Terre Blanche

Terre Blanche

när endast det bästa är gott nog!

När endast det allra bästa är gott nog är det dags för ett besök på Terre Blanche. Denna fantastiska resort är som en liten provensalsk by där de 115 sviterna ligger mellan gångvägar kantade av rosmarin och lavendel. Lägg därtill två enastående golfbanor med en David Leadbetter Academy och svingstudio, magnifika restauranger och service utöver det vanliga. Kanske inte så konstigt att detta omtalas som en av de bästa golfresorterna i Europa!

Det finns mycket att se och uppleva i regionen vilket vi rekommenderar att man tar sig tid till. Det mesta finns bara en kort biltur från hotellet. Nattlivet i St Tropez, små charmiga byar i Haute Provence eller mäktiga vyer i norra Provence. Det svåra kan vara att välja bland det goda.

Provence är så mycket mer än filmfestivaler och strandpromenader. Traditionellt sträcker sig Rivieran ungefär till St Tropez, men Provence är en vidsträckt region med natur som böljar från svalkande alpina ängar i norr genom skogsklädda bergssluttningar och grönskande dalar med pinjeträd och olivlundar ända ner till den dramatiska kusten med dess klassiska badorter och eleganta palats.

Fakta

Avstånd flygplats Nice 58 km
Nära städer Cannes ca 40 km, St Tropez ca 70 km

Väder just nu

16.1℃

Terre Blanche Golf

Terre Blanche, 30 minuter från Cannes på Franska Rivieran, räknas till en av Europas mest kompletta golfanläggningar. Här finns två vackra 18-håls mästerskapsbanor designade av Dave Thomas - Le Riou och Le Château.

Le Château

Detta anses vara den mest utmanande. Framförallt bunkrar och greener får spelaren att uppleva verkliga spelförhållanden på en riktig mästerskapsbana.  Men här finns också en hel del vattenhinder att bemästra. Här har French Riviera Masters spelats liksom Richard Mille Invitational, ett matchspelsmästerskap där de bästa franska proffsen spelar.

Le Riou

Le Riou ligger på sluttningen som vetter mot de provensalska byarna i Haut Var. Detta är en teknisk bana som är lätt att tycka om, men den kräver strategi och precision. Ladies European Tour har spelats på Le Riou som annars endast är öppen för medlemmar och hotellets gäster. Ingen större trängsel här inte!

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Le Château, park- och skogsbana
Le Riou, sluttande parkbana
Banfakta Le Château, par 72,  6616 6044 5703 5178
Le Riou, par 72,  5591 4926
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 35
Bandesign Dave Thomas (2004)

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort

Terre Blanche Hotel Spa Golf Resort är en resort av absolut högsta klass belägen i ett 300 hektar stort område i det allra tjusigaste av Provence. Små mysiga gångstigar kantade av rosmarin och lavendel förbinder de stilrena, men ändå mycket charmiga sviterna som mäter från 60 kvm och uppåt. Förutom att spela golf så kan med lätthet koppla av i deras fullfjädrade spa eller varför inte i den uppvärmda infinitypoolen. Det är ingen liten pluttpool där man sitter och trängs direkt då måtten uppges till 40×15 meter. När hunger slår till så kommer den mest kräsne att jubla! Köket är känt för sin kokkonst. Resorten har även två tennisbanor, fri WiFi och en omtalad servicenivå.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 45 min från Nice flygplats, inbäddat i frodig natur
Rum 115 st. Dusch/bad, TV, telefon, sällskapsrum, egen möblerad terrass
Rumstyper Sviter och villor
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, trädgård, spa med pool, bastu, gym, parkering, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället