Golf på Mauritius

Blunda och föreställ dig paradiset. Det du ser är förmodligen en bild av Mauritius. Kritvita stränder omgivna av turkosblå laguner och en skummande krans mot de korallrev som omsluter ön. Inga farliga djur eller giftormar i gröngräset, inte heller några hajar i vattnen, bara ren njutning i behagligt klimat med service i världsklass. Med andra ord, en perfekt kombination för dig som vill uppleva det allra bästa.

De första lyxhotellen på Mauritius byggdes för bara cirka 30 år sedan, så turismen är i sig en ganska ny företeelse. Nyare ändå är golfen, som dock gjort ett rejält avstamp och självklart är viktigt för att locka både kapitalstarka investerare och gäster. Den golftätaste regionen finns på östkusten, med fyra 18-hålsbanor inom en halvtimme, två på Belle Mare Plage, en på paradisön Ile aux Cerfs och så Ernie Els-banan, Anahita, strax söder om den sistnämnda. Även den sydvästra kusten har en hel del golf att bjuda på med Heritage Golf i söder och Le Paradis på halvön Le Morne samt Tamarina ytterligare en bit uppåt västkusten. Till dessa kan numera även inlandsbanan Avalon sälla sig. Maten på ön är en underbar blandning av indiskt och kreol, med franska influenser på de flesta hotellen. Prova gärna det lokala ölet Phoenix efter en varm dag på stranden och till skillnad från en del andra tropiska resmål finns här ett brett utbud av bra viner på de bättre resorterna. Tacka de franska rötterna och närheten (!) till Sydafrika för detta! Utöver golf, sol och bad finns en del att se och göra på ön. Självklart en mängd vattensporter och djuphavsfiske, men även båtturer till avskilda öar och laguner, delfinskådning, besök på tempel och marknader i inlandet samt prisvärd shopping då textilindustrin fortfarande är aktiv.
Välkommen till Mauritius – paradisön för golfare och livsnjutare!

Mauritius, Södra Mauritius

Heritage Awali Golf & Spa Resort

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali Golf & Spa Resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den vita stranden och nära till golf på Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf och helt nya La Réserve Links.