Costa Navarino

Costa Navarino

en av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino, som nu räknas till en av Europas bästa golfresorter, ligger där Peloponnesos grenar ut sig i det turkosfärgade Medelhavet. Med sina fina golfbanor designade av Trent Jones JR och Bernhard Langer är detta helt klart Medelhavets nya oas.

Den store grekiska skeppsredaren Vasilios Konstantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1600 olika kontrakt för att köpa 2500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

Avstånd flygplats Kalamata ca 45 km
Golfbil Obligatorisk på Bay Course

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.995:-

Flyg till Kalamata t/r
Mat ombord på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Halvpension bestående av 7 frukost & 5 middagar
5x 27-håls greenfee
Del i golfbil på Bay Course & transfer på fasta tider
Gratis hyrset (Taylor Made)
Golfvärd och pro på plats (under Golf Plaisirs säsong)
Boka

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum: 4 495 kr
Havsutsikt: 2 500 kr/rum
Extra greenfee Navarino Bay Course: 1 195 kr
Extra greenfee Navarino Hills East Course: 1 195 kr
Extra greenfee Navarino Hills West Course: 1 195 kr
Extra greenfee Navarino Dunes Course: 995 kr
Medtag egna golfklubbor på flyget: 795 kr
Avdrag Ej golf: -1 500 kr/vecka
Extrabäddsrabatt: -1 000 kr
Icke golfare: -1 500 kr

Under Golf Plaisirs säsong samordnar vi våra resor till Costa Navarino med dem. Det innebär att deras personal kommer att finnas på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter.

Väder just nu

26.9℃

Costa Navarino Golf

Golfbanorna på Costa Navarino drivs av Troon Golf som är världens största varumärke inom ledning, utveckling och marknadsföring av lyxiga golfbanor. Genom engagemang och känsla för kvalitet har Troon Golf framgångsrikt blivit den dominerande aktören inom nischen. Det borgar för att du som golfare får en upplevelse utöver det vanliga. Vidare finns en flerspråkig PGA Head Professional på plats för den som önskar förbättra sitt spel. Golfklubben har också en helt uppdaterad flotta av golfbilar och vagnar för uthyrning.

Sist men inte minst bör vi nämna The Dunes Club House. En rymlig (3500 kvm) och mycket välkomnande historia, idealisk för att koppla av i före eller efter spel. På den upphöjda terrassen är det lätt att bli sittande och njuta av utsikten över banorna och hela regionen.

The Dunes Course

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes Course och The Bay Course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan som öppnades våren 2010 är härligt placerad med fairways som tar sig fram längs den typiskt grekiska naturen med oliv-och citrusodlingar. Flera av hålen går längs en liten flod som slingrar sig genom området, och närheten till havet är slående. Platsen har ett mycket rikt arkeologiskt arv som spänner över 5000 år och designen anpassades till att skydda resterna som upptäcktes under byggandet. Detta är verkligen en bana som både kan spelas och uppskattas av golfare på alla nivåer.

 

The Bay Course

Under 2011 öppnades den andra banan på Costa Navarino – The Bay Course, som ligger 7km från hotellet. Designer var ingen mindre än Robert Trent Jones jr och han blev mycket imponerad av de goda förutsättningarna för att skapa en fantastisk golfbana. Belägen i en bukt nära den pittoreska byn Pylos med två kilometer strand i väster så är det omöjligt att inte hålla med. Den som går ut och spelar en sen runda får garanterat uppleva en magisk solnedgång. The Bay Course är lite kortare än sin granne men bedöms som något mer teknisk och premierar ofta den som planerar sitt spel lite mer. På The Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Som om detta inte vore nog finns en tredje bana – The Hills Course – projekterad och ytterligare en fjärde bana planerad…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Dunes Course - seasidebana
Bay Course - seaside/parkbana
Banfakta Dunes Course, par 71,  6018 5702 5294 4852
Bay Course, par 71,  5614 5232 4825 4408
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, låneklubbor, shop, restaurang
Bandesign Dunes Course - Bernhard Langer (2010)
Bay Course - Robert Trent Jones Jr (2011)

Costa Navarino Hills

Costa Navarino går nu in i fas 2 av 3 i den stora ”master plan” har skissats upp för hela området. Det betyder att man under våren 2022 öppnar två nya golfbanor designade av den välrenommerade gamla spanska storspelaren José María Olazábal. Det byggs även ytterligare två hotell ett vid Bay Course och ett på vägen mellan Dunes Course och Bay Course. De två nya golfbanorna som kommer att gå under samlingsnamnet Navarino Hills ligger på en platå ovanför Bay Course och har en makalös utsikt.

Navarino Hills blev utnämd till det ‘World’s Best New Golf Development’ på den väletablerade World Golf Awards 2020. Olazabal har varit mycket aktiv under själva bygget och varit på besök otaliga gånger. Han är själv mycket nöjd med det blivande slutresultatet och tycker att det kommer att bli en bra mix av golfbanor som kompletterar de två befintliga banorna designade av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr.

 

“The first course is closer to the cliffs … the breeze is always going to be a factor and it’s going to be a little bit tougher.“… on the second course, you are more protected, and guests will experience increased tree-lined holes, with forest and mountains in the background. I think it’s going to be ideal for anybody who wants to come and play at Costa Navarino for a few days and enjoy a different feeling and a different view when they are playing.”

José-María Olazábal

 

Det är just nu lite begränsat med bilder från golfbanorna då de ännu inte är helt klara. Väntan kommer däremot vara relativt kort då de kommer att premiärspela en av golfbanorna redan i november. De första slaget på Navarino Hills I kommer att slås på den femte upplagan av Messina Pro-Am. Det kan bli en tuff tävling då Navarino Hills I mäter hela 6 366 meter från backtee, Navrino Hills II är inte så mycket kortare med sina 6 280 meter. Ni behöver dock inte vara oroliga då banorna på Navarino Hills främst är byggda för semestergolf och har flera tees att välja mellan och anpassade för alla handicapnivåer.

Ni som besökt Costa Navarino tidigare vet att man sällan prutar på kvaliteten och allt tyder på att de två golfbanorna kommer att hålla högsta internationella klass. Hållbarhet har varit en viktig faktor under själva bygget och man har försökt anlägga en så klimatsmart golfanläggning som möjligt. En viktig del i detta är den stora vattenreservoar på 485 000 kubikmeter som samlar upp regnvatten till bevattningen av golfbanorna. För att minska påverkan på naturen har man valt att plantera 52 000 träd, buskar, örter och blommor som alla har ett lokalt ursprung och är anpassade att klara Costa Navarino-buktens klimat.

Greenfeepaketet kommer till våren att bestå av totalt 5 greenfee varav 2 x The Dunes Course, 1 x The BayCourse, 1 x Navarino Hills I och 1 x Navarino Hills II.

Fas 3 i utbyggnaden av Costa Navarino är att i framtiden bygga ytterligare ett hotell och en golfbana. Genom de två nya golfbanorna siktar Costa Navarino på att behålla och förstärka sin position som en av Europas bästa golfresorts. Det finns nu till våren 36 nya golfhål att testa för de som redan besökt Costa Navarino tidigare så det är definitivt dags för ett återbesök.

Fakta

Mer information om Costa Navarino Hills kommer snart...

The Westin Resort Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid The Dunes Beach intill Joniska havet
Rum 445 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe. Superior, Infinity, Family, Suites (havsutsikt är tillval)
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa med pool, gym, egen strand, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället