Golf i Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten vid inloppet till Persiska viken är en förbundsstat, bestående av sju emirat. För de flesta är golf i Förenade Arabemiraten golf i Dubai och Abu Dhabi. De är de klart mest kända emiraten medan Fujairah, Sharjah, Umm Al-Qaywayn, Ajman och Ras Al-Khaimah får leva lite i skymundan.

Av de knappa 10 miljoner invånarna i Förenade Arabemiraten är ca 80 % utlänningar, inflyttade eller gästarbetare, och en av anledningarna att Förenade Arabemiraten upplevs som mycket västerländskt. De olika emiraten är furstendömen som har ärftliga härskare. Av dessa väljs en som president för hela Förenade Arabemiraten. Förenade Arabemiraten har gjort sig känt för storslagna projekt och här hittar man världens högsta byggnad, största shoppingcenter, längsta skidbacke inomhus, snabbaste berg- och dalbana och mycket mer.

 

Golf i Förenade Arabemiraten

När det gäller golfen så finns det drygt 20 golfklubbar varav ungefär hälften av dessa ligger i Dubai. Spontant så skulle man kunna tro att det var betydligt fler då främst Dubai och på senare år även Abu Dhabi har etablerat sig som golfmetropoler. Kvaliteten på toppklubbarna extremt bra och även servicen ligger på en nivå som vi inte är vana vid i Europa. Race to Dubai har verkligen satt golf i  Förenade Arabemiraten på den internationella golfkartan. Finalen spelas numera på Jumeirah Golf Club efter ett antal år på Emirates GC. Abu Dhabi har fyra väldigt olika golfbanor med den gemensamma nämnaren att alla är toppbanor. En av de mest populära deltävlingarna på Europatouren går på parkbanan Abu Dhabi GC.

 

Out Of Bounds

Vi erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du tre olika typer av golfresor: Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa! Berätta för oss vilken typ av golfresa du är ute efter så kan vi hitta det som passar just dig och dina önskemål.