Nya Zeeland

Nya Zeeland

på egen hand

Nya Zeeland ett mycket bra land att köra bil i. Det är relativt små avstånd, billig bensin och väldigt många fina platser att stanna på längs vägen. Vi erbjuder därför denna s.k. "self drive" där ni under ca tre veckor utforskar både Nordön som Sydön, och det allra skönaste landet har att erbjuda i golfväg.

Klipporna på Hawke’s Bay, på östkusten av Nordön, 140 meter över Stilla Havet var det första som mötte James Cook när han upptäckte Nya Zeeland. Nu har du chansen att stå på samma ställe, med en järnsjua i handen, och fascinerat blicka ut över havet på denna overkliga plats.

I mer än 10 år har vi varje vinter hjälpt Skandinaviska golfare att boka en oförglömlig golfresa till Nya Zeeland. Genom åren har vi filat på och utvecklat programmet för att få bästa möjliga balans med aktiviteter och fritid, det ska vara en lugn och skön rytm under resan. Vi har utvecklat en fin relation med våra samarbetspartners på plats som brinner för att visa upp sitt land lika mycket som de har passionen för golf. Vi är stolta att kunna erbjuda en golfresa som är en garanterad upplevelse som sent ska glömmas och givetvis innehåller den bästa möjliga golf!

Fakta

Resans längd 23 dagar (20+2 nätter)

Paketförslag

Nattflyg till Nya Zeeland t/r (2 nätter ombord)
Bemötande vid ankomst
Inrikesflyg enligt program
Hyrbil 21 dagar på Nordön & Sydön
3 nätter i Bay of Islands
3 nätter i Auckland
3 nätter i Taupo
3 nätter i Napier
4 nätter i Wellington
4 nätter i Queenstown
Frukostpension
10 golfrundor (se banor nedan)
Båttur i Bay of Islands
Välkomstmiddag i Auckland
Halvdags sightseeing i Auckland
Besök Hobbiton Movie Set

Ovan är ett förslag på en välbeprövad golfresa till Nya Zeeland.
Klicka på FÖRFRÅGAN och ange eventuella egna tankar i kommmentarsfältet så återkommer vi med en prisoffert.

Väder just nu

13.7℃

Program

Dag 1 – Avresa

Avresa från Skandinavien.


Dag 2 – Resdag

Det faktum att Nya Zeeland ligger ett halvt dygn framför oss på klockan tillsammans med flygtiden gör att ni landar två dagar framåt i tiden. Dag 2 blir således en resdag.


Dag 3 Ankomst till Nya Zeeland & Bay of Islands

”Kia Ora” och välkommen till Nya Zeeland! Ankomst till Aucklands flygplats för direkt vidare färd med inrikesflyg norrut till Bay of Islands. Här möts ni av en engelsktalande lokal guide som hjälper er med hyrbil och instruktion så ni tar er till hotellet.

  • Inrikesflyg Auckland-Bay of Islands
  • 3 nätter i Bay of Islands med frukost 

Dag 4 – Bay of Islands

Idag blir det en 4-timmars båtutflykt ombord på en lyxig katamaran. Utflykten börjar med en resa genom sportfiskevatten till ”Cape Brett Lighthouse”. Nästa stop är ”Motukokao Island” och kända ”Hole in the Rock”. Under båtresan blir det också ett stopp på den vackra ön Urupukapuka. Här har ni möjlighet att ta ett dopp i havet eller en skön promenad om så önskas. Resan tillbaka till Paihia slingrar sig genom öarna och deras sandstränder samt vackra bukten.


Dag 5 – Golf på Kauri Cliffs

Börja dagen med frukostbuffé innan det är dags att spela en av de 100 bästa banorna i världen – Kauri Cliffs. Vi önskar lycka till!


Dag 6 – Golf på Gulf Harbour Golf Club

Dags att lämna Bay of Islands för Auckland. På vägen bjuds det på golf på Gulf Harbour GC som ligger vackert vid havet strax norr om Auckland. Till kvällen finns ett bord bokat på en lokal restaurang nere vid Aucklands hamnområde där ni kommer att njuta av en riktigt god middag tillsammans med vår agent. Ett ypperligt tillfälle att lära känna landet bättre och ställa frågor om den fortsatta resan.

  • 3 nätter i Auckland med frukost 
  • Välkomstmiddag med vår agent

Dag 7 – Golf på Windross Farm

Utöver dagens golfrunda har ni dagen fri att utforska Auckland.


Dag 8 Auckland

Dag att njuta av Auckland. Vad är bättre än att få en halvdags sightseeing inklusive en båttur i hamnen.


Dag 9 Taupo

Efter frukost åker ni söderut genom det frodiga landskapet Waikato och gör ett stopp för Hobbiton Tour – skådeplatsen för inspelningarna av trilogin ”Sagan om ringen”. Om så önskas kan detta bytas mot en guidad tur i grottorna ”Waitomo Glow Worm Caves”. När ni är klara åker ni söderut till staden Taupo för incheckning.

  • 3 nätter i Taupo med frukost

Dag 10 – Golf på Kinloch Golf Course

Idag blir det spel på Jack Nicklaus första golfbana i Nya Zeeland – ett måste!


Dag 11 – egna aktiviteter

Dag för egna aktiviteter. Varför inte prova på en fisketur på den berömda Lake Taupo?


Dag 12 – Golf på Wairakei International Golf Course

Efter frukost dags för utcheckning och en runda golf på spektakulära Wairakei International Golf Course. En utmanande, fridfull och glädjande bana. Efter golf och en bit mat reser ni vidare till Napier.

  • 3 nätter i Napier med frukost

 

Dag 13 – Golf på Cape Kidnappers

Idag blir det spel på den otroligt dramatiska Cape Kidnappers. Tänk er att stå på en klippa 140 meter ovanför havet och titta ut över vågorna i Stilla Havet vid Hawke’s Bay innan ni ska försöka stanna bollen på fairway. Ordet mäktigt räcker knappast till för att beskriva känslan.


Dag 14 – egna aktiviteter

Dag för egna aktiviteter. Är ni vinintresserade så rekommenderar vi en provning på Black Barn Winery, eller vad sägs om Hawke’s Bay Wine Tour? Vi kan förboka med transfers t/r om så önskas. Ett annat bra förslag är att ta en guidad tur till fots genom Napiers kända Art Deco arkitektur. Vill ni spela mer golf kan Hastings Golf Club vara ett bra alternativ.


Dag 15 –  Napier-Wellington

Idag påbörjar ni färden till Wellington. Ni kommer att passera Woodville och Masterton. Om ni önskar kan ni ta ett stopp på ”Mt Bruce Wildlife Centre”. Här kan ni se exempel på Nya Zeelands vilda djurliv. Vidare passerar ni Wairarapa, känt för sin vinproduktion, innan ni når Wellington.

  • 4 nätter i Wellington med frukost

Dag 16 – Golf på Royal Wellington Golf Club

En härlig dag på en fantastisk och anrik golfklubb.


Dag 17 – Golf på Paraparaumu Beach Links GC

Längs kusten en knapp timma norr om Wellington ligger denna enastående linksbana som varit värd för många NZ Open’s.


Dag 18 – egna aktiviteter

Egen dag att utforska Wellington. Ett föslag kan vara Weta Workshop Tour, eller strosa bara omkring som ni känner för.

Dag 19 – Wellington-Queenstown

Till flygplatsen för att lämna hyrbilen och ta flyget till Queenstown. Om flygtiderna tillåter är det möjligt att ta en halvdags sightseeing i Wellington denna morgon innan avresan. Vid ankomsten till Queenstown plockar ni ut en ny hyrbil och kör den korta sträckan till Millbrook Resort som blir er bas för de kommande dagarna.

OBS: Notera att vi kan boka transferservice på Sydön istället för hyrbil om så önskas.

  • 4 nätter på Millbrook Resort med frukost

Dag 20 – Golf på Millbrook Resort Golf Course

Efter frukost ska ni få njuta av 18-hål på vackra Millbrook Resort Golf Course. Banan ligger på 392 meters höjd över havet med vidunderlig utsikt.


Dag 21 – Queenstown, egna aktiviteter

Dag för egna aktiviteter. För den som inte vill ligga på latsidan finns det mycket att välja på. Exempelvis kan man åka till Fiordland National Park och besöka Milford Sound. Eller kanske prova på Dart River Safari eller ta en dagstur upp till Wanaka via vinodlingarna.


Dag 22 – Golf på Jack’s Point Golf Course

Dagen bjuder på spel på den fantastiska Jack’s Point Golf Course som ligger på en av jordens absolut vackraste platser.


Dag 23 – Hemresa

Idag åker ni till Queenstown flygplats för att börja er hemresa.


Dag 24 – Ankomst Sverige

På hemmaplan igen med resväskan full av härliga minnen.

Gulf Harbour

Längst ut på Whangaparaoa halvön, strax norr om Auckland ligger Gulf Harbour GC som stått värd för NZ Open. En kuperad terräng och vyer över havet gör att den Trent Jones designade banan fint smälter in i det ursprungliga landområdet. De avslutande hålen är spektakulära och klubbhuset varmt välkomnande att slå sig ner i och fundera på vad man nyss varit med om.

Kauri Cliffs

Underbara Kauri Cliffs är en internationellt välkänd golfbana designad och byggd av David Harman. Från inte mer än 15 av hålen har man en underbar utsikt över Stilla Havet och från 6 av hålen dyker klipporna vid sidan av fairway rakt ner i havet. Vi önskar samtliga lycka till och påminner om att inte glömma kameran!

Kinloch Club

Jack Nicklaus första golfbana i Nya Zeeland blev en ”signature course” som verkligen är värd sitt namn! Endast 20 minuter från staden Taupo och i en magnifik inramning är denna bana ett måste att spela. Sir Bob Charles konstaterade efter att ha spelat The Kinloch Club: “Har just spelat Kinloch för första gången och jag kan ärligt säga att detta är nummer 1 i Nya Zeeland!” Stora ord av en herre som kan sin golf!

Wairakei International Golf Course

Wairakei International Golf Course ligger i hjärtat av det sceniska Lake Taupo området. Det var redan i slutet av 60-talet som det statliga ”Tourist Hotel Corporation” ansåg att det behövdes en mästerskapsbana öppen för gäster i området. Banan öppnades officiellt 1970 och är idag en riktigt trevlig golfupplevelse. Manikyrklippta fairways och greener med endast grönskande natur så långt ögat kan se gör denna utmanande bana till en fridfull och glädjande erfarenhet.

Cape Kidnappers

Klipporna på Hawke’s Bay, på östkusten av den Nya Zeeländska Nordön, 1400 meter ovanför Stilla Havet var det första som mötte James Cook när han upptäckte Nya Zeeland. Här ligger idag en av världens mest spektakulära golfbanor – Cape Kidnappers. Ett bra bevis för det är exempelvis det sjätte hålet, en 206 meter lång par trea. Slår du för mycket åt vänster från tee tar det tio sekunder från att bollen åker över kanten innan den landar i Stilla Havet. Oavsett hur golfen går så är detta besök troligen ett av de mest minnesvärda du kan få. Passa på att njuta under din runda.

Royal Wellington Golf Club - Heretaunga

En ganska ny bana, byggd 2013 och designad av Turner MacPherson. En mästerskapsbana i mycket vacker parkmiljö och med ett lika fint klubbhus. Heretaungabanan, som den kallas, är en privat medlemsklubb och ligger längs en urgammal flodbädd som slingar sig genom landskapet och här finns tusentals gamla inhemska och exotiska träd. Det finns rikligt med fåglar och vattendrag samt en större sjö och tillsammas gör de banan till en utmaning för alla golfare. Ondulerade greener gör inte saken lättare. På Heretaunga testas din golf samtidigt som du får en skön promenad i parken.

Paraparaumu Beach Golf Club

Många anser att detta är en av de bästa linksbanorna på södra halvklotet. Banan är världskänd för sin layout på de böljande dynerna på Kapitikusten och har huserat New Zealand Open inte mindre än 12 gånger, vilket ingen annan bana gjort. 2002 hade man dåvarande världsettan, Tiger Woods, på besök. Banan byggdes 1949 och designer är den förre Australian Open vinnaren Alex Russell som designat många banor också ihop med Alister MacKenzie. Paraparaumu Beach Golf Club har hyllats många gånger genom åren.

Millbroock Golf Course

Banan ligger inbäddad i en otroligt vacker högfjällsmiljö 392 meter över havet och har en vidunderlig utsikt över Coronet Peak och bergskedjan the Remarkables. Den ursprungliga designern är Sir Bob Charles och banan har på senare tid fått en uppgradering av Greg Turner. Banan ligger utanför dörren på den fina resorten med samma namn.

Jack’s Point

Med Lake Wakatipu i ena änden och den nästan helt vertikala 2300 meter höga bergsryggen av Remarkable Mountain i andra kan man lätt konstatera att golfbanan Jack’s Point ligger på en av jordens absolut vackraste platser. Man skulle kunna tro att den ligger högst otillgänglig men faktum är att det bara är 15 minuter från Queenstown. Hur mycket man än hänförs av naturen runt omkring så ska det förstås understrykas att banan håller absolut högsta kvalitet, både i layout och finish.

Boende på Nya Zeeland

Det finns en mängd olika hotell att välja på för denna resa. I våra offerter väljer vi ut bästa tänkbara tillgängliga hotell enligt vårt programförslag alternativt på andra platser där ni önskar bo, Därför presenterar vi inga specifika hotellalternativ på denna sida.

Den vackra bilden är dock från Millbrook Resort i Queenstown som vi varmt rekommenderar att bo på några nätter som avslutning på resan.

Golf på Nya Zeeland

Golfresepodden har rest hela vägen till Nya Zeeland och besöker några av världens bästa golfbanor. Gästen och golffotografen Jacob Sjöman är på fotouppdrag och Johan agerar fotoassistent medan Anders är hemma och jobbar. Johan får en religiös upplevelse på Tara Iti GC, Psykbryt på grund av dimma på Kauri Cliffs och vi utnämner Cape Kidnappers till bucketlistbanornas bucketlistbana.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället