Seaside Palm Beach

5-stjärnigt beach hotell på södra Gran Canaria!

Omgivet av Maspalomas sanddyner, mellan havet och en 1000 år gammal palmträdgård, ligger denna 5-stjärniga pärla – Seaside Palm Beach Hotel. Hotell är det första på hela Kanarieöarna som blev medlem i Design Hotels och i kombination med Gran Canaria Golfpass får man både en excellent vistelse och en perfekt golfresa!

 

Fakta

Avstånd flyg Las Palmas Ca 35 km
Avstånd stad/by Meloneras utanför dörren
Avstånd golf Maspalomas GC 2 km, Meloneras GC 5 km, Salobre 10 km, Anfi Tauro 17 km, Bandama 60 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Las Palmas t/r
Transport av golfbag på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter på Seaside Palm Beach
Frukostpension
5x 18-hålsgreenfee på Maspalomas, Meloneras, Anfi Tauro, Salobre, Bandama
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
Enkelrum, uppgradering av rumskategori, extra greenfee eller avdrag greenfee alt. ej golf

Väder just nu

26.6℃

Maspalomas Golf

Maspalomas Golf var platsen där golfscenerna i Lasse Åbergs Sällskapsresan spelades in. De flesta kommer nog slippa samma frustration, banan är platt och anses vara lättspelad av de flesta tack vare sina breda fairways. Banan öppnade 1968 och är ritad av den välrenommerade skotska golfbanearkitekten Mackenzie Ross som bland annat designat storheter som Turnberry.

Maspalomas är till stora delar en klassisk spansk parkbana i god kondition med sina palmer och ljumma vindar. Det går dock att hitta en hel del skotska inslag då hål 3 till hål 6 går i anslutning till sanddynorna i Maspalomas naturreservat. Här är det relativt lätt att hålla bollen i spel och banan är bara svagt ondulerad så det behövs ingen golfbil för att orka med 18 hål. Missar man fairway och slår över palmridåerna som ofta kantar varje hål så räddas man ofta av att man kan ha ett hyfsat läge från en närliggande fairway.

Det finns egentligen bara två vattenhinder som är i spel. Hål 16 är ett fint par 3-hål där det är rejält med vatten mellan tee och green. Banan mäter hela 5953 meter från gul tee men då ska man ha i åtanke att det är par 73 och endast tre stycken par 3-hål. Detta är den golfbana som är populärast bland alla de som har sitt semesterboende på Gran Canaria. Förutom att det är en mycket trevlig golfbana så är nog restaurangen en bidragande orsak till banans popularitet. Maten är utmärkt och från restaurangens uteservering har man en fin utsikt över både de som ska slå ut på hål 1 och de som slår sina avslutande puttar på hål 18.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Platt parkbana
Banfakta Par 73, 6389 5953 5265
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar.
Bandesign Mackenzie Ross (1968)

Lopesan Meloneras Golf

Meloneras Golf ligger på den södra spetsen av ön och är förmodligen den dyraste golfbana som byggts på Gran Canaria. Detta har med läget att göra, banan  går längs havet där man annars bara bygger hotell och lyxvillor på Gran Canaria. Banan är skönt komponerad och växer ju mer man spelar. Första nio, en oas av palmer och sjöar, öppnar med ett relativt lättspelat par 4-hål som säkrar självkänslan inför resten av rundan. På elfte hålet skruvas dock svårighetsgraden upp och därefter gäller det att hålla tungan rätt i munnen. Vissa anser att de sista nio, som ligger utmed havet, är den bästa 9-hålsslingan på hela Gran Canaria.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Seasidebana
Banfakta Par 71, 5946 5347 4928 4491
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, shop, omklädningsrum, restaurang, bar
Bandesign Ron Kirby (2006)

Anfi Tauro Golf

Har man aldrig tidigare spelat en så kallad ökenbana blir Anfi Tauro en både spännande och rolig upplevelse. Anfi Tauro Golf ligger på Gran Canarias soliga sydvästkust väster om välkända Playa del Inglés. Här möts man av vackert skulpterade fairways som kantas av wasteland som består av lavasand och mängder av kaktusar. Arkitekterna Robert von Hagge, Smelek & Baril står för designen och det märks att banan har ritats med välvässade pennor.

Det känns som att Anfi Tauro är en helt ny golfbana då den är så pass spektakulär. Den moderna designen lurar ofta spelaren lite och banan öppnade sina portar redan 2006. Golfbanan ligger inte alls långt från havet och man har även den blå Atlanten i bakgrunden på några av hålen. Känslan är dock att man spelar i en vacker dalgång i bergen. Nästan varje tee bjuder på upphetsande vyer då hålen slingrar sig fram mellan lodräta klippväggar och stup. Åttan är till exempel ett kort par 4-hål med en green som bokstavligt talat är mejslad ur berget som en amfiteater. Hålet sägs ha varit det dyraste att bygga någonsin i Spanien. Det mest fotograferade hålet är nog hål 6 som är ett fint par 3 hål där man kan se havet i bakgrunden. Ytterligare en favorit är hål 13 som är ganska kort med en green som nästan hänger på klippkanten och det är otroligt vackert och utmanade. Detta är bara tre av arton exempel på spektakulära hål på denna minst sagt unika golfbana.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad Arizonabana (golfbil rekommenderas)
Banfakta Par 72,  6275 5843 5459 4640
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang.
Bandesign von Hagge, Smelek & Baril (2006)

Salobre Old Course

Old Course

The Old Course öppnades 1999 och är trots sina inte allt för höga ålder en av de äldsta banorna på ön. Här möter man en parkbana designad av Roland Favré som mjukt slingrar sig fram över området på den platå som hela resorten vilar på. Det är tydligt hur man lyckats få banan anpassad till den naturliga miljön. Old Course bedöms inte vara alltför svår, men visst hittar såväl medelgolfaren som låghandicaparen sina utmaningar. Vissa hål kräver precision medan andra ger utrymme för lite mer spridning, framförallt på utslagen. Ett par 3 som sticker ut är hål 11. Från gul tee 168 meter och från röd 102 meter där tees är snyggt anlagda med en krans av sten runt och greenen är påfallande liten. Här krävs sannerligen precision! Det går att gå banan och då det ingår heldagsgreenfee är det även lätt att gå av efter 9 hål då man kommer tillbaka till startern.

 

New Course

Glädjande nog öppnades 9 hål på New Course igen under hösten 2022 efter att fått vila under pandemin. De hål som utgör 9-hålsslingan är hål 1, 2, 3 tillsammans med hål 13–18. På detta vis får man tre niohålsslingor som kombineras enligt schema. New Course har en bitvis dramatisk sträckning på toppen av Gran Canaria. Vackert om än lite knixigare och mer kuperad bana jämfört med Old och av denna anledning är det obligatoriskt med golfbil när man spelar denna slinga.

Golfbil ligger inte i paketet utan betalas på plats. Största anledningen till detta är att man kan önska vilka slingor vi ska förboka och på så sätt blir det rakast och enklast att lösa eventuell golfbil på plats.

 

Bansträckningarna på Salobre Golf är uppdelade i följande slingor:

A = Old Course (18 hål) – spelas 08:00-14:30

B = Old 10-18 & New Course (9 hål) – spelas 08:00-10:00

C = New Course (9 hål) & Old 1 – 9 – spelas 08:00-09:50 samt 12:30-14:20

* På New Course råder obligatorisk golfbil som betalas på plats. Då man själv kan önska hur vi ska boka kombinationerna så blir det en omöjlig uppgift att på förhand räkna ut hur mycket golfbil som ska ingå. Därför har vi tagit bort den kostnaden på priset så betalr man bilen på plats. Den kan då naturligtvis nyttjas även på Old Course.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Old Course, par 71, 5825 5338 5081 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum, restaurang
Bandesign Roland Favré (1999)

Real Club de Golf de Las Palmas (Bandama)

De flesta känner nog igen den klassiska golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, under smeknamnet ”Bandama” som kommer ifrån området där banan ligger. Detta är en av Spaniens allra äldsta golfklubbar (bildad 1891) och även banan är rätt gammal (på sin nuvarande plats sedan 1957) och därmed av ett annat snitt än mer moderna banor. Den kan beskrivas som en kuperad parkbana, och läget högt uppe i bergen intill en vulkankrater är enastående. Utsikten är mäktig från många av hålen men man bör hålla ögonen på banan; fairways är bitvis relativt smala, ravinerna flera och greenerna små. Rundan är dock en garanterad njutning och titta lite extra när du är på green på hål 2, där står du på randen till vulkankratern Caldera de Bandama! För att undvika att hamna out of bounds här bör du planera ditt inspel väl.

Klubbhuset, med shopen i bottenplanet, ligger precis intill banan och drivingrangen, här serveras mycket god och vällagad mat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5915 5666 5220
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Mackenzie Ross (1891)

Seaside Palm Beach

Seaside Palm Beach är ett 5-stjärnigt hotell som verkligen håller pole position på den södra spetsen av Gran Canaria. Hotellbyggnaden och den 1000 åriga palmträdgården ligger nere vid havet och alldeles intill Maspalomas sanddyner. I den tropiska trädgården finns uppvärmda pooler och ett modernt Spa. Man har direkt närhet till barer och restauranger i Meloneras, men Seaside hotels är vida kända för att bjuda på kulinariska upplevelser så det är vanligast att både gäster och besökare vill äta just här. Och för att erbjuda detta har man en generös halvpension som standard i paketen.

Seaside Palm Beach har 328 rum i olika färger och stil. Desto högre upp man bor i hotellbyggnaden desto maffigare blir vyerna. För att kunna ta tillvara på det behagliga klimatet är det mesta på hotellet är utomhus, Spa, restauranger och till och med gymmet, även om ett tak skyddar.

 

Seaside Palm Beach är för den som söker något extra med ett enastående läge. Dessutom är vårt paket kopplat till Gran Canaria Golfpass där man kan välja 4 eller 5 greenfees att fördela på Gran Canarias golfbanor.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill Maspalomas kända sanddynor på södra Gran Canaria bara 50 meter från havet
Rum 328 st. alla med balkong, dusch/bad, hårfön, TV, WiFi, AC, värdeskåp
Rumstyper Twin, Superior, Deluxe, Junior Suites, Suites & Master Suits
Faciliteter Tre restauranger, barer, uppvärmda pooler, terrass, trädgård, tennisbana, bridgerum, utomhusgym, yoga, Spa
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället