St Regis Saadiyat Island Resort

St Regis Saadiyat Island Resort

Den ikoniska hotellkedjan St Regis har utökat sitt arv till Abu Dhabi, och jösses vilket hotell det blev! Ett mycket vackert hotell med allra bästa läget direkt vid stranden. Granne med den berömda golfbanan Saadiyat Beach Golf Club, ritad av Gary Player.

Vill man göra mer än spela golf så ligger spektakulära Ferrari World, som inrymmer världens största inomhusnöjesfält , bara på några minuters avstånd från vårt hotell. Där finns såklart världens snabbaste berg-och-dalbana, Formula Rosso, som toppar 240 km/h. Bredvid Ferrari World ligger nyöppnade Yas Waterland, som inte saknar något vad gäller vattenlekar och förströelse. En lite lugnare sysselsättning är att strosa fram längs Abu Dhabis grönskande strandpromenad Cornichen eller besöka något av de talrika köpcentra som finns på flera ställen i staden.

Fakta

Avstånd flygplats Abu Dhabi ca 40, Dubai ca 140 km
Avstånd city Abu Dhabi 15 km

Väder just nu

32.9℃

Saadiyat Beach Golf Club

Den legendariske storspelaren, och nu även högt rankade designern, Gary Player, har satt sitt landmärke i Emiratet. Saadiyat Beach Golf Club är ett unikt projekt helt i egen stil och layout. Denna mästerskapsbana är en tvättäkta ”Ocean Course” där flera av hålen är strandnära med spektakulär utsikt över havets glittrande vatten kantat av vita sandstränder. Femte hålet, Dolphin View, gör skäl för namnet. Ofta ser man delfiner hoppa bland vågorna bakom greenen. Banan har visserligen bara 73 bunkrar, men den största är fyra km lång!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ocean Course (öken/links)
Banfakta Par 72,  7137 6645 6456 5479 4837
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player (2010)

Yas Links

Yas Links, den första linksbanan i mellanöstern. Designad av Kyle Phillips som skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links borgar det för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Hela banan sträcker ut sig längs det azurblå vattnet i Persiska viken och både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom. Dessutom ligger vårt hotell bara några minuter bort.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Kyle Phillips (2010)

Abu Dhabi Golf Club

Den bildsköna parkbanan är en av spelarnas favoriter på Europatouren och lockar de flesta i världseliten. Martin Kaymer sa efter sin tredje vinst på fyra år att han betraktar denna som sin hemmabana och att den högst sannolikt har världens bästa greener! Att få spela en parkbana av den här digniteten är verkligen en upplevelse för alla golfare och det är helt klart värt att åka hit bara därför.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6803 6147 5714 5285
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Harradine (2000)

St Regis Saadiyat Island Resort

Ett riktigt lyxigt alternativ om man vill skämma bort sig lite extra. Totalt 283 moderna och lyxiga rum i ljusa sandfärger med balkong eller terrass, utsikt mot havet är att föredra. Rummens höga standard är signum för St. Regis och du ska inte vänta dig annat. Tag tillfället i akt och njut av den privata stranden likväl som av poolområdet. Det råder en fin atmosfär med en personal som gör sitt allra bästa för gästerna.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid havet med egen privat strand
Rum 283 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, butlerservice, WiFi
Rumstyper Superior, Superior Seaview, Suites
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, privat strand, spa, gym, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället