4877
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 28
Bandesign Albatros; Hubert Chesneau & Robert Von Hagge (1990)
Eagle; Hubert Chesneau (1991)

Novotel Saint Quentin Golf National Hotel

Hotellet Novotel Saint Quentin sitter ihop med golfklubben shop och rustades rejält inför Ryder Cup. Här möter man en rymlig och modern design där rummen är tysta och ljusa. Uppgraderar man till något av deras 18 Executive rum får man njuta av en fantastisk vy över golf National. WiFi finns i alla rum.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Alldeles intill Le Golf National
Rum 131 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi
Rumstyper Standard, Executive, Family
Faciliteter Restauranger, bar, pool, terrass, trädgård, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället