Golf i England

Golf i England är stort! Här är det minst sagt golftätt och det finns mängder av läckra banor. De flesta ligger ute på landsbygden men det finns banor att kombinera med storstadsliv i exempelvis London.

England är det landet i Europa som överlägset kan stoltsera med flest golfbanor, nästan 1900 golfbanor för att vara mer exakt! Trots det imponerande antalet golfbanor är det betydligt färre som känner till så mycket om golf i England. Statistik visar att det är ända upp till tio gånger fler svenskar som spelat golf i Skottland än i England vilket är anmärkningsvärt. Här finns det naturligtvis en enorm variation av golfbanor och så gott som varje liten stad kan stoltsera med en eller flera banor i närheten. Här finns fina parkbanor i underbar natur och råa linksbanor som testar en till det yttersta. Flera av de sistnämnda har varit värdar för The Open. Längs ett pärlband vid det som idag kallas Englands Golf Coast från Liverpool och uppåt ligger bland annat Royal Liverpool (Hoylake), Royal Birkdale och Ryal Lytham and St Annes. Tre The Open-banor inom några mil vilket är enastående! Bland fantastiska parkbanor kan The Belfry nämnas. En komplett golfresort med tre golfbanor som huserat Ryder Cup hela fyra gånger!

Out Of Bounds erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa!

England, Birmingham

The Belfry

Den ikoniska golfresorten The Belfry som huserat Ryder Cup hela fyra gånger är belägen i det frodiga grevskapet Warwickshire strax utanför Birmingham. Här finns lyxiga gästrum, restauranger, barer, en nattklubb och naturligtvis tre enastående 18 hålsbanor.

England, Västkusten

Englands Golfkust

Kuststräckan mellan Liverpool i söder och och Lytham i norr kallas kort och gott för Englands golfkust. Här är koncentrationen av mästerskapsgolf oöverträffad med 11 av topp 100 i Storbritannien. Sedan 1897 har The Open Championship arrangerats hela 33 gånger på tre av dem; Royal Birkdale, Royal Liverpool och Royal Lytham & St. Annes.