Golf i Abu Dhabi

Med en golfresa till Abu Dhabi har du möjlighet att kombinera en underbar badsemester på lyxhotell med spel på några av världens bästa golfbanor. Allt i ett skönt och behagligt klimat.

Abu Dhabi är ett av de sju emirater som tillsammans utgör Förenade Arabemiraten. Regionen är känd för sina stora oljeresurser och på några år har landet förvandlat sig från att vara en liten fiskeby till en stor metropol med massor av stora lyxhotell, imponerande byggnader och inte minst den långa strandpromenaden.

Golfen har också gjort sitt intåg till Abu Dhabi och idag hittar du tre golfbanor av hög internationell klass. Kanske är den mest kända Abu Dhabi Golf Club med dess ikoniska klubbhus formad som en jättefalk med spridda vingar. På Abu Dhabi Golf Club har Abu Dhabi HSBC Championship spelats i många år som en del av European Tour.

En annan bra golfbana i Abu Dhabi är Saadiyat Beach Golf Club, där du spelar utmed Persiska viken. Här bor du på det närliggande lyxhotellet St Regis Saadiyat Island Resort, alldeles intill stranden, vilket är ett perfekt tillfälle att kombinera en badsemester med golf i världsklass.

Sist men inte minst har vi Yas Links på programmet. Yas Links anses av bland annat magasinet Golf Digest att vara bland de 50 bästa golfbanorna i världen och är definitivt en golfbana att spela om du är på golfsemester i Abu Dhabi.


Att göra i Förenade Arabemiraten

UAE är så mycket mer än Dubai. Aldrig mer än två timmars resa från Dubai finns sex andra emirat att upptäcka. Följ med till den minst lika futuristiska huvudstaden Abu Dhabi. Vandra längs Fujairahs kritvita paradisstränder. Fascineras av Ras Al Khaimahs 7 000-åriga historia och majestätiska bergskedjor. Besök Sharjah, landets kulturella centrum, med sina många muséer och orientaliska sevärdheter. Eller insup den lugna atmosfären i charmiga Ajman och Umm al-Qaywayn.

Läs mer om allt som finns att göra i Förenade Arabemiraten på Visit UAEs hemsida.

Våra golfresmål i Abu Dhabi

UAE, Abu Dhabi

Radisson Blu Yas Island

På några få år har Abu Dhabi etablerat sig som ett av de nya intressanta golfresemålen. Många av världens toppspelare förlägger sin vinterträning till regionen. På behagligt avstånd från varandra och från vårt hotell finns nu tre absoluta superbanor. Out Of Bounds ger dig här ett unikt golfpaket.

UAE, Abu Dhabi

St Regis Saadiyat Island Resort

Den ikoniska hotellkedjan St Regis har utökat sitt arv till Abu Dhabi, och jösses vilket hotell det blev! Ett mycket vackert hotell med allra bästa läget direkt vid stranden. Granne med den berömda golfbanan Saadiyat Beach Golf Club, ritad av Gary Player.

UAE, Abu Dhabi

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club och Saadiyat Beach Golf Club kommer inte att göra någon besviken.