Rovos Rail African Golf Collage

Rovos Rail

African Golf Collage

The most luxurious train in the world! Det är ett statement som heter duga, men vem kan säga emot? De gamla tågen är återskapade i elegant 1930-talsmiljö och omtalas som en av de mest fantastiska resor man överhuvudtaget kan göra. Nu har vi glädjen att erbjuda några få platser på deras unika resa African Golf Collage. En resa som startar i Kapstaden och slingrar sig hela vägen upp till Pretoria. Dagarna fylls av golf, god mat & dryck och oförglömliga upplevelser.

Under resan med Rovos ingår en mycket lyxig och komplett helpension. Varje morgon bjuds en frukost som får det att vattnas i munnen; kallskuret kött, croissanter, bakelser, färsk frukt, yoghurt, juice, bröd, ett otal sorters ostar och så vidare och så vidare. Till lunch och middag serveras givetvis en förrätt innan man väljer huvudrätt bland fisk, kött eller vegetariskt innan den förföriska desserten anländer. Till detta väljer du självklart bland ett stort utbud av Sydafrikanska många fina viner. Vissa golfdagar äter man lunchen på golfklubben som även den ingår.

Ett lysande förslag är att under färd slå sig ner i vagnen längst bak som är helt öppen! Den varma vinden fläktar skönt i ansiktet när man smakar av “dagens bubbel” och låter sig hänföras av utsikterna som avlöser varandra.

 

Fakta

Datum 2022 3 nov
Avreseorter ARN, CPH, GOT, OSL
Tågets rutt Kapstaden till Pretoria
Reslängd 15 nätter

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 84.998:-

Flyg Skandinavien-Kapstaden
Flyg Johannesburg-Skandinavien
Flygskatter
Mat på flygresan
Meet & Greet vid ankomst Sydafrika
All transfer enligt program
3 nätter i Kapstaden
10 nätter ombord på Rovos Rail
Frukostpension
Helpension inklusive drycker på Rovos Rail
18-hålsgreenfee på Clovelly Country Club
18-hålsgreenfee på Fancourt Montague Course
18-hålsgreenfee på Oubaai GC
18-hålsgreenfee på Humewood GC
18-hålsgreenfee på Champagne Sports Resort
18-hålsgreenfee på Durban Country Club
18-hålsgreenfee på Nkonyeni GC i Swaziland
18-hålsgreenfee på Leopard's Creek GC
Safari i Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve
Utflykt Godahoppsudden

Begränsat antal platser!
Offert på förfrågan.

Möjliga tillägg/val
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: pris på förfrågan
1 natt i Pretoria efter Rovos Rail: pris beroende på hotell
1 golf i Pretoria: pris beroende på bana
All golf medan ni är ombord på Rovos Rail går att byta mot alternativa non-golfing-aktiviteter.

Avbokningsregler
Avbokning 90-61 dagar före avresa: 25% av resans pris
Avbokning 60-41 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 40 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

29.2℃

Program

3 nov: Avresa

Avresa från Skandinavien till Kapstaden.


4 nov: Ankomst

Ni blir varmt välkomnade av vår lokala guide och transporterade till ert hotell.

  • 3 nätter på The Vineyard Hotel med frukost

5 nov: Kapstaden

En skön dag att njuta av Kapstaden ”The mother city”. Alternativen är många – det finns möjligheter att ta sig upp på det magnifika Taffelberget eller kan en guidad tur till Robben Island locka? Eller kanske vill du lägga dagen på en härlig tur till Godahoppsudden?


6 nov: Golf i Kapområdet

Golf på någon av banorna i Kapområdet (Clovelly Country Club eller liknande).


7 nov: Rovos Rail avgår

Utcheckning och transfer till Cape Town Station där ni blir varmt mottagna i Rovos lounge. Tåget avgår under förmiddagen och åker genom Tulbagh Valley och genom Matroosberg Mountains.

  • 10 nätter i vald kupé på Rovos Rail med helpension inklusive dryck

8 nov: Golf på Fancourt

Denna morgon är stoppet självaste himmelriket för golfare – Fancourt. Det blir en tidig runda innan tåget fortsätter mot Port Elizabeth genom de väldiga Outeniqua Mountains.


9 nov: Golf på Oubaai GC

Dags för golf. Dagen bjuder på Ernie Els skapelse Oubaai Golf Course där det blir lunch efter rundan. Middagen avnjuts ombord på tåget som rullar österut.


10 nov: Golf på Humewood GC

Golf även denna dag. Nu är det gamla klassiska Humewood som står på tur. Här blir det en härlig lunch efter golfrundan.


11 nov: En dag på tåget

En dag att njuta ombord på tåget som kör längs gränsen till Lesotho på vägen till Ladysmith. Varför inte ta plats i den öppna delen av barvagnen och riktigt njuta av landskapet!


12 nov: Golf på Champagne Sports Resort

Denna morgon blir det golf på Champagne Sports Resort som ligger vid foten av Drakensbergen. Efter golfen går transfern till Estcourt där man kliver på tåget igen.


13 nov: Golf i Durban

Vid det här laget har tåget tagit sig till Durban och då ska det naturligtvis spelas golf, antingen på Durban Country Club, Durban Beachwood eller Zimbali GC.


14 nov: Safari

Morgonen bjuder på safari i Hluhluwe Game Reserve. Efter det kör tåget norrut till Swaziland.


15 nov: Golf på Nkonyeni

En mycket spännandde dag i hjärtat av Swaziland med spel på Nkonyeni Golf Course.


16 nov: Golf på Leopard Creek

Sista golfrundan under tågresan är världsberömda Leopard Creek Championship Course. Den har renoverats under halva 2018 så vi möts av en bana i absolut toppklass. Det är inte helt ovanligt med påhälsninga av vilda djur på banan. Kanske får ni en och annan giraff som åskådare!

Om Leopard Creek inte är tillgänglig spelas istället White River Golf Course eller Leopard Creeks fina par-3 bana med avslutande lunch i det ikoniska klubbhuset. Det går även att välja safari i Krugerparken istället om man önskar.


17 nov: Sista dagen på tåget och hemresa

Njut av den sista dagen ombord innan tåget rullar in på Capital Park Station i Pretoria under eftermiddagen. Här väntar en transfer som tar er till flygplatsen.

Beroende på aktuella flygtider kan ni behöva lägga till en natt i Pretoria innan hemresa och då kanske ni också hinner med en extra golfrunda. Det finns flera riktigt bra banor att välja på i området.


18 nov: Hemma igen

Hemma igen med många fantastiska minnen i bagaget.

Clovelly Country Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden. Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5883 5534 5225
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, caddies, restaurang,
Bandesign Charles Molteno Murray (1934)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Oubaai Golf Course

Du kan knappast önska en mer dramatisk plats för att skapa en golfbana på än den Ernie Els fick sätta tänderna i när han skapade sin första bana i hemlandet. Det stod klart redan från början att denna golfbana skulle utformas för att maximera effekten av dess naturliga, robusta och vackra omgivningar. Havet är närvarande och allt inramas av de magnifika Outeniquabergen som svävar i fjärran. På anläggningen finns även Oubaai Resort. Ett välkomnande och stilfullt hotell som är ett perfekt stopp för den som reser och spelar golf längs Garden Route.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6516 6066 5165 4783
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Ernie Els

Humewood Golf Club

Denna bana hittar man i kuststaden Port Elizabeth. Det är en genuin “seaside links bana” med de klassiska kännetecknen; breda böljande fairways, hårda snabba greener, tjock buskvegetation, få men djupa bunkrar och inga vattenhinder. Ett måste för alla som besöker den “vänliga staden” Port Elizabeth. Det fina gamla vita klubbhuset i två våningar ligger centrerat på banan och man kommer tillbaka till klubbhuset efter både 9 och 18.

Sitt gärna ner i klubbhuset efter ronden och summera. Vyn över Nelson Mandela Bay från terrassen går inte av för hackor.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside Links
Banfakta Par 72,  6372 6096 5755 5350
Faciliteter Puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Colonel SV Hotchkin (1929)

Champagne Sports Resort

Denna mästerskapsbana designad av Hugh Baiocchi lämnar ingen oberörd. Omgiven av den friska rena luften från Drakensbergen är detta besök en lisa för själen. Vyerna längs med banan är enastående. 84 väl utplacerade och skulpterade bunkrar väntar på att du ska få känna på sanden hämtad från Bronkhorstspruit. Fairways är breda och kantade av en lätt ruff men riktiga snedslag kan straffa sig rejält. Oavsett hur rundan gått så väntar 19:e hålet med mat och dryck och är en plats att fortsatt njuta av utsikten över Drakensbergen på.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6694 6203 5632 4757
Faciliteter Vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Hugh Baiocchi (1997)

Durban Country Club

Durban Country Club har två banor, Durban Country Club och Durban Country Club Beachwood. Officiellt öppnade klubben 1922 då med endast Durban Country Club. 1990 tog man över det som nu är Durban Country Club Beachwood.

Huvudbanan, Durban Country Club, är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och klurig att spela med smala fairways och ondulerade greener. Den anses ganska svår men är otroligt vacker med sin växtlighet, vackra sanddyner och vyerna mot Indiska Oceanen. Ett tips är att ligga lite lågt med drivern de första hålen, som är ganska smala, så kan du kanske lura till dig en hygglig score. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte och ett besök oavsett handicap.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Durban CC, par 72/73,  6157 5910 5250
Beachwood, par 72/73,  6016 5883 5308
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign George Waterman (1922)

Leopard Creek Country Club

Leopard Creek Country Club är begåvad med två mycket bra banor av väldigt olika sort. Den mest välkända är den fina mästerskapsbanan, Championship Course men man har också en grymt bra par 3 bana som är något utöver det vanliga.

Anläggningen som spänner över 360 hektar ligger längs Crocodile River och gränsar till de södra delarna av Krügerparken.

Leopard Creek Championship Course

Denna åtråvärda bana är högst rankad i landet och normalt sett mycket svår att få tillgång till då det bara är medlemmar och få utvalda gäster som får chansen att njuta här. Förutom enastående layout mellan Crocodile River och Kruger National Park har man ofta de vilda djuren som åskådare. Hål 13 anses vara signaturhålet där greenen ligger direkt vid kanten till Crocodile River  men 32 meter ovanför vattenytan. Vyerna in i Krügerparken är magiska och man glömmer inte denna plats i första taget. Banan är en utmaning med stora höjdskillnader, smart utplacerade bunkrar och oändligt många vattenhinder men låt det inte hindra dig. Att spela här är få förunnat och en verklig upplevelse.

Leopard Creek Par 3 Golf Course

Leopard Creek har även uppdaterats med vad som kan vara världens bästa Par 3-bana. Den har använts flitigt när mästerskapsbanan varit stängd på grund av renoveringar eller för att prepareras inför kommande tävlingar. Detta med strålande betyg från gästerna som tycker att de får en mycket hanterbar bana att spela i en unik miljö. Spelet avrundas med en rejäl lunch i det ikoniska klubbhuset.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Leopard Creek, Par 72,  6728 6689 6047 5027
Faciliteter vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Övrigt Strikt dresscode
Bandesign Gary Player (1996)

The Vineyard

The Vineyard, med över 200 års historia inom sina väggar, ligger i en stor park i den lummiga förorten Newlands. Nära floden Liesbeek, med bekvämt gångavstånd till köpcentrat Cavendish och bara 10 minuter från det populära Victoria & Alfred Waterfront är det en bra bas i Kapstaden. Den vackra anläggningen är Lady Anne Barnards ursprungliga hem vars sovrum designats om av de välrenommerade arkitekterna Jack Barnett och Revel Fox. Här finns allt från enkelrum till familjesviter med vyer mot både berg och gård och rummen pryds av verk från många ledande sydafrikanska konstnärer. The Vineyard har två utmärkta restauranger och erbjuder utöver det sina gäster två pooler – en utomhus, omgiven av solstolar och en uppvärmd inomhuspool, ett Fitness Center och ett internationellt spa. The Vineyard har åtagit sig att “leva grönt” och har tagit ett miljömässigt och socialt ansvar för att säkerställa att en hållbar utveckling införlivas i hela hotellet. Hotellet är känt för sin varma och effektiva service, och är porten till alla läckerheter i större Kapstaden.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge 10 minuter från Waterfront
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kaffe/te, minibar
Rumstyper 180 rum. Courtyard standard/deluxe, Mountain standard/deluxe, Suites, Lägenheter
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa, trädgård, joggingspår, parkering
Internet Gratis WiFi

Rovos Rail

De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att behålla atmosfären från en svunnen tid. När du stiger ombord i de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö.

Pullman Suite

Detta boende erbjuder 7 m² stora hytter med badrum. Antingen väljer man twin-beds eller dubbelsäng som under dagarna görs om till soffa. Man kan även få till en våningssäng om så önskas.

De Luxe Suite

Med sina 11 m² känns De Luxe klart rymligare än Pullman Suites. De har en egen loungearea och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

Royal Suite

Royal Suites upptar en halv vagn och är rymliga och eleganta. Med 16 m² har de en egen loungearea och badrum med badkar och dusch.

 

Fakta

Kupéerna Samtliga kupéer har luftkonditionering, värdeskåp, fri minibar och badrum med dusch & hårtork m.m. Telefonsystem för att kontakta personal ombord. TV saknas dock helt avsiktligt…
Faciliteter Restaurangvagn (helpension inklusive dryck). Loungevagn och en öppen utsiktsvagn längst bak i tågsetet. Det finns böcker, tidningar, brädspel och kortlekar att låna ombord. En liten souvenirbutik som säljer bland annat vykort och frimärken.
Diverse Ombord på Rovos är det svårt att göra av med pengar men kreditkort fungerar bra på golfklubbarna. Annars gäller Sydafrikanska Rand. Adapter behövs och finns att låna. Tvättmöjligheter finns om något oförutsett inträffar. Användandet av teknisk utrustning som mobiler och datorer hänvisas till kupén för att inte störa.
Internet För maximal avkoppling finns inget internet ombord.

Avsnitt 26

– Golf i Sydafrika, Rovos Rail

Golfresepodden åker tåg genom Sydafrika. Avsnittet handlar om Rovos Rail “The most luxurious train experience in the world”. Det blir inte mindre än fem golfbanebesök och förutom Sydafrika så besöker vi även Swaziland. Det blir en hel del golf men också om safari, engelska jordgubbsodlare, historiska slagfält, giraffer på fairway och egenkomponerade omeletter. Ni får också veta vad bobotie och biltong är för något och lite om det inhemska vinet pinotage.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället