Il Picciolo Etna Golf Resort

Medelhavets största ö bjuder på pittoreska byar, Etna, väldoftande ostar, smakrikt vin, knotiga olivträd och det fantastiska sicilianska köket.

Strax norr om Catania ligger den lilla golfresorten Il Picciolo vackert vid foten av vulkanen Etna. Omgivningarna är lummiga och färgen grönt dominerar i allsköns nyanser från mörkt gröna tallar till skirt ljusgröna vinrankor. Här kan man släppa vardagens stress och bara koppla av då stadens brus är långt borta.

Det går direktflyg till Catania från både Stockholm och Köpenhamn så passa på att njuta av östra Sicilien.

 

 

 

Fakta

Avstånd flygplats Catania ca 70 km
Närmsta stad Taormina ca 35 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 14.995:-

Flygplatstransfers Catania Airport t/r
7 nätter, del i dubbelrum Classic
Halvpension (frukost & middagar exkl. dryck)
1 timmes inträde till Spa-avdelningen per dag
5x 18-hålsgreenfee på Il Picciolo Golf Club
Förbokade starttider
Boka

Direktflygen till Catania bokas på förfrågan och nettokostnaden läggs till på de publicerade veckopaketen.

Väder just nu

15.5℃

Il Picciolo Golf

Banan ligger högt över havet och här har du tid att verkligen njuta av din rond. Detta är den första golfbanan som byggdes på Sicilien. Med vulkanen Etna som fond spelar du i en gamal vingård där fairway slingrar sig fram mellan flera hundra år gamla stenmurar, terrasser, vinrankor och stelnade lavaströmmar. Banan är kuperad, omväxlande och med karaktäristiskt stora och roliga greenområden i en lummig miljö. Smakfullt är en bra beskrivning, i varje fall om man är vinprovare. Europatouren för damer har gästspelat två gånger, vilket vi tycker är ett gott betyg åt banan. Vulkanen Etna dominerar förstås, och den ser du från praktiskt taget samtliga hål på banan. Periodvis är vulkanens krater och höga sluttningar vackert snötäckta.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6048 5601 5452 4910
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Luigi Rota Caremoli (1989)

Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa

Anläggningen ligger i direkt anslutning till det charmiga klubbhuset som också är en forresteria med ett fåtal rum. Hotellet är modernt, i italiensk design av bästa kvalitet och som golfhotell är det i det närmaste perfekt. Inte för stort eller för litet, inte för lyxigt eller för enkelt. 4-stjärnig standard och 98 rum, med ett bra spa och både inomhus- och utomhuspool, ni kommer garanterat att trivas. Frukost och middag serveras på hotells restaurang ”La Ghiandaia” och lunchen äter ni lämpligast på golfklubben. Il Picciolo känns väldigt familjärt och miljön inbjuder till avkoppling och gemytliga luncher på klubbhusterrassen med majestätiska Etna långt bort i horisonten.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mellan Catania och Taormina, vid foten av Etna
Rum 98 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Classic 25 m², delad terrass
Superior 37 m², sängloft, sällskapsyta, ingen balkong
Deluxe 30 m², delad terrass, dubbel- eller twin beds
Suites 50 m², vardagsrum, privat terrass
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, spa
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället