Cape & Garden Route
Gondwana Experience

Cape & Garden Route

Gondwana Experience

Att starta i Kapstaden och åka österut längs Garden Route är ett av de populäraste sätten att upptäcka Sydafrika. Med ett underbart klimat, otroligt vacker natur och enastående golfbanor är denna resa ett äventyr man inte får missa. Detta förslag innehåller boende på härliga Vineyard Hotel nära False Bay och Majeka House i vinområdet Stellenbosch, samt åtråvärda golfresorten Fancourt Estate och avslutningsvis Gondwana Game Reserve med safari.

Fakta

Kapstaden - Stellenbosch ca 30 km
Stellenbosch - Fancourt ca 400 km
Fancourt - Gondwana ca 70 km
Gondwana - Kapstaden ca 380 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 59.995:-

Prisindikation

Nattflyg till Kapstaden t/r (2 nätter ombord)
Bagage och golfbag på flyget
Mat ombord på långa flyget
Del i hyrbil under vistelsen
4 nätter I Kapstaden på Vineyard Hotel & Spa
3 nätter i Stellenbosch på Majeka House
3 nätter i George på Fancourt Hotel
2 nätter på Gondwana Game Reserve
Frukostpension
Helpension exkl. drycker på Gondwana
Lunch & vinprovning på ett Vineri
18 hålsgreenfee på Clovelly Country Club
18 hålsgreenfee på De Zalze Golf Estate
18 hålsgreenfee på Pearl Valley Golf Estates (inkl. del i golfbil)
18 hålsgreenfee på Outeniqua Golf Course, Fancourt
18 hålsgreenfee på Montagu Golf Course, Fancourt
Förbokade starttider

Ovan är förslag på en resa i 14 dygn (12 nätter på plats). Självklart går det att justera innehållet vad gäller reslängd, hotel, rumstyper, antal golf och golfbanor utifrån egna önskemål.
Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en prisoffert. Ange eventuella andra önskemål i kommentarsrutan vid förfrågan.

Väder just nu

16.2℃

Program

Dag 1. Avresa

Flyg från Skandinavien.


Dag 2. Kapstaden

En lokal guide välkomnar er vid ankomst till Kapstaden. Ni får era resehandlingar i form av kartor, vouchers och detaljerade beskrivningar om allt som finns att uppleva där ni ska bo. Ni tar ut er bokade hyrbil (med GPS) och kör till ert boende. Resten av dagen kan ni njuta av de storslagna vyerna över False Bay.

  • 4 nätter på Vineyard Hotel & Spa i Courtyard Deluxe room med frukost

Dag 3. Kapstaden

En dag att njuta av allt som Kapstaden har att erbjuda. Kanske en tur upp på det magnifika Taffelberget eller ett besök till Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad?


Dag 4. Golf på Clovelly GC

Äntligen golf! Spel på Clovelly Golf Club strax söder om Kapstaden.


Dag 5. Kapstaden

Ännu en dag att njuta av Kapstaden.

 

Dag 6. Kapstaden-Stellenbosch

Dags att checka ut. Varför inte passa på att ta en tur ut till Godahoppsudden innan ni kör till hjärtat av ”the winelands” – Stellenbosch.

  • 3 nätter på Majeka House i Premier Room med frukost

Dag 7. Golf på De Zalze GC

En morgonrunda på De Zalze Golf Club. Banan är designad av sydafrikanen Peter Matkovich och har ett underbart läge längs Blaauwklippen River omgärdad av vinrankor. Efter spel blir ni upphämtade för en utflykt till hjärtat av the Winelands med lunch och besök på Ernie Els Winery eller annan mysig vingård.


Dag 8. Golf på Pearl Valley

Golf på Pearl Valley Golf Estate. Bilvägen mellan Stellenbosch och Franschhoek bjuder på härlig natur där flertalet vingårdar passeras. Ett mycket bra tips är förstås att stanna för en bit mat i gormet-paradiset Franschhoek på vägen hem.


Dag 9. Stellenbosch-Fancourt

Utcheckning och vidare färd österut mot George till himmelriket för alla golfare – Fancourt Golf Estate.

  • 3 nätter på Fancourt Hotel i Luxury Room med frukost

Dag 10. Golf på Fancourt Outeniqua Course

På Fancourt spenderas dagarna med att njuta och spela på deras underbara banor Outeniqua och Montagu. Denna dag blir det spel på den förstnämnda av dem. Vill ni ta upplevelsen och ambitionen till ytterligare en nivå så finns också The Links (måste förbokas).


Dag 11. Golf på Fancourt Montagu Course

Ännu en härlig dag på underbara Fancourt, idag spelar vi Montagu Course.

 

Dag 12. Fancourt-Gondwana Game Reserve

Efter utcheckning kör ni den korta sträckan till Gondwana för ett par avkopplande dagar med safari.

  • 2 nätter på Gondwana Game Reserve i Kwena Lodge (helpension inkl. utvalda drycker)

Dag 13. Gondwana

Safaridag, det blir två sk ”game drives” med lokal guide, en på morgonen och en på eftermiddag/kväll. Njut av mat och dryck i sagolik natur.


Dag 14. Safari och hemresa

Efter morgonsafarin är det dags att checka ut för att ta er till George alternativt Kapstaden och påbörja er hemresa.


Dag 15. Hemma

Hemma igen med många fina minnen efter en trevlig resa.

Clovelly Country Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden. Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5883 5534 5225
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, caddies, restaurang,
Bandesign Charles Molteno Murray (1934)

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

Pearl Valley Golf Estate

Jack Nicklaus skapelse ligger i en vacker dalgång mellan Franschhoek och Paarl. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. Banan öppnades 2003 och det dröjde inte länge innan den omnämndes som den bästa banan i Western Cape. Sedan 2006 har den legat på topp-10 listan över Sydafrikas bästa banor enligt Golf Digest. På senare år har även Europatouren spelat här och servicenivån, liksom konditionen på banan är på topp. Signaturhålen är nr 4 och 13 som båda bjuder på majestätiska vyer över de omgivande bergen och sjöarna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6397 5876 4685
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2003)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

The Vineyard

The Vineyard, med över 200 års historia inom sina väggar, ligger i en stor park i den lummiga förorten Newlands. Nära floden Liesbeek, med bekvämt gångavstånd till köpcentrat Cavendish och bara 10 minuter från det populära Victoria & Alfred Waterfront är det en bra bas i Kapstaden. Den vackra anläggningen är Lady Anne Barnards ursprungliga hem vars sovrum designats om av de välrenommerade arkitekterna Jack Barnett och Revel Fox. Här finns allt från enkelrum till familjesviter med vyer mot både berg och gård och rummen pryds av verk från många ledande sydafrikanska konstnärer. The Vineyard har två utmärkta restauranger och erbjuder utöver det sina gäster två pooler – en utomhus, omgiven av solstolar och en uppvärmd inomhuspool, ett Fitness Center och ett internationellt spa. The Vineyard har åtagit sig att ”leva grönt” och har tagit ett miljömässigt och socialt ansvar för att säkerställa att en hållbar utveckling införlivas i hela hotellet. Hotellet är känt för sin varma och effektiva service, och är porten till alla läckerheter i större Kapstaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 10 minuter från Waterfront
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, minibar
Rumstyper 180 rum. Courtyard standard/deluxe, Mountain standard/deluxe, Suites, Lägenheter
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa, trädgård, joggingspår, parkering
Internet Gratis WiFi

Majeka House

Majeka House är sannerligen en pärla med vänlig service av absolut bästa slag som bara måste upplevas. Hotellet med endast 22 rum är noga genomtänkt in i minsta detalj, väldesignat men ändå väldigt trivsamt. Allt ligger i en prunkande trädgård med en stor pool. Läget strax utanför Stellenbosch är perfekt med närhet till berömda vingårdar och golfbanorna De Zalze och Stellenbosch GC. Hotellets restaurang lämnar ingen oberörd, våra gäster har lovordat deras mat och hit tar sig även de lokala invånarna när de vill äta något utöver det vanliga. Stilen i restaurangen går heller inte av för hackor. Allt är designat av inredningsgurun Etienne Hanekom som skapat en elegant, modern inredning med hjälp av en smart blandning av reproducerade och återvunna möbler som kompletteras med det moderna.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför centrala Stellenbosch
Rum Dusch och bad, hårfön, TV, telefon, AC, kaffe & te, balkong/terrass
Rumstyper 22 rum. Premier, Garden View, Mountain View, Poolside
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, pool, spa
Internet Gratis WiFi

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, ”The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic rooms (32 kvm), Luxury rooms (40 kvm), One-Bedroom Suite (58-70 kvm), Two-Bedroom Suite (86 kvm)
Manor House 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar, gym och 3 golfbanor
Internet Ja

Gondwana Game Reserve

Vill man inte ta sig ända bort till Eastern Cape så kan man faktiskt uppleva safari på närmare håll. Gondwana ligger längs Garden Route, några mil väster om George, ca 35 mil från Kapstaden och erbjuder en unik möjligheten att se Big 5 i den här delen av Sydafrika.

Kwena Logde

Moderna men mysiga varianter av klassiska Afrikanska lodger. Varje svit har öppen planlösning med 180-graders vy, eldplats och härliga badkar för att hålla sig varm efter den sena game driven. De gemensamma ytorna innefattar en stor infinity-pool och en öppen bar & lounge, även den utrustad med en härlig eldplats och stort däck för att sitta och njuta av en riktig ”sundowner”.

Fynbos Villa

Villorna ligger strax intill Kwena Lodgerna, har 3 sovrum vardera med tillhörande badrum med badkar, separat dusch och dubbla handfat. Planlösningen är öppen med fullt utrustad köksdel, sällskapsrum med eldstad och dubbeldörrar leder ut till trädäcket där det finns en inbyggd grillplats (Braai). Sovrumen har en sittyta, privata trädäck utanför och eldstäder på gas. Villorna är placerade för att ge avskildhet och hänförande vyer över landskapet.

Fakta

Läge I hjärtat av klassiska Garden Route
Rum Badrum med dusch och badkar, twin beds eller dubbelsäng, eldplats
Rumstyper Kwena Lodge, Villas, Tented Camp
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, soldäck

Avsnitt 5

– Golf i Sydafrika, Garden Route

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället