The Belfry

The Belfry

en ikonisk plats

Den ikoniska golfresorten The Belfry, som huserat Ryder Cup hela fyra gånger, ligger i det frodiga grevskapet Warwickshire strax utanför Birmingham. Här finns lyxiga gästrum, restauranger, barer, en nattklubb och naturligtvis tre enastående 18 hålsbanor.

Fakta

Avstånd flygplats Birmingham ca 15 km
London Heathrow ca 17 mil

Paketförslag kortvecka

Lägsta pris: 7.495:-

3 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
1x 18-hålsgreenfee på The Brabazon Course
1x 18-hålsgreenfee på The PGA Course
1x 18-hålsgreenfee på The Derby Course
Förbokade starttider

* Priset är ett indikationspris där flyg tillkommer!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg. Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

10.3℃

The Belfry Golf Courses

The Belfry har blivit synonymt med ett äkta ”golfmekka” och det med all rätt! En minst sagt lyckad satsning gjorde det till en av Europas mest ikoniska golfanläggningar som dessutom hållit Ryder Cup hela fyra gånger (1985, 1989, 1993 och 2001) vilket är fler än någon annan. Detta till trots är man ändå genuint anpassad och öppen för sina besökare. Ett tydligt exempel är deras paket där man som exempel kan stanna tre nätter och få obegränsad golf på deras tre banor inklusive Brabazon Course - dessutom till ett högst rimligt pris…

The Brabazon

The Brabazon är en utmanande golfbana men ack så underbar att få spela. Finklippta fairways böljar fram till sammetslena greener och att spela här är att gå i legendernas fotspår. Seves historiska drive till 10:ans green, Sam Torrances berömda putt som vann Ryder Cup-matchen 1985 för lag Europa, eller Christie O’Connor Juniors minst sagt djärva järntvåa över sjön på det 18:e. Upplevelsen är ett måste för alla seriösa golfare! Det bör understrykas att Brabazon inte är omöjlig för oss vanliga golfare. Man bjuds på omväxlande och utmanande spel från alla tees och oavsett handicap kommer du att ställas inför vägval och utmaningar.

PGA National

PGA National på The Belfry är en av väldigt få banor i England som har officiell PGA status och den används flitigt både som kval och mästerskapsbana. Den har mer inlandskaraktär än den parkbanekaraktär som genomsyrar både Brabazon och Derby. Med hårda snabba fairways och ondulerade greener samt djupa bunkrar måste man ibland vara väldigt kreativ med sitt golfspel. Första tee ligger direkt utanför klubbhuset och hotellet.

The Derby

The Derby är även den en riktigt trevlig bekantskap, något kortare och kanske aningen lättare än storebror The Brabazon. Men The Derby erbjuder helt klart en utmaning med strategiskt placerade bunkrar, flertalet vattenhinder och väl utformade “risk and reward” hål. Banan kräver noggrannhet redan från 1:a tee för att inte tala om bra val av klubba och intelligent bollplacering.

Utöver dessa tre fantastiska banor har The Belfry även ett stort och välgenomtänkt övningsområde med drivingrange och putting greens samt en PGA Academy.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Brabazon: parkbana
PGA National: inlandskarraktär
Derby: parkbana
Banfakta Brabazon: Par 72/73  6632 6281 5897 5262
PGA National: Par 70/73 6449 6071 5626 5244
Derby: Par 70/71  5577 5096
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Dave Thomas & Peter Alliss

The Belfry Hotel & Resort

Den tidigare privata fastigheten gjordes om till hotell i slutet av 50-talet och blev snabbt en central punkt för kända musiker och en rad eftertraktade konserter. Golfen kom igång först när 70-talet stod för dörren och PGA köpte egendomen.

Hotellet är ljust och modernt med rymliga rum – perfekt gjorda för golfare. Varje rum har HDTV, duschkabiner, WiFi, telefon, hårtork, naturligtvis kaffe- och tefaciliteter samt 24 timmars rumsservice. På restaurangen Ryder Grill har man en fantastisk vy över golfbanan. Här serveras god mat i en avslappnad och vänlig atmosfär. Lättare mat hittar man på Brabazon Bar där man kan man träffas och umgås i en härlig miljö där det är ganska lugnt i veckorna men bra drag framåt helgerna. Bra drag är det även på resortens nattklubb, Bel Air Night Club. På helgerna går det till och med bussar från Birmingham, som ligger en kvart bort. Nattklubben ligger dock några hundra meter från hotellkomplexet så vill man istället vårda sömnen så störs man inte.

The Belfry har dessutom en fantastisk spa- och sportavdelning som erbjuder både motion och fitness eller om man bara vill ha ett dopp i poolen. Massage och andra kroppsbehandlingar av högsta klass erbjuds av duktiga terapeuter.

Fakta

Läge Strax utanför Birmingham i lummig grönska
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, te & kaffe
Rumstyper 319 rum. Standard, Superior, Family, Suite, Lodge
Faciliteter Restauranger, barer, nattklubb, trädgård, spa, pool, bastu, gym
Internet Gratis WiFi

The Belfry

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället