Abama Resort

Abama Resort

lyx i härlig atmosfär vid Atlanten

På Teneriffas sydvästra kust ligger Ritz-Carlton Abama Resort, ett lyxresmål som är en av Europas bäst bevarade hemligheter! Det är en mycket exklusiv anläggning på hela 400 hektar som erbjuder mat i världsklass och 5-stjärniga tjänster till dem som föredrar en lugn och skön golfsemester.

Abama är byggd som en gammal lantegendom i morisk stil med härlig atmosfär. Läget är lugnt och grönskande och bjuder på en makalös utsikt över Atlanten åt ena sidan och fantastiska Abama Championship Course åt den andra. Här finns allt och lite extra grädde på moset är boendet i ”villorna” och den privata stranden med alla faciliteter.

Fakta

Avstånd flygplats Teneriffa Syd ca 40 km
Golfbil Ingår på Abama Golf

Vad ingår i resan?

Flyg till Teneriffa Syd t/r
Golfbag ombord
Mat ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum, Resort View på hotellet
Frukostpension
2x 18 hålsgreenfee på Abama Golf inkl golfbil
1x 18 hålsgreenfee på Las Americas
1x 18 hålsgreenfee på Costa Adeje
Förbokade starttider

- Ingen golftransfer ingår i förslaget då det blir smidigare och billigare med taxi till/från de andra banorna.
- Fler rumsuppgraderingar är möjliga, samt uppgradering till boende i villorna.
- Notera att ABAMA jobbar med dynamisk prissättning vilket gör att våra priser på veckopaketen får ses som riktpriser.

Väder just nu

12.1℃

Abama Golf

På västsidan av vulkanen Teide ligger Abama Golf designad av den världsberömde designern Dave Thomas.

Denna sanslöst väl underhållna 18-håls mästerskapsbanan innehåller över 300 arter av subtropiskt växtliv, inklusive mer än 20 000 palmer. Nästan alla hål har spektakulär utsikt över Atlanten och ön La Gomera. Denna vy kan man även njuta av i fulla drag på klubbhusets servering där man gärna dröjer sig kvar efter avslutad runda. Med 22 vattenhinder spridda över hela banans stadig skiftande terräng, liksom vattenfall, vita sandbunkrar och bitvis smala passager, är banan utmanande nog för att testa även den mest erfarna golfaren.

I motsats till vad man kan tro hör hotellet och golfbanan inte ihop utan drivs helt separat. Som boende på hotellet har man rejält reducerad greenfee som tur är. Ordinarie pris för den som bara tittar förbi och vill gå 18 hål är hisnande €270! Det är en vacker, nästan perfekt, bana där inget lämnats åt slumpen. Allt är minutiöst ordnat, som en målning och det är fantastiskt vackert.

Det är en liten bit att gå från hotellet till banan därför erbjuder man fri shuttle från hotellreceptionen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad park/skogsmark
Banfakta Par 72,  6281 5769 5408 4649
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, restaurang, shop, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Dave Thomas (2005)

Golf Costa Adeje

Den bana som ligger närmast Sheraton La Caleta – Golf Costa Adeje – är kanske den mest intressanta av alternativen. Denna 27-hålsanläggning är försedd med ett majestätiskt klubbhus och har en hisnande panoramautsikt över Atlanten och ön La Gomera. Vrider man lite på huvudet och tittar förbi de vajande palmerna ser man Playa de las Américas och inramningen av berget Adeje. 18-håls banan, The Championship Course har ganska stora greener och lite ovanligt är att det här finns lika många par 3:or som par 4:or som par 5:or. För banans design står den mycket erkände Pepe Gancedo, som skapat ytterligare fjorton banor på båda sidor av Atlanten. Hans filosofi är att forma varje hål och anpassa banan till den befintliga terrängen och på så sätt respektera miljön och den lokala floran.

Det finns en 9 håls bana också, Los Lagos, den är lite kortare men lite mer tekniskt krävande. Med sina 6 sjöar och underbar utsikt är denna bana ett rent nöje att spela och kan vara ett bra alternativ för en höghandicapare.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Championship Course, par 72,  6252 5864 5076
Los Lagos, par 33, 1865 1865
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36. (Los Lagos 45)
Bandesign Pepe Gancedo (1998)

Golf Las Americas

Mellan de två populära semesterorterna Los Cristianos och Playa de Las Americas ligger Golf Las Americas med en vidunderlig utsikt ut över Atlanten.

Hela banan ligger som i en naturlig amfiteater med bergen i fonden. Det är en hel del vatten i spel och banan är varierad med några längre hål som blandas upp med kortare och mer tekniska hål. Rolig bana att spela! Den är i princip helt platt och perfekt för den som helst inte åker bil. Fairways är ganska breda och banan ligger oftast skyddad från vinden tack vare kullarna på ena sidan. Golf Las Americas sköts enligt de mest moderna och ekologiska principerna. Banarbetarna, som är 25 till antalet, ser till att denna bana alltid är i bästa möjliga skick.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana, lätt kuperad
Banfakta Par 72,  6039 5860 5173 5026
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign John Jacobs Associates Ltd (1998)

Ritz-Carlton Abama Resort

Denna 5-stjärniga anläggning på sydvästra Teneriffa erbjuder skön lyx, oklanderlig service och smakfull elegans. Ta ett kliv ut ur vardagen och in i paradiset, Teneriffa erbjuder ständig (svensk) försommar och från denna punkt på ön är vyerna magnifika över Atlanten och närliggande La Gomera. Det finns ingen bättre plats att vara på om man vill skämma bort sig ordentligt.

The Ritz-Carlton Abama är ett 5-stjärnigt lyxhotell med 461 rum och sviter uppdelade mellan en huvudbyggnad med 313 rum och 148 exklusiva ”villor”. Rummen finns i varierande storlek där lokala material som kanariskt pinjeträ går igen i inredningarna. Breda dubbelsängar, marmorbadrum, utsikt över trädgårdarna eller havet ingår om du t.ex. väljer att bo i juniorsvit.

Villorna är inte villor som vi kanske tänker oss utan lite mindre sammanhängande hus i två våningar med lite mer avskilt läge. Dessa ligger nedanför huvudbyggnaden på 4 små gator varav den ena är endast för vuxna (Tagor Villas). I rummen på översta våningen har man ocean view medans rummen på nedre plan har resort view men också direktaccess från sin egen uteplats till poolen som löper längs hela villagatan. Självklart finns det full poolservice till varje villapool. Som gäst i villorna har man också tillgång till en alternativ frukostrestaurang, El Mirador, där servicen är lite extra och till viss del beställs frukosten á la carte. El Mirador ligger längst ut på klippan med fantastisk vy över havet.

Abama är lyx när den är som mest bekväm. Unna dig synnerligen vällagad mat från någon av de 12 restaurangerna runt resorten. Varför inte passa på att äta på en restaurang med två stjärnor i prestigefulla Michelinguiden. Koppla av i någon av alla trevliga barer, skäm bort dig på spaanläggningen, slappa runt poolerna (7 st), gräv ner tårna i sanden på den privata stranden eller bara njut av lugnet och servicen efter en runda på Abama Golf.

Naturligtvis erbjuder man gratis shuttleservice inom hela anläggningen vare sig man bor på hotellet eller i villorna. Det är bara att slå 9:an om du är på rummet eller säga till någon i personalen så beställer de shuttle till dig var du än är och vart du än vill åka.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På sydvästra Teneriffa uppe på en höjd med vacker utsikt över havet
Rum 461 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, vattenkokare, Nespressomaskin, badrock, möblerad balkong/terrass
Rumstyper Deluxe Rooms: 50 m², balkong/uteplats, Resort/Ocean View
Villa Rooms: 50 m², balkong/uteplats, Resort/Ocean View
Tagor Villa Rooms: endast för vuxna, finns som Villa Room (ovan) och 1 Bedroom Suite (nedan)
1 Bedroom Suites: 80 m², balkong/uteplats, vardagsrum, Resort/Ocean View
Större sviter finns från 90-950 m²
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, privat strand som nås med linbana, trädgård, tennis, paddle, spa, gym
Internet Gratis WiFi

Golf på Teneriffa

I det här avsnittet av Golfresepodden avslöjar vår gäst Mathias Seppänen vilken bar alla reseledare går till på Teneriffa. Vi får också veta vad en Seppänen59 är för något. Johan har riskerat livet för ett foto på ett lantligt boende och Anders hittar likheter mellan Teneriffa och Mallorca, förutom det faktum att det är två öar med bra golfbanor…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället