Bonalba

Bonalba

prisvärt i Alicante

Cirka 20 minuter utanför centrala Alicante ligger trivsamma Hotel Bonalba Alicante. Det är ett 4* hotell med bra service och alla nödvändiga faciliteter. Ett mycket prisvärt alternativ för en härlig golfvecka runt mysiga Alicante.

Hotel Bonalba har en egen golfbana av hög kvalitet men till ett väldigt facilt pris. De sammarbetar också med en ytterligare bana, Alenda Golf, som verkligen är att rekommendera ett besök till. Det är lite av en “hidden gem” som man ofta säger om skotska inte så välkända golfbanor. Det kan absolut appliceras även här.

En vecka på Bonalba Hotel med två väldigt bra golfbanor lämnar inte mycket övrigt att önska och kvaliteten överraskar med tanke på prislappen.

Fakta

Avstånd flygplats Alicante ca 30 km
Närmsta stad Alicante ca 15 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 10.995:-

Flyg Alicante t/r
Fast track
SAS lounge ingår
Golfbag ombord på flyget
Mat ombord med SAS plus
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
5x 18 hålsgreenfee på Bonalba Golf
Förbokade starttider
1 timme tillträde till spa-avdelningen/dag
Boka

Valfria tillägg:
Semi All Inclusive (frukost, middag, öppen bar 17.00-23.00): 3995 SEK/vecka
Enkelrum: 1995 SEK/vecka
Spel på andra banor mot tillägg

*Förbokade platser från Arlanda är i SAS Plus
För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

21℃

Bonalba Golf

Bonalba Golf ligger i Bonalbabergen i en typisk medelhavsterräng och är en bra bana för alla handicapnivåer.

En mycket trevlig bana som kanske ser ut att vara av det enklare slaget men det är ingen “walk in the park”. Ganska flack dock så för den som gillar att gå är det perfekt med korta avstånd mellan green och tee samt bara ett par lite brantare uppförslut. Den är lite smal men ändå ganska förlåtande även om man får passa sig för vattenhindren som är där för att både försvåra ditt spel och bidra till skönheten på banan. Bra bunkrar där man inte sparat på sanden som är av fin kvalitet.

Bra ordning utmed banan, två toaletter utöver de i klubbhuset där man kommer in efter 9 hål. Klubbhuset är stort och modernt med allt man kan önska sig, shop, reception, pro, omklädningsrum, resaturang och bar. Både före och efter är det väl värt en stund på den stora verandan där man sitter och ser ut över aktiviteten kring utslagen på hål 1 & 10, greenerna på 9:an & 18:on samt puttinggreenen! Bra mat och bra service!

 

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6367 6096 5329
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, klubbförvaring
Bandesign Ramón Espinosa

Alenda Golf

Alenda Golf ligger knappa halvtimmen med bil från Hotel Bonalba och skulle kunna kategoriseras som en spansk "hidden gem".

Banan ligger i en ganska kuperad terräng som tenderar att kräva golfbil men det är fullt möjligt att gå runt också.

Man har helt anpassat banan efter miljön och inte tvärtom. Här ska du verkligen inte låta dig luras av att det ser enkelt ut. De första nio hålen är inte så långa men rätt så breda och här gynnas den som spelar smart före den som gillar att ”panga på”. De sista nio kräver lite mer fokus då de är mer tekniskt utmanande men även här är precision och planering att föredra framför längd. Alla klubbor i bagen kommer komma till användning på denna underhållande bana som spelas ganska fort då det är korta avstånd mellan hålen. Här njuter både amatören och singelhandicapparen bara man väljer rätt tee.

Klubbhuset är ultramodernt och här finns förstås allt som ska finnas i ett klubbhus och lite till. Snygg restaurang med en trevlig veranda där man blickar ut över 18:e. Shopen är fullt utrustad och om du tar hissen ner så landar du hos caddiemastern där du hämtar ut din bil eller vagn. 1:a tee ligger direkt utanför och sida vid sida med drivingrangen. Drivingrangen är dessutom upplyst och öppen till 22.00.

Räcker det inte med golf så finns det paddle också.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6245 5888 5500 5138
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Roland Favrat (1999)

Hotel Bonalba Golf

Ett trevligt och modernt hotell med bra läge i ett lugnt område i Mutxamel bara kvarten med bil från hamnen i Alicante.

Rejält tilltagna rum där man verkligen inte behöver snubbla på varandra. Dessa är trevligt inredda i smakfulla färger och alla har balkong, de flesta med utsikt över någon del av golfbanan. Även om klubborna absolut får plats på rummet så behöver man inte ta med dem dit då det finns förvaringsrum i receptionen. Receptionen är stor och öppen med flera olika sittgrupper och ett gästbibliotek. Här finns ett stort och trevligt poolområde med solstolar, parasoll och en servering. Det lilla spaet tillhandahåller behandlingar för den som önskar (förbokning krävs) och har en skön uppvärmd pool med anslutning till utomhuspoolen.

Två restauranger och en irländsk pub täcker väl behovet för en vecka och om inte annat så ligger Bonalbas klubbhus med sin restaurang inte mer än 2 minuter bort. Det finns också ett närliggande samhälle med lite matställen, barer och affärer för den som vill upptäcka omgivningen.

För den som valt att ha hyrbil finns det parkering att tillgå mot en avgift.

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Ca 15 minuter från Alicante stad
Rum allmänt Dusch/bad, TV, telefon, AC, minibar, balkong/terrass
Rumstyper 257 rum. Deluxe (25m²), Suite, Family
Faciliteterq Restaurang, bar, lounge, spa med pool, bastu & hammam, utomhuspool, terrass, parkering
Internet Gratis WiFi

Jag har varit där!

Bonalba Golf, Alicante

Helt utan förväntningar åkte jag ner till Alicante en tidig vårvecka för att besöka Bonalba Golf Hotel och spela de två banorna Bonalba & Alenda Golf. Vi har haft en del kunder där och fått bra återkoppling från samtliga men då ingen av oss på Out Of Bounds hade varit där så har vi inte riktigt vetat hur vi skulle sälja in produkten. Nu kan jag med lätthet höja ribban och plussa lite extra för detta ställe, väl värt ett besök.

Om man jämför med andra hotell och golfbanor är Bonalba ett väldigt prisvärt alternativ med rätt hög klass i sammanhanget och inte att förväxlas med ett budgetalternativ som kanske förknippas med sämre kvalitet.

Hotellet är fräscht och välkomnar med stor öppen lobby där det finns flera platser med sittgrupper att pausa i. Låna en bok i biblioteket, sitt och titta ut över poolområdet som är relativt stort och ombonat med vackra växter. Trevlig och tillmötesgående personal och jag gillade att de var väldigt stolta över sin produkt. Rummen var den största överraskningen, rejält tilltagna ingen risk att man snubblar på varandra här inte, och alla med balkong och nästan alla har utsikt över golfbanan.

Det är bara 2 minuters promenad från hotellet till Bonalba Golf som visar sig var en mycket trevlig upplevelse. Stort fint klubbhus med alla faciliteter, bra mat på restaurangen och såklart en veranda som vetter ut mot banan. Fin och lite lagom böljande bana för oss som älskar att gå, ett par uppförslut får man dock räkna med. Korta avstånd mellan hålen och två toaletter utöver den vid klubbhuset efter 9:an. Vackra bunkrar med bra sand, ett antal vattenhinder och i allmänhet en väldigt väl underhållen bana. Relativt brett och de flesta bollar hittar man nog, men låt er inte luras att tro att det är en ”walk in the park”.

Bonalba samarbetar med Alenda Golf som ligger ca 30 minuter bort och det här var en riktigt bra upplevelse. Även detta en parkbana men i mina ögon snäppet vassare. Klubbhuset är ultramodernt i en väldigt ospansk stil, lite opersonligt och inte så vackert, och här finns naturligtvis allt, shop, gym, paddle, restaurang… Man checkar in i shopen, tar hissen ner för att plocka ut sin buggy eller vagn och sen kör man ut till första tee som ligger precis intill drivingrangen (som är upplyst och öppen till 22).

Här kan man verkligen bli lurad att tro att rundan ska bli en ”walk in the park”. Det ser så lätt ut men ack vad man får betala om man inte skärper sig. Lite mer kuperad än Bonalba men inga problem att gå med vagn. Det är en bättre finish på det mesta ute på banan och många hål är riktigt fina att titta på. Svårt sätta ord på hur bra jag tycker detta är med mina mått mätt (24,1 är mitt hcp). Spelade med en finsk herre med runt 10 i hcp och vi hade samma upplevelse. Det här är en spansk ”hidden gem” skulle jag säga och en bana jag gärna spelar igen. En kollega med +hcp har även han uttryckt sitt gillande så det är nog inte fel att säga att denna bana tilltalar väldigt många.

Sanna Elvin

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället