Castelgandolfo Golf Club

Castelgandolfo Golf Club

Gör en härlig resa till Rom och spela den gamla Italien-open banan Castelgandolfo. Välj mellan flera olika boenden beroende på vad du föredrar, elegans, lugn & ro eller lite mer liv och rörelse. Det är lätt att ta sig med tåg (ca 30 min) in till centrala Rom från alla hotellen.

Fakta

Avstånd flygplats Rom-Fiumicinos ca 45 km
Heldagsgreenfee Ja på Castelgandolfo

Paketförslag kortvecka

Lägsta pris: 0:-

Flygplatstransfer t/r
4 nätter på Villa Mercede
Frukostpension
2x heldagsgreenfee på Castelgandolfo
1x 18 hålsgreenfee på Marco Simone GC
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en kortvecka/weekend utanför Rom.
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

35.1℃

Golf Club Castelgandolfo

Castelgandolfo är ritad av  Robert Trent Jones Sr och ligger mäktigt belägen i en gammal vulkankrater, omgiven av olivträdsklädda sluttningar och eleganta villor. Golfbanan har ondulerade greener, relativt generösa fairways och en hel del välplacerade vattenhinder. Italian Open har tidigare har spelats här och sedan dessa har en uppgradering av banans spelytor gjorts under 2016. Klubbhuset är mycket charmigt och från terrassen ser du banans samtliga 18 hål.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Sluttande parkbana
Banfakta Par 72,  6222 5871 5455 5464 5143 4762
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1985)

Marco Simone

Ryder Cup 2023 kommer att spelas på Marco Simone strax utanför Rom. Denna makalöst vackra golfbana är nu efter ombyggnad även en riktig tävlingsbana.

I samma veva som svenska fotbollslandslaget grävde guld i USA spelades det Italian Open på Marco Simone golf strax utanför Rom. Det var även här som parfymdrottningen Laura Biagiotti valde att bosätta sig i ett mindre slott nästan mitt på golfbanan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men den största förändringen har skett nyligen. Nyheten att Italien skulle arrangera sin första Ryder Cup 2022 spreds som en löpeld och det var säkert en del som gjorde bekymrade miner när det tillkännagavs att Marco Simone skulle vara skådeplatsen. En rejäl ansiktslyftning utlovades dock. Pandemin knuffade golfschemat ett år framåt men European Golf Design i samarbete med Tom Fazio II slösade inte med tiden. Redan under våren 2021 var en helt ny bana öppen att spela och samma år arrangerades Italian Open igen! Spela denna pärla innan det är dags för Ryder Cup!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6674 6234 5757 5757 5252
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jim Fazio 1992

Villa Mercede Hotel & Spa

Villa Mercede Hotel & Spa ligger på sluttningarna i Frascati strax utanför Rom. Frascati är en härlig liten stad känd för sin vitvinsproduktion och högt belägen på en av kullarna i sydöstra Rom. På promenadavstånd från byns centrum ligger vårt hotell Villa Mercede Hotel & Spa, ett fint litet hotell med bara 60 rum som renoverades 2015 i en elegant, varm och sober stil. Det är modernt och bekvämt och här finns utomhuspool, spa, restaurang samt en gratis gästparkering. Solterrassen med tillhörande pool är öppen året runt och inbjuder till en stunds avkoppling med vackra vyer. I den trevliga restaurangen serveras du gourmemat och fina viner med panoramautsikt – inte så illa! Från hotellets lounge har man direkt anslutning till ett café och en gelatteria som serverar god italiensk glass. Det tar ca 15 minuter att promenera in till centrum av Frascati men säg bara till i receptionen så ordnar de en shuttle om du inte vill gå. Frascati är känt för sitt gyllene vita vin som görs av malvoisiedruvor och det är ett bra tillfälle att gå på vinprovning på någon av alla lokala vinerier i stan. Det är också en stad känd för sina många vackra villor från 1500- och 1600-talen. Sammantaget är det väl värt ett besök en kväll! Från Frascatis järnvägsstation, kan man också ta tåget in till Rom (ca 30 min).

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strax utanför Rom, centralt i Frascati
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, internet
Rumstyper 60 rum - Standard, Superior, Junior Suite
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, casino
Internet Gratis WiFi i hela byggnaden

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället