Costa Navarino

Costa Navarino

en av Europas absolut bästa golfresorter

Costa Navarino, som nu räknas till en av Europas bästa golfresorter, ligger där Peloponnesos grenar ut sig i det turkosfärgade Medelhavet. Med sina fina golfbanor designade av Trent Jones JR och Bernhard Langer är detta helt klart Medelhavets nya oas.

Den store grekiska skeppsredaren Vasilios Konstantakopoulos (1935-2011) hade en pojkdröm – att på ålderns höst återvända till sin vackra födelseort och bygga den optimala semesteranläggningen med tillhörande golfbanor. Har man en stor dröm så kostar det också. Det krävdes 1600 olika kontrakt för att köpa 2500 hektar land längst kusten, men nu är drömmen sann. På Costa Navarino andas allting kvalitet. Valet av plats, hotellkedjor, banskötsel av Troon Golf, golfbanedesign av Bernhard Langer och Robert Trent Jones Jr är alla genomtänkta val för att kunna hålla högsta kvalitet. Nu erbjuder Costa Navarino så mycket mer än bara golf och kungligt boende. Hela kustlinjen kryllar av små mysiga vikar och den kulturintresserade lär få fullt upp! Regionens kulturarv spänner över 4500 år och på nära håll finner man neolitiska bosättningar, mykenska palats, bysantinska kyrkor och medeltida slott. Kan det bli bättre?

Fakta

Avstånd flygplats Kalamata ca 45 km
Golfbil Obligatorisk på Bay Course

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 16.995:-

Flyg till Kalamata t/r
Mat ombord på flyget t/r
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
7 frukost
5 middag
5x 27-håls greenfee
Del i golfbil på Bay Course & transfer på fasta tider
Gratis hyrset (Taylor Made)
Golfvärd och pro på plats (under Golf Plaisirs säsong)
Boka

Möjliga tillägg/avdrag
Enkelrum: 4 595 kr
Havsutsikt: 1 790 kr/rum
Extra greenfee Bay Course: 1 195 kr inkl golfbil
Extra greenfee Dunes Course: 900 kr
Medtag egna golfklubbor: 795 kr
Extrabäddsrabatt: -1 000 kr
Icke golfare: -1 500 kr

Under Golf Plaisirs säsong samordnar vi våra resor till Costa Navarino med dem. Det innebär att deras personal kommer att finnas på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter.

Väder just nu

23.1℃

Costa Navarino Golf

Golfbanorna på Costa Navarino drivs av Troon Golf som är världens största varumärke inom ledning, utveckling och marknadsföring av lyxiga golfbanor. Genom engagemang och känsla för kvalitet har Troon Golf framgångsrikt blivit den dominerande aktören inom nischen. Det borgar för att du som golfare får en upplevelse utöver det vanliga. Vidare finns en flerspråkig PGA Head Professional på plats för den som önskar förbättra sitt spel. Golfklubben har också en helt uppdaterad flotta av golfbilar och vagnar för uthyrning.

Sist men inte minst bör vi nämna The Dunes Club House. En rymlig (3500 kvm) och mycket välkomnande historia, idealisk för att koppla av i före eller efter spel. På den upphöjda terrassen är det lätt att bli sittande och njuta av utsikten över banorna och hela regionen.

The Dunes Course

Costa Navarino har i nuläget två 18-hålsbanor, The Dunes Course och The Bay Course. Alldeles intill det högklassiga hotellet ligger The Dunes Course som är designad av den tidigare Ryder Cup-kaptenen och tvåfaldige vinnaren av US Masters, Bernhard Langer. Banan som öppnades våren 2010 är härligt placerad med fairways som tar sig fram längs den typiskt grekiska naturen med oliv-och citrusodlingar. Flera av hålen går längs en liten flod som slingrar sig genom området, och närheten till havet är slående. Platsen har ett mycket rikt arkeologiskt arv som spänner över 5000 år och designen anpassades till att skydda resterna som upptäcktes under byggandet. Detta är verkligen en bana som både kan spelas och uppskattas av golfare på alla nivåer.

 

The Bay Course

Under 2011 öppnades den andra banan på Costa Navarino – The Bay Course, som ligger 7km från hotellet. Designer var ingen mindre än Robert Trent Jones jr och han blev mycket imponerad av de goda förutsättningarna för att skapa en fantastisk golfbana. Belägen i en bukt nära den pittoreska byn Pylos med två kilometer strand i väster så är det omöjligt att inte hålla med. Den som går ut och spelar en sen runda får garanterat uppleva en magisk solnedgång. The Bay Course är lite kortare än sin granne men bedöms som något mer teknisk och premierar ofta den som planerar sitt spel lite mer. På The Bay Course är golfbil obligatoriskt och ingår i resans pris.

Efter att verkligen njutit av den underbara golfen kan det vara skönt att veta att det 3500 kvm stora klubbhuset som ligger vid The Dunes Course har en härlig terrass. Där blir man lätt sittande, förstummad av den hänförande utsikten över golfbanan och hela regionen.

Som om detta inte vore nog finns en tredje bana – The Hills Course – projekterad och ytterligare en fjärde bana planerad…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Dunes Course - seasidebana
Bay Course - seaside/parkbana
Banfakta Dunes Course, par 71,  6018 5702 5294 4852
Bay Course, par 71,  5614 5232 4825 4408
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, låneklubbor, shop, restaurang
Bandesign Dunes Course - Bernhard Langer (2010)
Bay Course - Robert Trent Jones Jr (2011)

The Westin Resort Costa Navarino

Det finns två lyxhotell på området och vi bor på Westin-hotellet som är 5-stjärnigt. Westin Costa Navarino är en resort av riktigt hög klass där det råder en skön och avslappnad golfkänsla. Det finns en mängd olika restauranger på området, som bjuder på allt från italiensk till japansk mat, som såväl lokala läckerheter på den populära restaurangen Moria. Hotellet har en gedigen spa-anläggning med inriktning på Anazoe som är behandlingar som bygger på uråldrig visdom och modern vetenskap. Det finns givetvis även en uppvärmd inomhuspool för den som inte vill bli masserad och insmord i olivoljor och föryngrande örter. För den som fortfarande är pigg efter dagens golfspel finns ett Sport & Entertainment Center med en rad olika aktiviteter. Varför inte avsluta dagen med tennis, squash, bowling eller en cykeltur?

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid The Dunes Beach intill Joniska havet
Rum 445 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe. Superior, Infinity, Family, Suites (havsutsikt är tillval)
Faciliteter Restauranger, barer, pool, solterrass, spa med pool, gym, egen strand, WiFi
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället