Rovos Rail African Golf Collage

Rovos Rail

African Golf Collage

Vi har glädjen att erbjuda några få platser på Rovos unika resa African Golf Collage. En resa som startar i Kapstaden och slingrar sig hela vägen upp till Pretoria. Dagarna fylls av golf, god mat & dryck och oförglömliga upplevelser.

Under resan med Rovos ingår en mycket lyxig och komplett helpension. Varje morgon bjuds en frukost som skulle fått självaste Marie Antoinette att rodna; kallskuret kött, croissanter, bakelser, färsk frukt, yoghurt, juice, bröd, ett otal sorters ostar och så vidare och så vidare. Till lunch och middag serveras givetvis en förrätt innan man väljer huvudrätt och till slut den förföriska desserten anländer. Till detta väljer du självklart bland ett stort utbud av Sydafrikanska många fina viner. Vissa golfdagar äter man lunchen på golfklubben som även den ingår. Ett lysande förslag är att under färd slå sig ner i vagnen längst bak som är helt öppen! Den varma vinden fläktar skönt i ansiktet när man smakar av “dagens bubbel” och låter sig hänföras av utsikterna som avlöser varandra.

 

 

Fakta

Datum 2024 31 okt
Avreseorter ARN, CPH, GOT, OSL
Tågets rutt Kapstaden till Pretoria
Reslängd 17 nätter
Info om resan Journey information Collage
Övrigt En natt under tågresan bor man på Fancourt

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 145.995:-

Per person i dubbel Deluxe Suite

Flyg Skandinavien-Kapstaden
Flyg Johannesburg-Skandinavien
Mat på flygresan
Bemötande vid ankomsten i Sydafrika
All transfer enligt program
3 nätter i Kapstaden
11 nätter ombord på Rovos Rail (10+1 natt på Fancourt)
1 natt i Pretoria efter Rovos
Frukostpension före/efter Rovos
Helpension inklusive drycker på Rovos Rail
18-hålsgreenfee på Clovelly GCC (eller annan bana i Kap)
18-hålsgreenfee på Fancourt Outeniqua alt. Montague Course
18-hålsgreenfee Simola alt. Pezula Golf Estate
18-hålsgreenfee på Humewood GC
18-hålsgreenfee på Champagne Sports Resort
18-hålsgreenfee på Durban alt. Mt Edgecombe alt. Cotswold
18-hålsgreenfee på Royal Swazi Club alt. Nkonyeni GC
18 hålsgreenfee på White River GC alt. Mbombela
Safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve

Ovan pris är baserat på en budgeterat flygkostnad på 10 000 kr/person. Begränsat antal platser!
Flygtider, flygbolag, hotell och golfbanor kan variera från avgång till avgång. Se respektive datum för exakta uppgifter. Vi uppdaterar hela tiden vartefter vi får information om eventuella ändringar. För mer information se dag-för-dag programmen eller kontakta oss. Alla som redan bokat får löpande uppdateringar om något väsentligt förändras.

Möjliga tillägg/val
Golf i Pretoria: pris beroende på bana
Golf på Leopard´s Creek om möjligt (kan finnas som tillval på vissa avgångar)

All golf medan ni är ombord på Rovos Rail går att byta mot alternativa non-golfing-aktiviteter.

Trygg på resan
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder marknadens tryggaste reseförsäkringar.
Läs mer om försäkringarna här

Avbokningsregler
Avbokning 90-61 dagar före avresa: 25% av resans pris
Avbokning 60-41 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 40 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

18.4℃

Program

Nedan är det ordinarie programmet för resan Rovos Rail African Golf Collage. Vi reserverar oss för justeringar i programmet. Notera att det hela tiden finns ett parallellt program för icke golfare som man kan välja istället för golfen.

31 okt nov: Avresa

Avresa från Skandinavien till Kapstaden.


1 nov: Ankomst

Ni blir varmt välkomnade av vår lokala guide och transporterade till ert hotell.

  • 3 nätter på The Vineyard Hotel alt. V&A i Kapstaden med frukost

2 nov: Kapstaden

En skön dag att njuta av Kapstaden ”The mother city”. Alternativen är många – det finns möjligheter att ta sig upp på det magnifika Taffelberget eller kan en guidad tur till Robben Island locka? Eller kanske vill du lägga dagen på en härlig tur till Godahoppsudden?


3 nov: Golf i Kapområdet

Golf på någon av banorna i Kapområdet (Clovelly Country Club eller liknande).


4 nov: Rovos Rail avgår

Ni har dagen att spendera i Kapstaden innan er transfer tar er till Cape Town Station där ni blir varmt mottagna i Rovos lounge. Tåget räknas avgå vid 18-tiden så ganska snart väntar en dignande middag ombord.

  • 11 nätter i vald kupé på Rovos Rail med helpension inklusive dryck

5 nov: Matjiesfontein 

Frukosten serveras medans tåget rullar genom Hex River Valley och Cape Winelands.Såsmåningom anländer tåget till Matjiesfontein där du kan njuta av en promenad genom den historiska byn. Av särskilt intresse är museet på perrongen och en samling historiska bilar och järnvägsvagnar bredvid Lord Milner Hotel. Efter lunchen som serveras i matvagnarna går resan mot Prince Albert Rd Station.


6 nov: Golf på Fancourt

Packa en mindre väska för övernattning för efter frukost kör bussen er genom ett otroligt scenariskt landskap över Swartberg Mountains innan i ca 20 mil senare är frasmme vid himmelriket för golfare – Fancourt Golf Estate! Här blir det förstås en härlig rund innan middagen som serveras på resorten.

  • 1 natt på Fancourt Resort

7 nov: Golf i Knysna

Efter frukost kör bussen er längs Garden Route till Knysna där det blir golf på Simola alternativt Pezula GC. Oavsett vilken av dessa högklassiga golfbanor som spelas bjuds det på fina vyer över Knysnas lagun och lilla stad.Eftergolfen kör bussen ifatt tåget som väntar i Port Elizabeth. Middagen serveras ombord i restaurangvagnarna.


8 nov: Golf på Humewood GC

Golf även denna dag. Nu är det gamla klassiska Humewood som står på tur. Här blir det en härlig lunch efter golfrundan.


9 nov: En dag på tåget

En dag att njuta ombord på tåget som kör längs gränsen till Lesotho på vägen till Ladysmith. Varför inte ta plats i den öppna delen av barvagnen och riktigt njuta av landskapet!


10 nov: Golf på Champagne Sports Resort

Denna morgon blir det golf på Champagne Sports Resort som ligger vid foten av Drakensbergen. Efter golfen går transfern till Estcourt där man kliver på tåget igen.


11 nov: Golf i Durban

Vid det här laget har tåget tagit sig till Durban och då ska det naturligtvis spelas golf, antingen på Durban Country Club, Durban Beachwood eller Zimbali GC.


12 nov: Safari

Morgonen bjuder på safari i Hluhluwe Game Reserve. Efter det kör tåget norrut till Swaziland.


13 nov: Golf i Swaziland

En mycket spännandde dag i hjärtat av Swaziland med spel på antingen Nkonyeni Golf Course eller Royal Swazi.


14 nov: Golf på White River GC alt. Mbombela Golf Club.

Sista golfrundan under tågresan.

Om möjligt kan antingen spel på Leopard Creek eller Leopard Creeks unika par-3 bana med avslutande lunch i det ikoniska klubbhuset komma att erbjudas denna dag. Det går även att välja safari i Krugerparken istället för golf om man önskar.

 


15 nov: Sista dagen på tåget 

Njut av den sista dagen ombord innan tåget rullar in på Capital Park Station i Pretoria under eftermiddagen. För att slipppa hamna i tidsnöd ingår nu en natt i Pretoria.


16 nov: Hemresa

Njut på hotellet eller boka in en extra golfrunda innan transfern tar er till flygplatsen för hemresa.


17 nov: Hemma igen

Hemma igen med många fantastiska minnen i bagaget.

Clovelly Country Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden. Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5883 5534 5225
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, caddies, restaurang,
Bandesign Charles Molteno Murray (1934)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Simola Golf

Det unika läget, i bergen ovanför Knysna med en fantastisk vy över lagunen och Knysna Heads, inspirerade golflegenden Jack Nicklaus att designa en magnifik golfbana. Trots att banan ligger högt är den skyddad från vinden som så ofta plågar många kustbanor. Simola erbjuder utmanande och belönande golf till spelare på alla olika handicapnivåer.

Nu är detta inte bara en toppbana utan här finns både hotell och ett helt Estate som kombinerar hälsa och skönhetsbehandlingar med state-of-the-art motion och fitnessfaciliteter. Promenadstråk, löpning, ridning och cykelleder uppmuntrar till fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Dessutom är det endast en kvart ner till Knysna stad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6401 5943 5463 4819
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus 2005

Pezula Championship Course

Denna hisnande och prisbelönta 18-hålsbana, designad av David Dale och Ronald Fream, är en oöverträffad golfupplevelse. Med sitt läge och design är det en ultimat bana som passar alla golfare. Belägen på toppen av Knysna Heads som utgör infarten till lagunen så kan vyerna gärna inte bli annat än spektakulära och banan har fått utmärkelser att vara en av de mest natursköna golfbanor i världen. Golfbil är obligatoriskt och ingår i priset.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6355 5963 5630 5195 4592
Faciliteter Puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36
Bandesign David Dale & Ronald Fream (2001)

Humewood Golf Club

Denna bana hittar man i kuststaden Port Elizabeth. Det är en genuin ”seaside links bana” med de klassiska kännetecknen; breda böljande fairways, hårda snabba greener, tjock buskvegetation, få men djupa bunkrar och inga vattenhinder. Ett måste för alla som besöker den ”vänliga staden” Port Elizabeth. Det fina gamla vita klubbhuset i två våningar ligger centrerat på banan och man kommer tillbaka till klubbhuset efter både 9 och 18.

Sitt gärna ner i klubbhuset efter ronden och summera. Vyn över Nelson Mandela Bay från terrassen går inte av för hackor.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside Links
Banfakta Par 72,  6372 6096 5755 5350
Faciliteter Puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Colonel SV Hotchkin (1929)

Champagne Sports Resort

Denna mästerskapsbana designad av Hugh Baiocchi lämnar ingen oberörd. Omgiven av den friska rena luften från Drakensbergen är detta besök en lisa för själen. Vyerna längs med banan är enastående. 84 väl utplacerade och skulpterade bunkrar väntar på att du ska få känna på sanden hämtad från Bronkhorstspruit. Fairways är breda och kantade av en lätt ruff men riktiga snedslag kan straffa sig rejält. Oavsett hur rundan gått så väntar 19:e hålet med mat och dryck och är en plats att fortsatt njuta av utsikten över Drakensbergen på.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6694 6203 5632 4757
Faciliteter Vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Hugh Baiocchi (1997)

Durban Country Club

Durban Country Club har två banor, Durban Country Club och Durban Country Club Beachwood. Officiellt öppnade klubben 1922 då med endast Durban Country Club. 1990 tog man över det som nu är Durban Country Club Beachwood.

Huvudbanan, Durban Country Club, är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och klurig att spela med smala fairways och ondulerade greener. Den anses ganska svår men är otroligt vacker med sin växtlighet, vackra sanddyner och vyerna mot Indiska Oceanen. Ett tips är att ligga lite lågt med drivern de första hålen, som är ganska smala, så kan du kanske lura till dig en hygglig score. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte och ett besök oavsett handicap.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Durban CC, par 72/73,  6157 5910 5250
Beachwood, par 72/73,  6016 5883 5308
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign George Waterman (1922)

Royal Swazi Spa Golf Course

Det är inte varje dag man får chansen att spela golf i Swaziland! Denna praktfulla bana ligger i Ezulwini Valley och lockar spelare från hela världen. Den tilltalar spelare av alla typer och nivåer. Första nio är förhållandevis plana medan sista nio påverkas av de intilliggande bergen och är lite mer kuperade. Den utmanar med glittrande sjöar, växtklädda åsar, en del out-of-bounds och elaka bunkrar (en är så brant att man fått bygga in en trappa i bunkerväggen). Det är en mycket vacker golfupplevelse att spela här där naturen kryper nära inpå fairway med sina träd, buskar och sjöar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-, skogsbana
Banfakta Par 72,  6872 6166 5258
Faciliteter Puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, bar, omklädningsrum
Bandesign (1966)

Leopard Creek Country Club

Leopard Creek Country Club är begåvad med två mycket bra banor av väldigt olika sort. Den mest välkända är den fina mästerskapsbanan, Championship Course men man har också en grymt bra par 3 bana som är något utöver det vanliga.

Anläggningen som spänner över 360 hektar ligger längs Crocodile River och gränsar till de södra delarna av Krügerparken.

Leopard Creek Championship Course

Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta här. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta de vilda djuren som åskådare. Hål 13 anses vara signaturhålet där greenen ligger direkt vid kanten till Crocodile River  men 32 meter ovanför vattenytan. Vyerna in i Krügerparken är magiska och man glömmer inte denna plats i första taget. Banan är en utmaning med stora höjdskillnader, smart utplacerade bunkrar och oändligt många vattenhinder men låt det inte hindra dig. Att spela här är få förunnat och en verklig upplevelse.

Leopard Creek Par 3 Golf Course

Leopard Creek har även uppdaterats med vad som kan vara världens bästa Par 3-bana. Den har använts flitigt när mästerskapsbanan varit stängd på grund av renoveringar eller för att prepareras inför kommande tävlingar. Detta med strålande betyg från gästerna som tycker att de får en mycket hanterbar bana att spela i en unik miljö. Spelet avrundas med en rejäl lunch i det ikoniska klubbhuset.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Leopard Creek, Par 72,  6728 6689 6047 5027
Faciliteter vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Övrigt Strikt dresscode
Bandesign Gary Player (1996)

The Vineyard

The Vineyard, med över 200 års historia inom sina väggar, ligger i en stor park i den lummiga förorten Newlands. Nära floden Liesbeek, med bekvämt gångavstånd till köpcentrat Cavendish och bara 10 minuter från det populära Victoria & Alfred Waterfront är det en bra bas i Kapstaden. Den vackra anläggningen är Lady Anne Barnards ursprungliga hem vars sovrum designats om av de välrenommerade arkitekterna Jack Barnett och Revel Fox. Här finns allt från enkelrum till familjesviter med vyer mot både berg och gård och rummen pryds av verk från många ledande sydafrikanska konstnärer. The Vineyard har två utmärkta restauranger och erbjuder utöver det sina gäster två pooler – en utomhus, omgiven av solstolar och en uppvärmd inomhuspool, ett Fitness Center och ett internationellt spa. The Vineyard har åtagit sig att ”leva grönt” och har tagit ett miljömässigt och socialt ansvar för att säkerställa att en hållbar utveckling införlivas i hela hotellet. Hotellet är känt för sin varma och effektiva service, och är porten till alla läckerheter i större Kapstaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 10 minuter från Waterfront
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, minibar
Rumstyper 180 rum. Courtyard standard/deluxe, Mountain standard/deluxe, Suites, Lägenheter
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa, trädgård, joggingspår, parkering
Internet Gratis WiFi

Victoria & Alfred Hotel

Detta förstklassiga boende i traditionell kolonialstil ligger i hjärtat av Kapstadens populära Waterfront. Den höga standarden på service och den vänliga atmosfären har gett hotellet prestigefyllda utmärkelser som mycket få hotell i landet har fått. Hotellet består av 68 rum som ståtar med fantastisk utsikt över Taffelberget, hamnen och den pulserande Victoria & Alfred Waterfront. Rummen är stora och har en fantastisk finish. Varje rum har badkar och separat dusch, fullt utrustad privat bar och King size säng. Här bor man bara ett stenkast från några av Kapstadens hetaste butiker och hyllade restauranger.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid vattnet i Waterfront
Rum Dusch och bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe & te
Rumstyper 94 rum. Piazza, Mountain, Loft
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, spa, gym, parkering
Internet Gratis WiFi

Rovos Rail

De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att behålla atmosfären från en svunnen tid. När du stiger ombord i de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö.

Pullman Suite

Detta boende erbjuder 7 m² stora hytter med badrum. Antingen väljer man twin-beds eller dubbelsäng som under dagarna görs om till soffa. Man kan även få till en våningssäng om så önskas.

De Luxe Suite

Med sina 11 m² känns De Luxe klart rymligare än Pullman Suites. De har en egen loungearea och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

Royal Suite

Royal Suites upptar en halv vagn och är rymliga och eleganta. Med 16 m² har de en egen loungearea och badrum med badkar och dusch.

 

Fakta

Kupéerna Samtliga kupéer har luftkonditionering, värdeskåp, fri minibar och badrum med dusch & hårtork m.m. Telefonsystem för att kontakta personal ombord. TV saknas dock helt avsiktligt…
Faciliteter Restaurangvagn (helpension inklusive dryck). Loungevagn och en öppen utsiktsvagn längst bak i tågsetet. Det finns böcker, tidningar, brädspel och kortlekar att låna ombord. En liten souvenirbutik som säljer bland annat vykort och frimärken.
Diverse Ombord på Rovos är det svårt att göra av med pengar men kreditkort fungerar bra på golfklubbarna. Annars gäller Sydafrikanska Rand. Adapter behövs och finns att låna. Tvättmöjligheter finns om något oförutsett inträffar. Användandet av teknisk utrustning som mobiler och datorer hänvisas till kupén för att inte störa.
Internet För maximal avkoppling finns inget internet ombord.

Mont d'Or Bohemian House

Nära både Waterkloof Park och Pretoria Country Club ligger detta lilla charmiga hotell som erbjuder 10 bekväma rum och en fantastisk service. Alla rum är rymliga och har en-suite bathroom, fräscha vita linnen och en karaff med Old Cape Port som väntar på dig vid ankomst. Ja, Mont d’Or Bohemian House är en upplevelse i sig och här får du den perfekta uppladdningen inför resan med Rovos.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Nära Waterkloof Park i södra Pretoria
Rum Dusch/bad, AC, strykjärn, hårtork, TV, telefon, värdeskåp, minibar, kaffe & te
Rumstyper 10 Luxury Garden room
Faciliteter Restaurang, bar, pool
Internet Gratis WiFi

Bra att veta

Allergier & specialkost

Meddela oss om ni har några matallergier eller behöver specialkost (laktos, gluten, vegan, vegetarian, osv.) så att vi har möjlighet att meddela flygbolag, hotell, leverantörer samt restauranger där aktiviteter och måltider är inkluderade.

 

Dricks

I Sydafrika råder en utbredd drickskultur och anses som givet om man är nöjd med servicen eller accepterar hjälp med allt från att bära väskor till att få sina golfskor putsade. Det gäller även för guider och chaufförer som oftast anstränger sig extra för att göra sig förtjänta av några extra slantar som i slutänden betyder en hel del för dem.

När det gäller vistelsen på Rovos så ger man en kollektiv dricks genom att lägga pengar i ett kuvert (finns i kupén) som man sedan ger till train managern ombord vid avslutad resa eller sista dagen. Vi får ofta frågan om hur mycket som anses vara lämpligt att ge i dricks. Detta är förstås svårt att ge ett konkret svar på men när det gäller resan med Rovos och den servicenivå som de bjuder på så är en fingervisning ca R200/person/dag. Dricksen betalas alltid i kontanter och i lokal valuta (ZAR).

 

Elektricitet

Sydafrika har ett eluttag med tre runda stift (220/230 V 50 Hz). En sådan går att köpa på plats, den kostar allt från R20 – 80, men kan även köpas på diverse elkedjor i Sverige för ca 100-150 SEK.

 

Formulär (Reservation forms):

Både vår agent i Sydafrika och våra vänner på Rovos Rail använder sig av ”Reservation forms” som de vill att ni som resenärer fyller i. Dels är det för att man som företag i turistnäringen ska kunna påvisa att det är internationella gäster man tagit hand om men också för att på allra bästa sätt möta kundens förväntningar. Dessa bifogar vi när vi skickar ut bekräftelsen på resan.
EMT res form (för vistelsen innan Rovos)
Rovos Reservation form
Rovos Golf form

 

Färdledare

På er s.k. pre-tour (vistelsen innan Rovos) så är det som bekant ingen dedikerad färdledare med, men ni blir däremot mötta av vår lokala agent/chaufför som tar er till ert boende och såsmåningom även till tåget. Den mesta tiden av resan spenderas ombord på Rovos Rail där ni servas av deras personal och även deras dedikerade golfvärd.

 

Golfbagar på tåget

Under resan ombord på Rovos är det viktigt att notera att golfbagen inte kommer att transporteras ombord på tåget. Anledningen är, förutom av utrymmesskäl, att de ska vara riggat och klart när ni kommer ut till golfbanorna. Det är därför viktigt att ni har ert namn väl utmärkt på både golfbagen och på ert resefodral som bagen ligger i under resan. Det är förstås viktigt att ni inte packar ner något som ni behöver ombord på tåget.

 

Klädsel

I Sydafrika råder generellt en avslappnad klädkod. För klädsel ombord på Rovos Rail så är det främst middagarna som har en formell klädkod för att bevara en lite elegantare känsla. För män är Jack & Tie (kavaj, skjorta och slips) ett ”minimikrav”. Detta kan likaväl vara Chinos med Blazer och skjorta med slips under samt passande skor. Förslag för damer översätter det vi till klänning, kjol/byxa med passande blus/topp eller liknande.

När det gäller golfen så är det klassisk klädkod som gäller, dvs. piké med krage och shorts avsedda för golf, alternativt kjol för kvinnor. Något som kan upplevas annorlunda är att man på vissa banor förväntar sig att herrar som bär shorts har vita strumpor som täcker fotknölarna. Rekommendationen är att herrarna har det på samtliga banor under resan för att slippa överraskningar.

 

Säkerhet

Tyvärr överskuggar en del prat om brottslighet i Sydafrika landets verkliga skönhet. Det är dock ingen rök utan eld, men viktigt att påpeka att man som resenär oftast rör sig i andra områden än var den verkliga brottsligheten finns. Med ganska enkla medel som sunt förnuft kan ni undvika denna risk. Ska man åka taxi så beställer man det i reception på hotellet eller i restaurangen man besöker. I övrigt bör man ta samma försiktighet här som på andra resmål i världen och lämna pengar och värdesaker i hotellets safety box osv.

 

Vaccinationer

Vi tar alltid för vana att hänvisa till er lokala vaccinationsklinik som är experter inom området. Vi bifogar en karta som visar vart ni kommer att resa. Området kring Krugerparken klassas till viss del som Malariaområde. Ett bra tips kan vara att ta med sig myggstift/spray. Detta finns som regel även att få ombord på Rovos.

 

Valuta

Valutan i Sydafrika är Sydafrikanska Rand (ZAR). Vi råder er att växla innan avresa och då även i mindre valörer som även kan användas för dricks. På hotell, golfbanor och de allra flesta affärer kan man betala med betal/kreditkort.

 

Visum/Pass:

För Sydafrika behövs inget annat än den info som ni får och ska fylla i ombord på flyget. För inträde i Swaziland hjälper Rovos till med detta. Passet skall vara giltigt i 6 månader efter hemkomstdatum och skall även ha två intilliggande lediga sidor. Notera att särskilda bestämmelser gäller för resa med barn under 18 år. Mer information kan man få på http://www.dirco.gov.za/sweden/

 

Mer info från Rovos:

Rovos African Golf Collage Info

Avsnitt 26

– Golf i Sydafrika, Rovos Rail

Golfresepodden åker tåg genom Sydafrika. Avsnittet handlar om Rovos Rail “The most luxurious train experience in the world”. Det blir inte mindre än fem golfbanebesök och förutom Sydafrika så besöker vi även Swaziland. Det blir en hel del golf men också om safari, engelska jordgubbsodlare, historiska slagfält, giraffer på fairway och egenkomponerade omeletter. Ni får också veta vad bobotie och biltong är för något och lite om det inhemska vinet pinotage.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället