Golf Safari Sydafrika

med svensktalande guide

Detta är den kompletta Sydafrikaresan för dig som är en golfintresserad livsnjutare. Dagarna fylls av golf, god mat, utflykter och safari, allt under ledning av svensktalande licensierad guide.

Under 10 års tid har vi nu arrangerat härliga golfresor tillsammans med Sydafrikaresor. Lita på att vi slipat på detaljerna för att du ska få en fantastisk upplevelse! Under två veckor bor vi först i Kapstaden innan vi förflyttar oss till det lummiga vindistriktet. Den spännande resan avslutas i KwaZulu Natal, först med några sköna dagar på den härliga resorten Zimbali innan resan avslutas med två dagars spännande safari i underbara Thanda Private Game Reserve.

 

Fakta

Datum 2024 7 jan, 12 feb, 4 mars & 25 nov
Datum 2025 12 jan & 2 feb
Reslängd 14 nätter (varav 2 på flyget)
Avreseort ARN, CPH, GOT, OSL
Min/Max antal 12/30 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 46.995:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Golfbag på flyget
Mat på flyget
Inrikesflyg Kapstaden-Durban
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
4 nätter på Radisson RED Cape Town
4 nätter på De Zalze Lodge
2 nätter på The Capital Zimbali
2 nätter på Thanda Private Game Reserve
Måltider enl program
Golf på Milnerton GC
Golf på De Zalze GC
Golf på Somerset West Golf Club/Stellenbosch GC
Golf på Pearl Valley GC inkl golfbil
Golf på Zimbali Golf Club
Kort stadstur i Kapstaden
Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point
Lunch på Seaforth Restaurant
Besök i en kåkstad
Brandyprovning på Van Ryns Brandy Distillery
Kort stadstur i Stellenbosch
Middag i Stellenbosch
Middag på De Zalze Lodge
Vinprovning och lunch på Spice Route
Besök i Franschhoek
4 safariturer i Thanda Private Game Reserve
Föreläsning om noshörningar
All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrumstillägg: 10 900 kr
Avdrag för icke golfare: - 3 500 kr
Avbeställningsförsäkring: 7,2% av resans pris genom Gouda Försäkringar
Reseförsäkring: Tecknas via Gouda Försäkringar

Boknings & Avbokningsregler
Anmälningsavgift på 7 500 kr/person betalas inom 7 dagar och är ej återbetalningsbar
Avbokning 60-46 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 45-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 30 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

13.2℃

Program 25 nov 2024

Nedan är det ordiniarie programmet för Rundresan Golf Safari med guide säsongen 2024/2025. Vi reserverar oss för att mindre avvikelser kan förekomma från resa till resa vad gäller utfärder, hotell, golf, restauranger och vingårdar i programmet av orsaker vi ej kan styra över.

25 nov: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

26 nov: Kapstaden

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer, som ligger på Table Mountains sluttningar med havet nedanför. När vi landat möter vår guide oss och vi börjar med en kortare stadstur i Kapstaden. Första stoppet är Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över staden. Rundturen fortsätter och vi ser sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge. Som avslutning besöker vi de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gränder. Vi checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell nere i V&A Waterfront och har tid att fräscha till oss, borsta av resdammet och kanske vila lite efter en lång resdag. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter.

 • Frukost på flyget
 • 4 nätter på Radisson Red i Kapstaden med frukost

27 nov: Spel på Milnerton Golf Club

Äntligen golf! På förmiddagen spelar vi vår första golfrunda och det på Milnerton Golf Club. Banan ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan vinden avgöra om det blir en lätt” eller en svår golfrunda!

 • Frukost ingår
 • Golf på Milnerton Golf Club

28 nov: Mytomspunna Godahoppsudden

Idag går resan mot Godahoppsudden, Afrikas sydvästligaste spets. Vi åker den vackra kustvägen via Chapmans Peak till naturreservatet Cape Point på spetsen av udden. Vågar man titta ner för de branta stupen kan man här se valar och delfiner ibland. Sista biten ut till Cape Point kör vi slalom mellan babianerna som kantar vägen på jakt efter mat från turisterna. Vid Godahoppsudden ser det ut som Indiska Oceanens varma vatten möter Atlantens kalla (de möts egentligen ca 200 km söder om Cape Agulhas) och det bildas ibland en lång vit linje ut mot horisonten, magnifikt! Klipporna stupar 300 meter rakt ner, dramatiskt och vackert!

Vi kör sedan till Simons Town där vi äter lunch nere vid stranden. Här ligger en underbar fiskrestaurang och naturligtvis smakar vi klassiska fish & chips. Efter lunch besöker vi Boulders Beach där hundratals pingviner har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se. Här går vi in i den lilla angränsande nationalparken. Vi åker sedan tillbaka till Kapstaden dit vi kommer på seneftermiddagen.

 • Frukost och lunch på Seaforth Restaurant ingår

29 nov: En härlig dag i Kapstaden

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Varför inte boka en golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor? Ligg på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Table Mountain med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i och upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge. I det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet ligger många av Kapstadens fina restauranger, varför inte inta en vällagad middag i närheten av denna halvmåneformade strand?

 • Frukost ingår

30 nov: Kapstaden-Stellenbosch (ca 50 km)

Idag beger vi oss ut på nya äventyr. Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv och leverne. Vi lämnar sedan Kapstaden och kör österut mot de vackra vindistrikten runt Stellenbosch. Här ligger vingårdarna tätt och det finns också gott om vackra golfbanor.
Vi börjar med ett besök på Van Ryns Brandy Distillery för en brandyprovning. Därefter gör vi en kortare stadstur med buss för att lära känna Stellenbosch, en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style. Staden är promenadvänlig med en mängd gallerior, marknader och restauranger och här får vi några timmar för att strosa runt och äta lunch på egen hand.
Vårt boende ligger i anslutning till en fin golfbana och härstammar från 1600-talet med en egen produktion av viner, Kleine Zalze. Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style, omgiven av vinodlingarna. På kvällen samlas vi för att gemensamt åka till centrala Stellenbosch där vi avnjuter en god middag.

 • Boende på De Zalze Lodge
 • Frukost och enrätters middag ingår

1 dec: Spel på De Zalze Golf Club

Vi börjar dagen med en golfrunda på De Zalze Golf Club. De Zalze Golf Estate är ett relativt nytt tillskott till de många golfbanorna i området och kantas av vinrankor, vackra bäckar samt vattendrag och skyddas dessutom från vinden av Stellenbosch-bergen.

 • Frukost och middag ingår
 • Golf på De Zalze GC

2 dec: Spel på Somerset West Golf Club/Stellenbosch Golf Club

Idag spelar vi golf på antingen Somerset West Golf Club eller Stellenbosch Golf Club. Även om ingen av dem tillhör Sydafrikas högst rankade golfbanor så bjuder de på riktigt trevlig golf. Somerset West Golf Club har varit träningsläger för många nuvarande och framtida golfstjärnor, bland annat en av Sydafrikas favoritspelare, Trevor Immelman, som lärde sig spela golf här. Banan ligger vackert med de majestätiska Helderberg dalarna runt omkring. De sällsynta vita ekorrarna har de första nio hålen som sitt hem och det är en absolut glädje att spela med dem som åskådare. Stellenbosch Golf Club är beläget vid foten av de majestätiska Helderbergen i utkanten av Stellenbosch. Några av hålen ligger med fantastisk utsikt över vinlandskapen och staden.

 • Frukost ingår
 • Golf på Somerset West Golf Club alt. Stellenbosch Golf Club

3 dec: Spel på Pearl Valley Golf Course

Vi startar dagen med en golfrunda på Pearl Valley Golf Course. Banan öppnades officiellt i november 2003 och är designad av Jack Nicklaus. Då banan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så infinner sig lugnet snabbt. Pearl Valley har stått värd för flera Europatourtävlingar sedan starten 2003. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 • Frukost ingår
 • Golf på Pearl Valley inkl. del i golfbil

4 dec: Pärlan Paarl och Durban-Dolphin Coast

Efter frukost kör vi ut i det vackra, lummiga landskapet för en dag full av vinupplevelser. Landskapet är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar ner mot havet. Morgonen börjar med ett besök på Spice Route, en vingård som erbjuder så mycket mer än bara vinprovning – här kan man även prova choklad, öl och gin. Det finns flera utmärkta restauranger på gården samt mysiga små butiker som säljer alltifrån konst till munblåst glas. Vi har en gemensam vinprovning och lunch tillsammans och får sedan tid att själva uppleva allt som gården erbjuder.
Vi lämnar Kapdistriktet och flyger vidare till Durban som är en av Sydafrikas viktigaste hamnstäder. Härifrån tar vi oss till Ballito norr om Durban och checkar in på resorten The Capital Zimbali. Kombinationen av grönskan som breder ut sig, närheten till golf och en slående utsikt över Indiska Oceanen gör hotellet till ett paradis. Era rum är rymliga och har alla faciliteter man önskar sig av ett bra boende.

 • 2 nätter på The Capital Zimbali
 • Frukost och lunch ingår

5  dec: Spel på Zimbali Golf Club

Idag spelar vi golf på Zimbali Golf Club som ligger alldeles utanför hotellet och intill Indiska Oceanen.

 • Frukost ingår
 • Golf på Zimbali GC inkl. del i golfbil

6 dec: Dolphin Coast-Thanda Private Game Reserve (ca 250 km)

Idag kör vi ca tre timmar norrut till safariparken Thanda Private Game Reserve. Thandas viltreservat är hela 14 000 hektar stort och ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson. Reservatet anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker. I boendet ingår helpension samt drycker under safariturer och till middagen (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin). Fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också. Här bor vi i safaritält i kolonialinspirerad stil. Lägret är inte inhägnat så det kan mycket väl hända att djuren stryker igenom på natten! Vi kommer fram lagom till en senare lunch (kallas high tea) och har under eftermiddagen vår första safari. Vi skall ut och spana efter ”The Big Five” (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning). Guiden berättar om allt vi ser, från smått till stort. Detta är för många en av resans höjdpunkter. Strax innan solnedgången stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången, sedan kör vi vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter avslutar vi dagen med en välsmakande middag utomhus där vi sitter i en så kallad Boma med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran.

 • Boende på Thanda Tented Camp 2 nätter med helpension

7 dec: Thanda Private Game Reserve

I soluppgången beger vi oss ut i parken för safari igen. Efter turen återvänder vi till lodgen för frukost och möjlighet att vila upp oss lite och kanske ta ett dopp i poolen. Under dagen kommer en noshörningsexpert att lära oss mer om noshörningar. Vi får bland annat lära oss att skilja på svarta och vita noshörningar samt hur man bestämmer ålder och kön. Han kommer också berätta om deras beteenden och hur man jobbar för att bevara noshörningen. Under eftermiddagen ger vi oss åter ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur.  Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

 • Frukost, lunch och middag ingår

8 dec: Safari och hemresa

Vi beger oss tidigt ut i parken för en avslutande safari och en sista chans att se ”Big Five” om vi inte redan lyckats med det. När vi återvänder till lodgen njuter vi av den uppdukade frukosten och packar sedan ihop det sista och checkar ut. Vi avslutar resan i Umhlanga utanför Durban. Där äter vi en avslutande måltid tillsammans på en trevlig restaurang och får möjlighet att göra den sista shoppingen eller ta oss ner till stranden beroende på vad man känner för. Det bär sedan av med fullpackade resväskor och härliga minnen mot flygplatsen. Nattflyg hem till Sverige.

 • Frukost och middag (flyg) ingår

9 dec: Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Milnerton Golf Course

Milnerton Golf Club är en klubb med anor från 1913, då en 6-håls bana. 1995 totalrenoverades banan med ett mycket lyckat resultat som vi kan se idag. Milnerton ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan den definitivt bli en riktig utmaning. Oftast har man vinden i ryggen på de första nio men här ligger också banans svåraste hål och inledningen är tuff, fyra par-4or i rad innan första korthålet. Det är vatten i spel på nästan alla hål och den som rutinmässigt drar snett åt fel hål kan få det lite jobbigt. Klubbhuset ligger vackert ut mot Milnerton Beach och det är en fröjd att avsluta på verandan där. Närheten till Kapstaden och havet gör Milnerton till en populär bana att både spela och bo intill.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksinspirerad
Banfakta Par 72,  6108 5771 5303 5081
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Golf Data

De Zalze Golf Club

En förträfflig golfbana designad av geniet Peter Matkovich. Här har han verkligen tagit tillvara på den vackra naturen. Banan ligger i Stellenbosch allra frodigaste vinlandskap där Blaauwklippen River slingrar sig fram. Det är en fin parkbana där de många vattenhindren är den största svårigheten. Här spelades World Amateur Championship under oktober 2006 och klubbhuset i sig är värt ett besök där man kan sitta i timmar och njuta av den fantastiska maten.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6369 5937 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich

Stellenbosch Golf Club

2004 firade man 100 år på Stellenbosch GC som är Sydafrikas 4:e äldsta bana. Ursprungligen hade man bara 9 hål men är idag en fullfjädrad 18-håls mästerskapsbana.

Läget kunde inte bli bättre nedanför Helderberg Mountains strax utanför Stellenbosch. Vissa hål kantas av de många vinodlingarna området är känt för och vyerna är fantastiska. Det är en vacker parkbana som ramas in av mängder av riktigt gamla och stora träd.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72 5860 4908
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Okänd (1904/1953)

Pearl Valley Golf Estate

Jack Nicklaus skapelse ligger i en vacker dalgång mellan Franschhoek och Paarl. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. Banan öppnades 2003 och det dröjde inte länge innan den omnämndes som den bästa banan i Western Cape. Sedan 2006 har den legat på topp-10 listan över Sydafrikas bästa banor enligt Golf Digest. På senare år har även Europatouren spelat här och servicenivån, liksom konditionen på banan är på topp. Signaturhålen är nr 4 och 13 som båda bjuder på majestätiska vyer över de omgivande bergen och sjöarna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6397 5876 4685
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2003)

Zimbali Country Club

Zimbali Country Club ligger längs kusten strax norr om Durban och bjuder en otroligt vacker och omväxlande bana. De första elva hålen går över böljande kullar med fina vyer medans sista 7 tar er in i Zimbalis skogar. Konditionen är fantastiskt bra och Zimbali är en medelsvår golfbana som tillhör de allra bästa i området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 72,  6524 6052 5558 4964
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom Weiskopf (1998)

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Standardrum (25 kvm), Superiorrum (25 kvm), Junior suites (34 kvm)
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Ja

De Zalze Lodge

Denna vingård stammar från 1600-talet och ligger i hjärtat av Stellenbosch och tack vare en hängiven personal har man på kort tid gjort sig förtjänt av flera priser för sina viner. Läget precis utanför den historiska universitetsstaden Stellenbosch och närheten till Kapstaden gör det dessutom till en perfekt destination för er som vill koppla av men samtidigt ha stadens nöjesliv och shopping nära till hands. Gården odlar flera druvor, däribland Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Shiraz och Merlot och är känd för sina två vinserier, De Zalze Vineyard Selection och De Zalze Cellar selection både inom och utanför Sydafrika. De har även viner som lämpar sig mycket väl för lagring.

Lodgen är byggd i traditionsenlig gammal Dutch Colonial style. Ni är omgivna av vinodlingarna och vissa rum har utsikt över golfbanan och de magnifika bergen. Ni bor i modernt utrustade rum och sviter bestående av ett eller två rum. Samtliga rum har privat badrum, telefon, TV och minibar, vissa har även öppen spis och antingen balkong eller terrass med utsikt. På De Zalze finns den kända och populära restaurangen Terroir, där reservation är ett måste. I Stellenbosch centrum, dit ni har cirka 5 kilometer, är restaurangutbudet stort. Pool med solstolar och en lekplats för barnen finns också. Superior rum: Lite större rum med balkong/altan och en större säng.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I hjärtat av västra Kapprovinsen med dess vingårdar
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, WiFi
Rumstyper 47 rum. Standard, Superior, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, soldäck
Internet WiFi finns

The Capital Zimbali

The Capital Zimbali är tidigare känt som Fairmont Zimbali och ligger vackert beläget i Ballito norr om Durban. Kombinationen av grönskan som breder ut sig, närheten till golf och en slående utsikt över Indiska Oceanen gör hotellet till ett paradis. Era rum är rymliga och har alla faciliteter man önskar sig av ett boende. Hotellet har ett stort poolområde som vetter ut mot havet och flera trevliga restauranger och barer med olika teman.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ca 30 minuter norr om Durban
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te/kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Luxury Room (55kvm), Garden Suite (43kvm), Family Suite (91kvm), 1 Bedroom Garden Apartment (86kvm), 3 Bedroom Villa (316kvm)
Faciliteter Restauranger, barer, fyra pooler, Beach Club, Signature Spa, gym, golfbana mm
Internet Ja

Thanda Safari

Thanda Private Game Reserve ligger drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla ”big five” och är hela 14 000 hektar stor. Den ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och har vunnit pris för bästa safariupplevelse. Tack vare närheten till Indiska oceanen har området ett milt klimat året runt och ni kan med fördel kombinera safarivistelsen med sol och bad. Det finns till och med ett spa för den som vill skämma bort sig lite extra.

Luxury Tent (55m²)

Thanda Tented Camp är en lodge med safaritält i kolonialinspirerad stil som ingår i den prestigefyllda hotellkedjan Leading Hotels of the World. De inredda canvastälten har privata badrum med utom- och inomhusdusch eller badkar med utomhusdusch och en magnifik utsikt över reservatet, alla med egen terrass. Tälten ligger enskilt och utspridda på en sluttning utan att man kan se granntältet vilket förstärker Hemingwaykänslan. Tältcampen drivs av solpaneler så det går att ladda kamerabatterier och annat väsentligt men man bör undvika att slösa med elen. För övrigt är campen fri från elektricitet vilket ger en mer genuin Afrikansk safariupplevelse. Campen är inte inhägnad så det kan mycket väl hända att djuren stryker genom lägret på natten när lamporna slocknat.

Jabula Tent (75 m²)

Jabula Tent är lite större med ett separat ”vardagsrum” eller snarare en lounge och liten ”splash pool”.

Safari Logde (220 m²)

För den som vill uppgradera sig än mer och vill ha lite mer avskildhet kan en Safari Lodge vara ett alternativ. Med eget trädäck och ”plunge-pool” saknas inget. Till och med middag kan serveras i den egna lodgen om man så önskar.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På östkusten i KwaZulu Natal, ca 30 mil norr om Durban
Rum Dusch/bad, egen toalett, trädäck, takfläkt
Rumstyper 24 rum. Luxury Tent, Jabula Tent, Safari Lodge, Villa iZulu
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, souvenirbutik
Internet Ja

Våra guider

Våra guider är på hemmaplan! De bor i södra Afrika och har djup insyn i länderna de guidar i. Många som reser med guide för första gången blir förvånade över hur inspirerande, trevligt och enkelt allting blir. För att inte tala om hur mycket ni kan lära er och hur givande resan blir tillsammans med en entusiastisk och kunnig guide som lever och bor i Sydafrika. I guidens sällskap kommer ni snabbt nära resmålet, kulturen och lokalbefolkningen.


Martin Klasson

Martin är auktoriserad av Sydafrikanska Turistmyndigheten och har stor erfarenhet av att guida grupper med fokus på golf. Genuin västgöte med bostad i Kapstaden. Martins fyra årstider är vår, sommar, vår och slutligen sommar. Att leva halva året i Sverige i husbil och andra halvan i en liten lägenhet i Sydafrika är perfekt. Speciellt med arbetskombinationen guide i Sydafrika och arbete på restaurang i Sverige. Natur, mat & vin samt golf är stora intressen. Några joggingrundor per vecka blir det också, strandpromenaden längs Kapstadens Atlantkust är en perfekt plats för löpning.

 

Jennifer Ntombifuthi Martin

Jennifer är en stolt Swazi. Hon är född i Kapstaden men familjen flyttade tillbaka till Swaziland när hon var tre år gammal. Som 11 åring vann hon ett stipendium för att komma till Sverige och studera, vilket hon gjorde på Sankt Hansskolan samt Solberga skolan på Gotland i fem år. Hon läste sedan vidare på universitet i Kapstaden. Efter att ha bott och jobbat utomlands i bland annat USA, Tyskland och England återvände hon till Swaziland för att undervisa i idrott på en internationell skola. Jennifer älskar att resa, möta nya människor, läsa och vandra. Jennifer lärde sig svenska som barn och pratar fortfarande i stort sett flytande svenska, med en lätt brytning. Hon saknar svenska godbitar som Blå Band sås, glöggkryddor, lingonsylt och Marabou choklad!

 

Annika Grimberg

Annika är född i Skellefteå men flyttade till Tyskland innan hon hann börja skolan då hennes pappa var tysk. I Tyskland tog hon sin MBA examen och jobbade därefter i mode- och TV branschen. År 2002 flyttade hon till Sydafrika eftersom hon förälskade sig i landet! Hon tog kort därpå sin guidelicens och jobbar idag bland annat med att guida turister i Sydafrika. Hennes stora passion är kåkstäderna där hon är involverad i diverse projekt, hon hjälper bland annat till att driva ett soppkök. En annan passion är mat & vin. Annika har arbetat för vår partner Sydafrikaresor sedan de startade, mestadels med resorna Mat, Vin & Big Five. Hon har golfat tidigare i livet om än inte så ofta numera.

Star for Life

Vi stärker unga att våga tro på sina drömmar

Star for Life är en ideell organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker våra coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Vi finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.

På våra rundresor med guide går 100 kronor per bokad resenär direkt till Star for life.

 

Ett barn behöver mer än mat för att växa upp

Varje barn behöver mat, omvårdnad och tak över huvudet. Men för att växa upp till stabila individer med stark självkänsla, sunda värderingar och viljan att ha en positiv inverkan på sin omgivning, behövs även stöd och verktyg att utvecklas på både en mental och känslomässig nivå.

Star for Life hjälper unga att lära känna sig själva, identifiera sina drömmar och hantera motsättningar på vägen för att nå dem. En av de viktigaste ingredienserna för att nå hela vägen är att hålla sig frisk. Star for Life är en internationell organisation som grundades 2005 med målet att inspirera unga att tro på sina drömmar och hjälpa dem leva ett liv fritt från aids.

 

Star for Life och de globala hållbarhetsmålen

Agenda 2030 innehåller 17 globala mål som är fastställda av FN och accepterade av regeringar världen över. De syftar bland annat till att utrota fattigdom, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, minska ojämlikheter och skydda planeten och våra naturresurser. Star for Life har verksamhet i Sydafrika, Namibia och Sverige som bidrar till att länderna kan nå flera av dessa hållbarhetsmål. Vi arbetar i 120 skolor i södra Afrika och drygt 50 skolor i Sverige. Hittills har drygt 450 000 elever tagit del av utbildningsprogrammet. Metodiken syftar till att stärka självkänslan hos barn och ungdomar och motivera dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.


Avsnitt 5 – Golf i Sydafrika

 

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället