Il Picciolo Etna Golf Resort

Il Picciolo Etna Golf Resort

Det finns många anledningar att åka till Sicilien, golf är en, men det finns också mycket vackert att se. Il Picciolo, som också har en egen golfbana, ligger perfekt placerat inte långt från vulkanen Etna som alltid är vacker att vila ögonen på.

Strax norr om den mysiga genuina italienska staden Catania ligger den lilla golfresorten Il Picciolo vackert vid foten av vulkanen Etna. Omgivningarna är lummiga och färgen grönt dominerar i allsköns nyanser från mörkt gröna tallar till skirt ljusgröna vinrankor. Här kan man släppa vardagens stress och bara koppla av då stadens brus är långt borta.

Vart man än vänder sig ser man Etna som majestätiskt sträcker sig upp mot skyn. Det är en högst aktiv vulkan som har årliga utbrott men dock av ganska mild karaktär.

Det finns flera mindre städer i omgivningarna och det är att rekommendera att ha hyrbil och ge sig ut på upptäcktsfärd åt alla håll. Taormina är ett måste liksom fina Catania.

Fakta

Avstånd flygplats Catania ca 70 km
Närmsta stad Taormina ca 35 km

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 12.995:-

Flyg till Catania t/r
Golfbag ombord på flyget
7 nätter, del i dubbelrum Classic
Halvpension (frukost & middagar exkl. dryck)
1 timmes inträde till spa dagligen
5x 18 håls greenfee på Il Picciolo
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Il Picciolo baserat på ett uppskattat flygpris.
Hyrbil eller transfer tillkommer beroende på vad ni önskar.
För mer exakt prisoffert på ovan paket klicka på förfråganknappen så återkommer vi. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

-1.4℃

Il Picciolo Golf

Banan ligger högt över havet och här har du tid att verkligen njuta av din rond. Detta är den första golbanan som byggdes på Sicilien. Med vulkanen Etna som fond spelar du i en gamal vingård där fairway slingrar sig fram mellan flera hundra år gamla stenmurar, terrasser, vinrankor och stelnade lavaströmmar. Banan är kuperad, omväxlande och med karaktäristiskt stora och roliga greenområden i en lummig miljö. Smakfullt är en bra beskrivning, i varje fall om man är vinprovare. Europatouren för damer har gästspelat två gånger, vilket vi tycker är ett gott betyg åt banan. Vulkanen Etna dominerar förstås, och den ser du från praktiskt taget samtliga hål på banan. Periodvis är vulkanens krater och höga sluttningar vackert snötäckta.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6048 5601 5452 4910
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Luigi Rota Caremoli (1989)

I Monasteri Golf Club

Naturen där denna bana ligger är väldigt typisk för Sicilien med sina många fruktträd och stenmurar. Banan är till 100% anpassad efter naturen och känns helt naturlig där den ligger i det vackra landskapet bland apelsin- och citronodlingar. Att spela här är att uppleva Sicilien på riktigt. Banan är rolig och tekniskt utmanande men med 5 tees att välja på kan man anpassa svårighetsgraden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6503 6117 5710 5411 5015 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, pool, bastu, restaurang, omklädningsrum
Bandesign David Mezzacane (2012)

Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa

Anläggningen ligger i direkt anslutning till det charmiga klubbhuset som också är en forresteria med ett fåtal rum. Hotellet är modernt, i italiensk design av bästa kvalitet och som golfhotell är det i det närmaste perfekt. Inte för stort eller för litet, inte för lyxigt eller för enkelt. 4-stjärnig standard och 98 rum, med ett bra spa och både inomhus- och utomhuspool, ni kommer garanterat att trivas. Frukost och middag serveras på hotells restaurang “La Ghiandaia” och lunchen äter ni lämpligast på golfklubben. Il Picciolo känns väldigt familjärt och miljön inbjuder till avkoppling och gemytliga luncher på klubbhusterrassen med majestätiska Etna långt bort ihorisonten.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mellan Catania och Taormina, vid foten av Etna
Rum 98 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Classic 25 m², delad terrass
Superior 37 m², sängloft, sällskapsyta, ingen balkong
Deluxe 30 m², delad terrass, dubbel- eller twin beds
Suites 50 m², vardagsrum, privat terrass
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, spa
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället