Golf på Seychellerna

Seychellerna består av underbara paradisöar omgivna av kristallklart vatten. På ön Praslin finns utöver landets enda 18-hålsbana, Lemuria Golf Course, även flera av världens högst rankade stränder, däribland havssköldpaddornas favorit, Anse Georgette.

Lemuria Golf ligger på ön Praslin som är den näst största ön i ögruppen Seychellerna. Seychellerna är ett örike som bestående av lite över 100 öar som ligger utslängt mitt i indiska oceanen med 100 mil till närmaste grannland. Totalt bor det 45 000 på samtliga öar varav de flesta bor i huvudstaden Victoria på huvudön Mahe. Även om Victoria är örikets största stad, är den mest känd för att den anses vara världens minsta huvudstad. Det finns en del sevärdheter här såsom en miniatyr av Big Ben, men även en marknad och en botanisk trädgård. Det är även här du hittar örikets två trafikljus, men framförallt så är det här du landar på landets internationella flygplats. Det finns en 9-hålsbana på Mahe som ser trevlig ut men kanske inte riktigt håller internationell toppklass. Förutsättningarna att bygga golfbanor på Seychellerna är inte de bästa, då de flesta öar är relativt små och de större öarna är ofta ganska kuperade.

Från flygplatsen till Praslin kan man antingen flyga eller ta snabbåten som tar ungefär en timme. Väl framme i Praslins hamn så återstår en taxiresa på ca 30 minuter innan man kör genom portarna till Constance Lemuria Golf. Lemuria Golf är örikets enda 18-hålsbana och den håller hög internationell klass. Hål 15 har en häpnadsväckande utsikt tack vare den enorma nivåskillnaden och det kommer säkerligen vara ett av de mest spektakulära par 3-hålen ni spelat.

Ön Praslin är 11 km lång och 4 km bred och har flera prisbelönta stränder såsom Anse Lazio och Anse Georgette. Naturreservatet Valle dei Mai ligger mitt på ön och är väl värt ett besök då detta är enda platsen världen man kan se den unika Valle dei Mai kokosnöten. Med Praslin som utgångspunkt finns det flera öar att besöka. La Digue är en av de större öarna och resan dit tar inte mycket mer än 15-20 minuter med snabbfärja. Att resa runt på Seychellerna är en naturupplevelse och man är i det närmaste garanterad att se havssköldpaddor. För den som dyker eller snorklar finns det även en fantastisk värld under havsytan att utforska.