Golf i Nya Zeeland

Nya Zeeland bjuder på en hisnande vacker natur med glaciärer, frodiga skogar, vattenfall och hav. Här möter man gästvänlighet, den berömda ”kiwi-andan” och sanslösa golfbanor.

Klipporna på Hawke’s Bay, på östkusten av Nordön, 140 meter över Stilla Havet var det första som mötte James Cook när han upptäckte Nya Zeeland. Nu har du chansen att stå på samma ställe, med en järnsjua i handen, och fascinerat blicka ut över havet på denna overkliga plats. Turismen på Nya Zeeland har gått från att tidigare domineras av backpackers till att vara ett av världens bästa resmål för en lyxigare semester. Här är golfen en faktor och allt fler får sin dröm uppfylld – att spela golf på Nya Zeeland. Kanske då lite förvånande att Nya Zeeland ofta bedöms vara ett billigt land att spela golf i! Det är dock en sanning med modifikation. Här finns ungefär 400 golfbanor och ungefär lika många golfare som i Sverige.

Spännvidden på en medioker medlemsklubb på landsorten och banor som Cape Kidnappers och nya Tara Iti är gigantisk. Vår erfarenhet är att de flesta som reser till andra sidan jorden för att spela golf också vill spela de bättre banorna. En golfresa till Nya Zeeland på ca 20 dagar rymmer dock en fin blandning av golfbanor och även ett schema som gör att man får se de olika delarna av landet. Börja på Nordön och spela exempelvis golf på Kauri Cliffs, Gulf Harbour Golf, Kinloch Club, Cape Kidnappers och Royal Wellington Golf Club. Detta för att sedan njuta till fullo i Queenstown på Sydön genom att bo och spela på Millbrook Resort Golf Club. Ett golfäventyr av det större slaget är garanterat.

 

Out Of Bounds

Vi erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa!

Nya Zeeland, På egen hand

Nya Zeeland

Klipporna på Hawke’s Bay, på östkusten av Nordön, 140 meter över Stilla Havet var det första som mötte James Cook när han upptäckte Nya Zeeland. Nu har du chansen att stå på samma ställe, med en järnsjua i handen, och fascinerat blicka ut över havet på denna overkliga plats.