Castelgandolfo Golf Club

Castelgandolfo Golf Club

Gör en härlig resa till Rom och spela den gamla Italien-open banan Castelgandolfo. Välj mellan flera olika boenden beroende på vad du föredrar, elegans, lugn & ro eller lite mer liv och rörelse. Det är lätt att ta sig med tåg (ca 30 min) in till centrala Rom från alla hotellen. Vill ni variera er golf så kan vi erbjuda spel även på Fioranello Golf Glub.

Fakta

Avstånd flygplats Rom-Fiumicinos ca 45 km
Heldagsgreenfee Ja på Castelgandolfo

Paketförslag kortvecka

Flygplatstransfer t/r
4 nätter på Villa Mercede
Frukostpension
2x heldagsgreenfee på Castelgandolfo
1x 18 hålsgreenfee på Marco Simone GC
1x 18 hålsgreenfee på Fioranello GC
Golftransfer
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en kortvecka/weekend utanför Rom.
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

33.3℃

Golf Club Castelgandolfo

Castelgandolfo är ritad av mästerarkitekten Robert Trent Jones Sr, som personligen anser att den är en av hans bästa banor i Europa. Banan ligger i en gammal vulkankrater, omgiven av olivträdsklädda sluttningar och eleganta villor. Den håller alltid bra kondition och har snabba, ondulerade greener, relativt generösa fairways och en hel del välplacerade vattenhinder. Italian Open och många andra stortävlingar har spelats här och det är ett bevis på banans kvalitet. Vissa hål är lite kortare, men du kan vara säker på att även om det kan se lätt ut så har herr Jones varit noga med att bygga små finesser som sätter ditt spel på prov. Varje hål är en ny utmaning, och totalupplevelsen blir inte sämre av de exceptionellt vackra omgivningarna. En uppgradering av banans spelytor gjordes under 2016 vilket höjt kvalitén. Klubbhuset är mycket charmigt och från terrassen ser du banans samtliga 18 hål.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Sluttande parkbana
Banfakta Par 72,  6222 5871 5455 5464 5143 4762
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Robert Trent Jones Sr (1985)

Marco Simone

Ryder Cup 2023 kommer att spelas på Marco Simone strax utanför Rom. Denna makalöst vackra golfbana är nu efter ombyggnad även en riktig tävlingsbana.

I samma veva som svenska fotbollslandslaget grävde guld i USA spelades det Italian Open på Marco Simone golf strax utanför Rom. Det var även här som parfymdrottningen Laura Biagiotti valde att bosätta sig i ett mindre slott nästan mitt på golfbanan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men den största förändringen har skett nyligen. Nyheten att Italien skulle arrangera sin första Ryder Cup 2022 spreds som en löpeld och det var säkert en del som gjorde bekymrade miner när det tillkännagavs att Marco Simone skulle vara skådeplatsen. En rejäl ansiktslyftning utlovades dock. Pandemin knuffade golfschemat ett år framåt men European Golf Design i samarbete med Tom Fazio II slösade inte med tiden. Redan under våren 2021 är en helt ny bana öppen att spela och i september är banan åter värd för Italian Open! Nästan precis ett år innan det är dags för Ryder Cup.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6674 6234 5757 5757 5252
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jim Fazio 1992

Fioranello Golf Club

Klubben grundades 1979 och är en av de mest välkomnande klubbarna i Romområdet. Klubbhuset är en perfekt blandning av komfort och avslappnad elegans. Banan ligger mitt i det romerska landskapet och ruinerna av en gammal akvedukt gör sig påminda över hela banan. Det är en utmanande bana trots relativt få bunkrar och lite vatten, men ändå tillgänglig för alla handicap. Precision kan bli avgörande då det är mycket ”out of bounds” på banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 70,  5503 4875
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, restaurang, shop, omklädningsrum
Bandesign David Mezzacane (1979)

Villa Mercede Hotel & Spa

Villa Mercede Hotel & Spa ligger på sluttningarna i Frascati strax utanför Rom. Frascati är en härlig liten stad känd för sin vitvinsproduktion och högt belägen på en av kullarna i sydöstra Rom. På promenadavstånd från byns centrum ligger vårt hotell Villa Mercede Hotel & Spa, ett fint litet hotell med bara 60 rum som renoverades 2015 i en elegant, varm och sober stil. Det är modernt och bekvämt och här finns utomhuspool, spa, restaurang samt en gratis gästparkering. Solterrassen med tillhörande pool är öppen året runt och inbjuder till en stunds avkoppling med vackra vyer. I den trevliga restaurangen serveras du gourmemat och fina viner med panoramautsikt – inte så illa! Från hotellets lounge har man direkt anslutning till ett café och en gelatteria som serverar god italiensk glass. Det tar ca 15 minuter att promenera in till centrum av Frascati men säg bara till i receptionen så ordnar de en shuttle om du inte vill gå. Frascati är känt för sitt gyllene vita vin som görs av malvoisiedruvor och det är ett bra tillfälle att gå på vinprovning på någon av alla lokala vinerier i stan. Det är också en stad känd för sina många vackra villor från 1500- och 1600-talen. Sammantaget är det väl värt ett besök en kväll! Från Frascatis järnvägsstation, kan man också ta tåget in till Rom (ca 30 min).

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strax utanför Rom, centralt i Frascati
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, internet
Rumstyper 60 rum - Standard, Superior, Junior Suite
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, casino
Internet Gratis WiFi i hela byggnaden

Grand Hotel Helio Cabala

Tjusiga Grand Hotel Helio Cabala är en oas av lugn och ro beläget på de sista sluttningarna av berget Crescenzio i Marino ca 20 km från Rom. Det är en perfekt bas för att utforska omgivningarna och den eviga staden Rom. Hotellet har 51 bekväma rum, alla med luftkonditionering, TV, telefon, gratis WiFi, minibar och eget badrum med dusch och hårtork. Här finns också en pool vid vilken man kan koppla av efter en dag på golfbanan. Vyerna är milsvida över huvudstaden, havet, kusten i Lazio och de romerska kullarna. För att ta sig in till Rom kan man promenera ungefär en kvart till järnvägsstationen i Marino men hotellet erbjuder också gratis transfer till stationen. Ett förslag kan dock vara att nöja sig med Marino eller intilliggande Castegandolfo stad som inte går av för hackor. Här finns flera restauranger som erbjuder storslagna vyer över huvudstaden och Albanosjön.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Marino ca 20 km från Rom
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar
Rumstyper 51 rum - Enkelrum, Dubbelrum, Trippelrum, 4-bäddsrum
Faciliteter Restaurang, bar, pool, transfer till Marino
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället