Costa Navarino

Costa Navarino

en av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino är nog det bästa och populäraste golfresmålet vi har! Längst ut på Peloponnesos, där det är som vackrast, ligger denna resort med sina fyra sanslöst fina golfbanor. Detta är Greklands enda riktiga superanläggning!

Den store grekiska skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm  – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1 600 olika kontrakt för att köpa 2 500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann – Costa Navarino är ett flaggskepp värdig en skeppsredare av Vasilios kaliber. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer, Robert Trent Jones Jr och José María Olazábal är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4 500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

Avstånd flygplats Kalamata ca 45 km
Golfbil Obligatorisk på Bay Course

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 23.995:-

Flyg till Kalamata t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Halvpension bestående av 7 frukost & 5 middagar
5x 27-håls greenfee
Del i obligatorisk golfbil ingår på alla banor
Transfer/shuttle till banorna där det behövs på fasta tider
Gratis hyrset (Taylor Made)
Golfvärd och pro på plats (under Golf Plaisirs säsong)
Boka

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum: från 5 995 kr
Uppgradering rum: på förfrågan
Medtag egna golfklubbor på flyget: 1 000 kr
Avdrag Ej golf: -2 495 kr/vecka
Extrabäddsrabatt: -1 000 kr
Icke golfare: -1 500 kr

Transport av golfbag
Du kan boka transport av golfbag på flyget till en kostnad av 1000:-/golfbag. Eller så kan du lämna dina egna klubbor hemma och spela med de högkvalitativa hyrklubborna från TaylorMade som erbjuds av Costa Navarino. Dessa hyrklubbor ingår i priset för din resa.

Under Golf Plaisirs säsong samordnar vi våra resor till Costa Navarino med dem. Det innebär att deras personal kommer att finnas på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter. Starttider samordnas av Golf Plaisirs personal på plats och ligger generellt på morgonen.

Väder just nu

24.9℃

The Bay Course

The Bay Course ligger 7 km från hotellen och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. The Bay Course ligger fantastiskt vackert med utsikt över havet på de allra flesta hålen. Öppningshålet ned mot havet är makalöst vackert och det fina par 3-hålet därefter är inte mycket sämre. Bay Course är otroligt lätt att gilla då varje hål har sina utmaningar utan att vara för svårt eller för lätt. Det är ingen lång golfbana utan snarare ganska kort och kan upplevas lite mer teknisk och premierar den som planerar sitt spel på bästa sätt. Det finns många fantastiska vyer mot havet som etsar sig fast i minnet och kanske främst avslutningen med två hål längs havet och hål 18 som vänder upp mot det vackra klubbhuset.

Klubbhuset är nästan ett kapitel för sig. Det är få klubbhus som fått så många utmärkelser. Det smälter in i naturen och är nästan svårt att upptäcka från vissa vinklar men har ändå en enorm uteservering. Det är modernt och har även en miljövänlig arkitektur när den är som allra bäst. Både från klubbhusets terrass och från golfbanan får man på eftermiddagen garanterat uppleva kanske en av de vackraste solnedgångarna som finns. Det är inte konstigt att The Bay Course är en favorit för många av våra gäster.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside-/parkbana
Banfakta Par 71, 5614 5232 4825 4408
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Robert Trent Jones Jr
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.

The Dunes Course

The Dunes Course ligger bara en kort promenad från de högklassiga hotellen Westin Costa Navarino och The Romanos. The Dunes Course är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan ligger naturligt utlagd i den typiska grekiska naturen med sina oliv- och citrusodlingar. Flera hål går längs ett vattendrag som slingrar sig fram genom området och man kan även blicka ut över havet på flera ställen.

Öppningshålet på The Dunes Course är ganska långt och tufft. Greenområdet är väl inbunkrat och det gäller att hamna på rätt platå på greenen för att ha en rimlig chans att undvika en treputt. Det finns många fantastiska golfhål men signaturhålet kommer redan som hål nummer 2. Här har man en panoramautsikt från tee ned mot havet gör detta par 4-hål till något alldeles extra. På banan finns fem par 5-hål och fem par 3-hål vilket inte är så dumt då den långtslående kan få några bra birdiechanser och den med lite högre handicap ofta kan få bra med poäng på par 3-hålen. Avslutningshålet är ett både tufft och strategiskt par 5-hål, man kan säga att The Dunes Course både börjar och avslutas svårt.

The Dunes Course är utan tvekan en väldigt bra golfbana och även en bana som man genast känner att man vill spela igen. Här finns inga konstiga doglegs eller blinda utslag som kräver att man spelar banan flera gånger, men trots det känner man att den kommer att växa som upplevelse ju fler gånger man spelar den. Från klubbhusets uteservering har man en utmärkt utsikt över 18:e hålets green. För den som vill träna golf så finns det förutom en utmärkt drivingrange ett väldigt fint träningsområde för närspel.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside-/parkbana
Banfakta Par 72, 6018 5702 5294 4852
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign Bernhard Langer
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.

The Hills Course

Hål 1 på Hills Course går parallellt med det första hålet på Olympic Course men sedan går bansträckningen åt olika hål. Olympic Course slingrar sig längs avsatsen ovanför Bay Course medan Hills Course går ner i dalen in mot land och har bergen i bakgrunden. Hills Course låter som en ordentligt kuperad bana och visst är det lite upp och ned men det är snarare en tydlig ondulering än ordentliga nivåskillnader. Designmässigt liknar Hills Course och Olympic Course varandra och fairway och greener är relativt generösa. Det blir däremot en annan känsla när man inte har vyerna och upplevelsen är att hålen är mer avgränsade från varandra och det är inte så öppet, utan nästan lite skogskaraktär. Banan ligger också mer skyddad från vind och har de magnifika bergen som en majestätisk bakgrund. Det gäller att hålla sig på den grönklippta delen av banan om man vill komma in med en bra score. Hills Course har sina svårigheter men är både lättare och något kortare än Olympic Course utan att man upplever den som ointressant. Hills Course främst är byggda för semestergolf och har som på alla Costa Navarinos golfbanor flera tees att välja mellan som är anpassade för alla handicapnivåer. Klubbhuset är designat av den kände arkitekten Lubomir Zeman och man hittar även ett mycket bra träningsområde uppe på Navarino Hills.

Hållbarhet är ett genomgående tema på Costa Navarino och man har försökt anlägga en så klimatsmart golfanläggning som möjligt. En viktig del i detta är den stora vattenreservoar på 485 000 kubikmeter som samlar upp regnvatten till bevattningen av golfbanorna. För att minska påverkan på naturen har man valt att plantera 52 000 träd, buskar, örter och blommor som alla har ett lokalt ursprung och är anpassade att klara Costa Navarino-buktens klimat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana med skogskaraktär
Banfakta Par 72,
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign José-María Olazábal
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.

International Olympic Academy Golf Course

Costa Navarino Hills är namnet på det senaste tillskotten av golfbanor på detta fantastiska golfresmål. En dryg mil från hotellen, läckert beläget på en platå ovanför Bay Course ligger Hills Course och Olympic Course med fantastiska vyer över Navarinobukten.

Det är tydligt att Olympic Course är kronjuvelen bland Navarinos banor och höjdpunkten är de avslutande hålen som ligger som fastklistrade längs platåns klippkant. Den välrenommerade golfspelaren José-María Olazábal, som bland annat vunnit US Masters två gånger, på äldre dar även har gjort en karriär som golfbanearkitekt. Det som brukar karaktärisera Olazábals designspråk är relativt små greener som kräver att man planerar sitt spel redan från tee för att kunna komma nära flaggan. På Olympic Course har han haft ganska stora landområden att arbeta med så här är fairways breda och inbjudande samtidigt som greenerna stora och ondulerade. Det gäller däremot att verkligen ligga på fairway då semiruffen är obefintlig och kommer man utanför den så är det stor risk att bollen försvinner in i den delvis täta vegetationen. Alla golfbanor ska givetvis ha ett signaturhål men på Olympic är det jämnt mellan två av par 3-hålen som båda går utmed klippkanten där utsikten är som allra vackrast. Det är hål 12 och 16 som delvis liknar varandra men går i motsatt riktning vilket är ett tecken på att Olazábal har tänkt till både en och två gånger. Att hålen har olika vindriktning gör att man som besökare måste behärska flera olika typer av slag och hålen kan upplevas helt olika från dag till dag. Höjden över havet ger inte bara en makalös utsikt utan gör även att vinden blir en faktor att ta hänsyn till när man spelar. Det är nog delvis därför Olazábal har valt att ge Olympic Course lite bredare fairways och större greener än vad han traditionellt brukar designa.

Olympic Course kommer nog bli en favorit både bland de som är nybörjare och mer erfarna golfare. Olympic Course kombinerar Dunes Courses lite tuffare och mer utmanade design och Bay Courses fantastiska vyer. Tillsammans skapas Costa Navarinos flaggskepp vilket nog skulle gillats av den nu bortgångne ägaren och skeppsredaren Vassilis Constantakopoulos.

Namnet på banan har med regionen att göra då Olympia, där de första grekiska spelen gick av stapeln, inte ligger allt för lång här ifrån. Det är också den första officiella Olympiska Akademibanan i världen och har ett samarbeta med Internationella Olympiska Akademin men kanske främst med den grekiska delen Hellenska Olympiska Kommittén och ska värna om de Olympiska idealen och golfens utveckling.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,
HCP-gräns 54
Drivingrange Utslag från gräs.
Bandesign José-María Olazábal
Hyrklubbor/Egna klubbor När du reser till Costa Navarino ingår hyrklubbor från TaylorMade i resans pris. Om du trots allt vill ha med din egna klubbor tillkommer 1000:- i kostnad för golfbagstransport på flyget.
Golfbil På Costa Navarino Golf är det obligatoriskt med golfbil som ingår i resans pris.

The Westin Resort Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid The Dunes Beach intill Joniska havet
Rum 445 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe. Superior, Infinity, Family, Suites (havsutsikt är tillval)
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa med pool, gym, egen strand, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Romanos Resort by Marriott Luxury Collection

Costa Navarino är en utpräglad golfresort med fyra fantastiska golfbanor. Dessutom finns flera flotta hotellalternativ och The Romanos tillhör Marriottkedjans ”The Luxury Collection” vilket är utvalda hotell av absolut högsta klass. Det ligger granne med Westinhotellet, som för många anses vara golfhotellet då det ligger i direkt anslutning till Dunes som är en av golfbanorna på Costa Navarino.

Romanos Costa Navarino har vunnit många väl ansedda priser och är en hyllad lyxresort. Arkitektoniskt har man lyckats fånga det autentiska från Messina , med storslagna pelarkantade gångvägar i kombination med elegant, modern design och en oavbruten utsikt över den vackra kustlinjen.

Romanos är ett ganska stort hotell med sina 321 rum, hotellområdet är omfattande men man får ändå en privat och intim känsla. Våra gäster bor i hotellets Deluxe Guest Rooms med trädgårdsutsikt. Rummen är på hela 43 kvadratmeter vilket får anses vara rymligt, även om det är deras minsta rumskategori. Inredningen går i ljusa färger och kontrasteras av mörkbetsade gedigna trämöbler. Det finns en sittgrupp invändigt men man kan även sitta på den inbyggda balkongen. Badrummet har två handfat och både dusch och badkar. Rummen har egentligen allt man kan förvänta sig av ett 5-stjärnigt hotell av denna kaliber.

Mellan The Romanos och Westinhotellet så har man ett restaurangtorg med en uppsjö av olika restauranger. Här serveras klassisk grekisk mat, läckerheter från det italienska -och japanska köket, med totalt 14 olika typer av matställen, så det är inget problem med variationen. Det finns även ett stort utbud av olika aktiviteter förutom golfen. Här kan man börja dagen med yoga eller varför inte tennis eller bowling och för den som verkligen vill koppla av så kan man ligga i skuggan under något av parasollen på den privata sandstranden. Det finns givetvis en stor spa-anläggning och en mängd olika poolområden och på stranden kan man testa vattensporter, som snorkling och surfing. En fördel när man bor på Romanos är att man har fullt tillträde till alla faciliteter på Westinhotellet men i och med att Romanos håller en högre standard, så får de som bor på Westin inte besöka Romanos hotellområde.

Överlag kan man säga att Romanos är väldigt stilrent och håller högsta 5-stjärniga standard både när det gäller rummen, maten, servicen och golfen. Summerar man Romanos så har man här bästa möjliga förutsättning för en fantastisk golfsemester.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid havet, inte långt från The Dunes Course.
Rum 321. Alla rum med AC, både dusch och badkar, safebox, minibar, hårtork, strykjärn mm. Det finns möjlighet att uppgradera sitt boende till rum med havsutsikt.
Faciliteter Inomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, tennis, cykling, spa, gym mm.
Wifi På hotellet och i klubbhuset finns det trådlös uppkoppling till internet utan extra kostnad.
Turistskatt Från och med januari 2018 tar grekiska staten ut en turistskatt för hotellvistelser. Denna skatt läggs på er slutnota och betalas till hotellet. Turistskatten är 4 euro per rum och övernattning.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället