Penina Hotel & Golf Resort

Penina Hotel & Golf Resort

Penina Resort är en 5-stjärnig klassiker med stil och elegans utbredd på hela 360 hektar. Bakgården känns som en enorm trädgård där Sir Henry Cottons mästerskapsbana är anläggningens hjärta!

Fakta

Avstånd flygplats Faro ca 75 km
Nära stad Lagos ca 25 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Faro t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
4x 18-hålsgreenfee på Penina Championship Course
3x 18-hålsgreenfee Penina Resort Course
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en veckoresa till Penina under perioden vi har förbokade veckoflyg. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller reslängd, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier mm.
Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.
Handicap krävs för bokning, vänligen meddela oss detta separat tillsammans med önskade starttider.

Väder just nu

30.3℃

Penina Golf

Penina har tre olika banor att spela beroende på vad man är ute efter. Det finns en fullängds mästerskapsbana och två kortare alternativ för den som vill slipa på tekniken.

Penina Championship Course

Penina är pionjären bland Algarves alla golfbanor och numera känd som Sir Henry Cotton Championship Course. När den trefaldiga British Openmästaren Sir Henry Cotton uppmuntrades att besöka Portugals sydkust och lägga ut en bana på det som tidigare var ett risfält var det den första golfbanan som byggdes på Algarvekusten. Året var 1966 och resultatet blev minst sagt lyckat då banan genast huserade flera större tävlingar. För att modernisera anläggningen anpassades banan efter nya mått 1995 och räknas än idag till en av de allra bästa längs kusten. Här finns många olika vatten i form av dammar och diken samt upphöjda greener som sätter även den bästa golfaren på prov. Banan kännetecknas av sitt pedantiska skick och spännande par 5 hål.

The Resort Course

En modernare 9-hålsbana med 18 tees som ligger på den norra sidan av hotellet. Banan fyller Sir Henry Cotton’s principer med ett antal sjöar och strategiska bunkrar som gör det till en riktigt fin bana för spelare på alla nivåer.

Academy Course

Utöver dessa två banor finns även också denna 9-hålare som ett perfekt komplement för en träningsrunda.

 

Penina kan även stoltsera med ett av Europas allra bästa träningsområden. Efter att ha spenderat närmare 10 miljoner kronor enbart på detta har man nu en toppmodern drivingrange med plats för 70 golfare och tillhörande putting- och chippinggreener.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Championship Course, Par 73, 6273 5827 5414 5140
Resort Course, Par 35, 2987 2629
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Sir Henry Cotton (1966)

Penina Hotel & Golf Resort

Penina Hotel & Golf Resort är ett 5-stjärnigt hotell med 188 luftiga och mycket fräscha rum där luftkonditionering, värdeskåp, TV, hårtork och minibar är standard. Man kan välja på rum med ”mountain view” eller ”pool view”. På anläggningen finns också tennisbanor, gym, spa, bastu, skönhetssalong, frisör, biljardbord, golfshop, cykeluthyrning och självklart en stor utomhuspool. Till stranden är det ca 4km, under perioden juni till slutet av september går det transfer för hotellets gäster. Man behöver knappast gå och lägga sig hungrig på Penina! Här finns fem restauranger som serverar många olika sorters a la Carte menyer. Det finns även en bar som serverar enklare rätter och god dryck.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ca 30 minuter från Lagos och med 4 km till havet
Rum 188 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, vattenkokare, internet
Rumstyper Mountain View, Pool View, Studio, Family Room, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, trädgård, beachbar (4 km)
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället