La Quinta Golf Resort

La Quinta Golf Resort

Westin La Quinta på Costa del Sol ligger i ”Valley of Golf” som ligger i själva hjärtat av solkusten. Här ligger de äldsta och kändaste av kustens banor tätt och hela området andas golf. Denna fantastiska resort har allt och med 3 fina niohålsslingor bara ett par ”drivar” från städerna Puerto Banus och Marbella kan man nästan inte ha det bättre.

Om man vill uppleva själva essensen av golf på Costa del Sol är Westin La Quinta det uppenbara valet. Här i den exklusiva golfdalen ”Valley of Golf” ligger flera av kustens mest eftertraktade banor som Aloha, Las Brisas och Los Naranjos. Vår anläggning Westin La Quinta är en av områdets allra bästa och bjuder på 27 hål av förstklassig golf och ett femstjärnigt hotell i direkt anslutning. Utmed kusten nedanför golfdalen ligger mysiga Marbella med sin restaurangtäta strandpromenad och det charmiga apelsintorget i centrum av gamla stan. Här ligger också den exklusiva marinan Puerto Banus där lyxiga yachter trängs med dyra sportbilar och jetsetkrogar. Uppe i bergen ligger bergsbyarna med sina vitkalkade hus hängandes längs med bergssidorna. Costa del Golf är golfsemester när den är som bäst och La Quinta är hjärtat av Costa del Golf.

Fakta

Avstånd flygplats Malaga 65 km
Närmsta stad Puerto Banus 6 km, Marbella 13 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 20.995:-

Flyg till Malaga t/r
Transport av golfbag
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Classic Room
Frukostpension
5x 18-hålsgreenfee på La Quinta Golf
Förbokade starttider
Boka

Ovan presenteras veckopaket baserat på våra förbokade flyg. Önskar du resa under andra perioder, kortare, längre eller justera i innehållet ska ni inte tveka att höra av er till oss på Out Of Bounds. Se även fliken weekend!

Möjliga tillägg/val
Enkelrum, Classic Panoramic View, Deluxe, Deluxe Panoramic View, Non Golfer
Priser på tillvalen framgår under bokningsförfarandet.

Väder just nu

27.2℃

La Quinta Golf & Country Club

La Quinta Golf & Country Club är en av de mest välbesökta resorterna på Costa del Sol. Den ligger på vägen till Ronda, väldigt nära Malaga. Banan är designad av två spanska golfproffs Antonio Garrido and Manuel Piñero.

Anläggningen består av 3 stycken 9-hålsslingor som kombineras på olika sätt utifrån spelarnas behov. Det är natursköna behagliga och roliga banor som passar golfare på alla nivåer. Vissa svårigheter finns dock i de böljande fairwaysen och de djupa bunkrarna. Manuel Pinero har designat tre niohålsslingor som skiljer sig något i karaktär och därför ger golfarna en varierande upplevelse för varje runda. San Pedro är den öppnaste av slingorna och ger utrymme för det långa spelet. Ronda är den mest tekniska av slingorna och ställer stora krav på precisionen. Den tredje slingan Guadaiza är en mix av karaktärerna där alla delar av spelet får sin test. Generellt premieras precision före längd då det är en hel del doglegs, vatten och out of bounds i spel, men det finns här och där utrymme för att släppa lös drivern också.

La Quinta ligger i den övre delen av dalen och man har från stora delar av banan storslagen utsikt över området och medelhavskusten. Banan är välskött och normalt i mycket fin kondition. Här har spelats ett flertal tävlingar på europatouren, bland annat Spanish Women Open och Benahavis Senior Masters. Klubbhuset är av högsta klass och där erbjuds andra aktiviteter som gym, paddle-tennis, pool, squash mm.

La Quinta är mycket populär även bland dem som bor permanent på kusten, inte minst beroende på det storslagna klubbhuset där golfarna kan njuta av sol och god mat på den stora terrassen. Bli inte heller förvånad om du springer på en kändis på banan då den också är populär i kändiskretsar.

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta San Pedro (A), Par 35,  2838 2707 2345
Ronda (B), Par 35,  2649 2445 2138
Guadaiza (C), Par 36,  3057 2896 2462
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 24. Damer 36
Bandesign Manuel Piñero & Antonio Garrido (1990)

The Westin La Quinta Golf Resort & Spa

I hjärtat av den välkända ”golfdalen” i Marbella ligger denna fantastiska 5-stjärniga resort. Läget är idealiskt och destinationen unik för golfälskare. Omgiven av Sierra Blancabergen och Medelhavet är detta en oas för avkoppling trots att livliga och välbesökta Costa del Sol bara ligger 10 minuter bort. Hotellet ligger fint inbäddat i naturen och omgivningarna är fridfulla med mycket växtlighet. Den stora trädgården med en 350 kvm stor pool och stilen på alla allmänna utrymmen sätter en andalusisk prägel på det hela. Rummen är nyligen renoverade till ett modernare snitt med varma milda färger och alla har balkong eller terrass. Stora sängar och komplett ”kuddmeny” bidrar till den lyxiga inramningen. Med flera restauranger att välja på är matutbudet rejält varierat och årstiderna påverkar valet av råvaror. Det går en gångbro från hotellets byggnader rakt in till klubbhuset och i anslutning till detta ligger också den exklusiva spa-anläggningen med gym, pool, spa, circuit, olika bastur och såklart ett stort utbud av behandlingar. Det finns många trevliga sällskapsutrymmen runt om på resorten och det finns ingen anledning till annat än att bara vara och spela golf.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Cirka 20 minuter från Marbella i "The Valley of Golf"
Rum 170 st. Dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffemaskin, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Classic, Classic Panoramic, Deluxe, Deluxe Pool, Junior Suite, Executive Suite
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa, gym, paddle, shuttleservice, parkering
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Upptäck The Westin La Quinta Golf Resort

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället