Monte Rei Golf & Country Club

Monte Rei Golf & Country Club

Välkommen till en av de mest exklusiva golfresorterna av sitt slag. Det här är ett ställe som gjort för finsmakaren att njuta i fulla drag.

Monte Rei ligger i östra Algarve med vidsträckta vyer över bergen Serra do Caldeirão i norr och Atlanten i söder. Dessutom begåvad med en Jack Nicklaus Signature Course som rankas nummer 1 i Portugal! Redan när man kör in genom grindarna märker man att hela anläggningen andas kvalité av högsta klass. Servicen från de anställda är mycket vänlig och effektiv. Inget har lämnats åt slumpen och det enda man kan göra är att njuta av att bli extremt bortskämd den tid man är här.

Vill man uppleva den riktigt mysiga portugisiska charmen skall man ta sig till den närliggande staden Tavira bara en kvart från Monte Rei. Genom den gamla staden rinner flera floder och här finns hela 37 kyrkor och stadsruiner bevarade. Ett annat mycket mysigt alternativ är den lilla ”kustbyn” Cabanas som ligger skyddat i en lagun. Här finns en trevlig strandpromenad kantad av restauranger och små affärer och man kan ta en båt ut ur lagunen till stränderna vid havet. Varför inte prova haj med potatismos på restaurang Sabores Da Ria?

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 55 km
Nära stad Tavira ca 15 km
Andra banor Quinta do Vale ca 15km
Golfbil Ingår på Monte Rei GC

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Faro t/r
Golfbag ombord på flyget
Meet & Greet på flygplatsen
Del i hyrbil under vistelsen
7 nätter, del i dubbelrum, One bedroom Villa
Frukostpension
3x 18-hålsgreenfee på Monte Rei GC
2x 18-hålsgreenfee på Quinta do Vale GC
Obligatorisk golfbil ingår på Monterei
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Monte Rei under perioden vi har förbokade veckoflyg. Priserna är baserade på två personer som nyttjar ett sovrum i en villa. Notera att priserna per person reduceras markant när man är 4 eller 6 personer i dessa stora villor med 3 sovrum. För önskemål om kortare vistelse eller andra justeringar, vänligen klicka på FÖRFRÅGAN.

Väder just nu

22.8℃

Monte Rei Golf Club

Monte Rei North är den första av två planerade Jack Nicklaus signaturbanor och den öppnades för spel 2007. Banan är par 72 och mäter 6567 meter från kulorna allra längst bak, men har tack och lov flera tees. Det är en unik och inbjudande layout där vatten kommer i spel på elva av de arton hålen och bunkersanden är bländande vit.

Här är det lite längre än vanligt mellan starttiderna, hela 12 minuter, och du kan i lugn och ro njuta av runda och känslan av att vara ensam på banan. Det ingår golfbil i priset, obligatoriskt, och denna är såklart utrustad med GPS. Innan du går ut bjuds det också på rangebollar för den som vill värma upp inför rundan. Servicen är total och inget lämnas åt slumpen, det finns någon som hjälper dig rätt hela tiden och håller koll på när det är dags att ge sig iväg till första tee. Efter avslutad rond kommer någon och möter upp vid green och guidar dig tillbaka till klubbhuset där de tar hand om dina klubbor som du sedan får tillbaka skinande rena. Antalet starttider på banan är begränsat endast för att de ska kunna upprätthålla denna magnifika servicenivå. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av att bli så otroligt bortskämd!

Banan har en trevlig serie av åtta par-4, fem par-3 och fem par -5 och efter den allra första rundan skriker hela kroppen – jag vill spela igen! Denna bana är ett absolut måste om du besöker östra Algarvekusten.

Klubbhuset går i stilen tjusig spansk hacienda och här ligger både reception, shop, omklädningsrum och förstås golfrestaurangen med en inbjudande uteservering där man direkt fastnar med blicken över de avslutande hålen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6567 6030 5713 4845
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 32.
Bandesign Jack Nicklaus (2007)

Quinta do Vale

Njut av den vackra östra delen av Algarve och en klassisk Seve Ballesteros design med 6 hål vardera av par 3, par 4 och par 5.

En snygg mästerskapsbana vackert integrerad i landskapet med vackra vyer över Guadiana River. Det är en bana skapad för att tillfredsställa alla handicap, Seves kreativitet speglas över hela banan. Här finns flertalet doglegs, breda fina fairways och strategiskt utplacerade hinder längs vägen. Från klubbhusets fina terrass har man bra sikt över 18:e hålet och kan njuta av alla tjusiga inspel medans mat och dryck slinker ner.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6511 6206 5756 5368 4801
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chipping, buggies/vagnar, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Seve Ballesteros

Monte Rei Golf & Country Club

På Monte Rei Golf & Country Club bor man i tjusiga sammankopplade villor. De flesta ligger i vad som kallas O Miradouro Village några minuter från klubbhuset (gratis transfer inom resorten erbjuds, men det går utmärkt att promentera).

Villorna ligger bara några steg från Veranda som är den sociala samlingspunkten med restaurang och bar. Här finns även tennisbanor, pool, solstolar, fullt utrustat gym, bastu och ångbastu. Här bor man inte i några enkla hotellrum utan i kompletta boningar med all den komfort man skulle önska sig i ett privat hem. Insidan är inspirerad av traditionell portugisisk arkitektur med elegant inredning, fullt utrustade kök och rymliga terrasser med möbler. Alla sovrum har ett privat tillhörande badrum, eget värdeskåp och TV. Det är mycket gott om förvaring och köken är rejält tilltagna med alla faciliteter man kan önska sig. Är man ett sammansvetsat gäng som vill umgås mycket är därför Monte Rei perfekt för trevliga kvällar i sin egen villa. Alla villor har minst tre sovrum men det går utmärkt att bo bara två personer i en egen villa. De sovrum som inte används stängs helt enkelt av och ni kan njuta av resten av huset på egen hand. Det finns en lyxigare variant av fristående villor med egen trädgård och pool, dessa måste man dock boka hela villan med alla sovrum.

Trots att det bara är kvart ner till havet och den gamla fina staden Tavira känns det som man är på en helt avskild plats långt från civilisationen där det råder fullkomlig lugn och ro.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge En kvart från havet och den lilla staden Tavira.
Villas Alla sovrum har tillhörande badrum, värdeskåp och TV. Gemensamt vardagsrum, fullt utrustat kök, möblerad terrass.
Boendetyper Villor med 1-4 sovrum, privat pool i de större villorna
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, bastu

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället